buči
|
Evo mene s piknika, sem malo boljše volje ... Po parih bandidosih seveda ... Copatke bom sigurno naročila, samo počakam do četrtka oz. petka, da pride itata nazaj z morja, ker so ji baje mail poslali, da je z naročilom ok, ampak še ni nič prišlo. Tako da če ne bo do takrat paketa, naročiva midve sigurno še enkrat. februarka, jencili, glede hrane: naši pikci bodo zdaj stari že 7 mesecev (eni so že, drugi pa malo kasneje), tako da ni več treba prvič dajat par žličk, lahko se da cel obrok. koliko otrok poje, je pač odvisno. Naš npr. ima malo manj kot cel mali frutek dovolj, koliko zmaže zelenjave, ne vem, ker itak naredim preveč. ko ima dovolj, pač neha odpirat usta. Ne vem, če se lahko kar prenaje. Naš ima ful rad surovo sadje, doma narejenega sadja ne mara, tako da pač jemo frutke oz. hippe, ker so mi te boljši, njemu pa tudi, ker so manj gosti. Tudi naš ne mara ful zelenjave, ampak sem ugotovil, da če skuham posebej krompir (tega pretlačim na vilico) in npr. bučke (te zmiksam), pa dam malo mleka (AM) ali pa kar vode, mu je dobro, če skuham skupaj koleraba in krompir, pa oboje zmiksam, tudi je, riž ni ok, je pa nor na mlečne kaše. Mi imamo še vedno zamenjan le en obrok, tako da kombiniram 3x sadje, 2x zelenjava, 2x kaša na teden. Bomo počasi dali v drugo prestavo, pa zamenjali še en obrok. So pa celi doktorati, da ugotoviš, kaj jim je dobro. Mogoče Februarka poskusi s sladko zelenjavo (koleraba, korenje rumeno in oranžno, rdeča pesa) + krompi. Pri 7 mesecih pa stvari z glutenom in kak jogurt, pa se poveča repertoar. Pa meso.
< Sporočilo je popravil buči -- 30.8.2008 20:21:06 >