Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Vem, najbolj neumno vprašanje, toda... 21.8.2008 14:30:01
|
|
|
|
Volga
|
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang Ahh... potem pa to tako povej, ker je to drugače slišat. Alora še: 5. Poglej si okoli, po komu ali čemu v tvojem okolju povprašujejo, in se na podlagi tega in svojih želja odloči. Mogoče "policijska" (eh, sem pozabila naziv) varianta v tem primeru ne bi bila slaba, ker tam službe večinoma so. Pa ta policijska menda ni kriminalistika, ne, je nekaj drugega? Pa mogoče na zavod za zaposlovanje skoči po kako informacijo, mogoče ti pa znajo povedat kaj uporabnega o realnih potrebah na vašem trgu. Poslušaj, kaj pa kaki jeziki? In potem prevajanje? Pravnike tudi povsod ponucajo. Potrebe po zaposlovanju bom pregledala, ja. jeziki me blazno veselijo, samo se mi zdi, da je pa to pretežak študij. In kaj naj potem? Prevajam? Kaj pa vem, nekako sam zase mi je spet bad, v kakšni firmi pa ne vem, če rabijo.
|
|
|
|
RE: Vem, najbolj neumno vprašanje, toda... 21.8.2008 14:33:10
|
|
|
|
BarbaraE
|
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka Policija, recimo. kot sem ze rekla: tuki ni glih neki denarja... Koliko je denarja, ne bom pisala, je pa zagotovo redna plača in zagotovljena služba. S tem se najbrž strinjaš, baguSka Volga - za vstop v policijo imaš neko 6 mesečno izobraževanje (poglej si možnost zaposlitve na www.policija.si ), ne ta faks, ki ti ga je lukrecija omenila.
|
|
|
|
RE: Vem, najbolj neumno vprašanje, toda... 21.8.2008 14:35:03
|
|
|
|
bumerang
|
IZVIRNO SPOROČILO: BarbaraE Volga - pogumna si, da se sedaj odločaš o študiju in kakor koli se boš odločila, ti želim veliko uspeha. Odloči pa se za tak študij, ki te bo veselil. Le tako ti ne bo odveč bedeti ob knjigah. Veliko sreče ti želim. S temle se pa ne bi prav strinjala. Količina bedenja ob knjigah ni odvisna od tega, koliko te študij veseli, ampak od zahtevnosti posameznega predmeta oz. od tega, koliko je ta predmet zate in za tvoj način funkcioniranja možgan zahteven. Ker mene lahko srčno veseli nekaj tehničnega ampak čez matematiko II se na kakem elektrofaksu se ne bi prerinila niti po petih letih inštrukcij. Za kak teoretični predmet mi pa lahko dol visi pa bi ga naredila prvič z desetko po enotedenskem učenju, ker imam pač odličen spomin. Ali pa sem ga imela. Se tudi ne strinjam s tem, da naj nekdo študira to, kar ga veseli, ker bo sicer trpel. Poznam en kup ljudi, ki bi lahko študirali karkoli, in so potem študirali tisto, "kar jih je veselilo", in so zdaj vsi nesrečni. In kar nekaj takih, ki so šli na fakulteto zato, ker drugam niso mogli, pa so zdaj zadovoljni. Ali pa takih, ki so se vpisali na takrat prestižne naslove brez minimalnih afinitet, in zdaj uživajo v svojem prestižu.
|
|
RE: Vem, najbolj neumno vprašanje, toda... 21.8.2008 14:35:54
|
|
|
|
BarbaraE
|
PISNO PRIJAVO DO 19. 9. 2008 POŠLJI NA: ali po pošti na naslov: MNZ - Policija, Urad za organizacijo in kadre, Štefanova 2, 1501 Ljubljana, z navedbo: "za javno objavo - št. 1100-68/2008". No, še prej pa preveri, ali izpolnjuješ pogoje na prej omenjenem spletnem naslovu.
|
|
|
|
RE: Vem, najbolj neumno vprašanje, toda... 21.8.2008 14:36:04
|
|
|
|
baguSka
|
Koliko je denarja, ne bom pisala, je pa zagotovo redna plača in zagotovljena služba. S tem se najbrž strinjaš, baguSka ja okvirno vem tud jst kok ga je... pa ne bom pisala... je ze res kar pravis, ampak Volgin prvi post je vkljuceval vprasanje: Kje je najvec denarja!?
|
|
|
|
RE: Vem, najbolj neumno vprašanje, toda... 21.8.2008 14:39:59
|
|
|
|
BarbaraE
|
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka Koliko je denarja, ne bom pisala, je pa zagotovo redna plača in zagotovljena služba. S tem se najbrž strinjaš, baguSka ja okvirno vem tud jst kok ga je... pa ne bom pisala... je ze res kar pravis, ampak Volgin prvi post je vkljuceval vprasanje: Kje je najvec denarja!? Ja, to imaš prav, ampak saj vidiš, da se Volga čedalje bolj nagiba k policiji.
|
|
|
|
RE: Vem, najbolj neumno vprašanje, toda... 21.8.2008 14:46:12
|
|
|
|
ssevin
|
IZVIRNO SPOROČILO: BarbaraE IZVIRNO SPOROČILO: baguSka Koliko je denarja, ne bom pisala, je pa zagotovo redna plača in zagotovljena služba. S tem se najbrž strinjaš, baguSka ja okvirno vem tud jst kok ga je... pa ne bom pisala... je ze res kar pravis, ampak Volgin prvi post je vkljuceval vprasanje: Kje je najvec denarja!? Ja, to imaš prav, ampak saj vidiš, da se Volga čedalje bolj nagiba k policiji. Ja, samo glej da je ne boš preveč nagnila.
|
|
|
|
RE: Vem, najbolj neumno vprašanje, toda... 21.8.2008 14:48:21
|
|
|
|
BarbaraE
|
IZVIRNO SPOROČILO: ssevin IZVIRNO SPOROČILO: BarbaraE IZVIRNO SPOROČILO: baguSka Koliko je denarja, ne bom pisala, je pa zagotovo redna plača in zagotovljena služba. S tem se najbrž strinjaš, baguSka ja okvirno vem tud jst kok ga je... pa ne bom pisala... je ze res kar pravis, ampak Volgin prvi post je vkljuceval vprasanje: Kje je najvec denarja!? Ja, to imaš prav, ampak saj vidiš, da se Volga čedalje bolj nagiba k policiji. Ja, samo glej da je ne boš preveč nagnila. Jaz nje nikamor. Se bo pa kar sama. Sicer pa, saj veš - fajn je imet veze v policiji, zakaj ne bi imele veze še na Volginem območju, a ne.
|
|
|
|
RE: Vem, najbolj neumno vprašanje, toda... 21.8.2008 14:50:18
|
|
|
|
bumerang
|
Volga, če te jeziki veselijo oz. če imaš talent za jezike, če ti gredo lahko v uho, če kak jezik celo že govoriš, potem bi se jaz odločila za jezike. Prvič ker študij ni težak, če si tip za jezike. Drugič, ker so rezultati študija veliko odvisni od tvojega lastnega dela in ne toliko od obiskovanj predavanj. Nadalje je izobrazba, ki ti daje velik spekter zaposlitev, in delo, ki ga boš lahko opravljala tudi če ostaneš v sedanji službi honorarno ali pa pač na črno. In si v tem času naredila lahko tudi ime. Lotiš se lahko prevajanja knjig (baje, da prevajalce kar iščejo, če so zanesljivi in obvladajo posel) in delo opravljaš takrat ko imaš čas in voljo, lahko se zaposliš v kaki firmi, ki posluje v tem jeziku v tajništvu ali na katerem drugem delovnem mestu in imaš redno službo, lahko inštruiraš mularijo ali jo celo učiš. Študij lahko tudi malo razpotegneš, ker znanje ne zastara, in se tržiš že na drugi polovici študija. Če pa je vprašanje samo keš, potem mi je šele zdaj kapnilo. Definitivno eno in edino - notarka!
|
|
RE: Vem, najbolj neumno vprašanje, toda... 21.8.2008 15:11:24
|
|
|
|
Pikec
|
Definitivno eno in edino - notarka! So tko klanovsko spedenani, da niti pomoći trikova zdraven ne prideš....če nisi že njihov.
|
|
|
|
RE: Vem, najbolj neumno vprašanje, toda... 21.8.2008 15:35:21
|
|
|
|
Anonimen
|
... sledi srcu...
|
|
|
|
RE: Vem, najbolj neumno vprašanje, toda... 21.8.2008 15:36:05
|
|
|
|
ssevin
|
IZVIRNO SPOROČILO: aspirinčica ... sledi srcu...
|
|
|
|
RE: Vem, najbolj neumno vprašanje, toda... 21.8.2008 16:05:01
|
|
|
|
maniac
|
Vsekakor se odloči za jezike. Študij ni nič pretežek, če imaš malo talenta in malo samoiniciative, ker veliko reči se lahko naučiš tako mimogrede - iz knjig, filmov, radia, potovanj ... Samo premisli pa pri izbiri jezika, nekateri so trenutno bolj perspektivni kot drugi, nekateri morda malce lažji (oz. je študij lažji) kot drugi ... Španščina je zadnja leta zelo popularna, potem pravijo, da se splača študirat srbski, hrvaški in makedonski jezik (pridejo vsi trije v kompletu); pobrskaj malo na spletni strani FF .
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 21.8.2008 16:05:44
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Vem, najbolj neumno vprašanje, toda... 21.8.2008 16:17:10
|
|
|
|
Pobalami
|
Jezike in sicer jezike novih članic EU (recimo tebi najljubšo madžarščino). Tu imaš prednost, ko prevajaš uradne dokumente, ki morajo biti v vseh jezikih EU. Drugače pa so vredu keramičarji, malarji...kot si uganila in pa zobarji. Jaz za kerga vem ima ful denarja.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 21.8.2008 16:17:26
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Vem, najbolj neumno vprašanje, toda... 21.8.2008 19:10:27
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Volga Kaj se "splača" delat? Kje je največ denarja? Nisem brala odgovorov, mogoče ti je že kateri dala predlog... idi v politiko!! Malo boš roko dvigovala v parlamentu, plača pa bajna ok malo heca ne škodi
|
|
|
|
RE: Vem, najbolj neumno vprašanje, toda... 21.8.2008 19:45:39
|
|
|
|
mišk
|
Definitivno pejt na katerga izmed tehničnih faksov, če te le mal zanima! Pa če obožuješ mehaniko, fiziko, statistiko, matematiko, dinamiko ipd. Elektrotehnika, strojništvo, gradbeništvo,... Lukrecija, a je po končanem policijsko varnostnem faksu še zmeri tak težko službo dobit? Jst sem se po SŠ hotla vpisat na ta faks, pa je bil tak naval, da so sprejemali samo odličnjake! Še dobr po eni strani, pristala sem na FG-ju.
|
|
|
|
RE: Vem, najbolj neumno vprašanje, toda... 21.8.2008 20:15:55
|
|
|
|
ZARA
|
Če narediš faks, stara, se pripeljem k tebi in se ga naflikam do mambe.
|
|
RE: Vem, najbolj neumno vprašanje, toda... 21.8.2008 20:48:31
|
|
|
|
Mišni
|
IZVIRNO SPOROČILO: *TaMiKaaaa* Nisem brala odgovorov, mogoče ti je že kateri dala predlog... idi v politiko!! Ampak tole je pa res super ideja. A se ne bi mogla kam uturit? Pa zdaj so kvoto žensk povečali, tako da bo lažje. Saj potem študiraš zraven še vedno lahko, za vsak slučaj, če si napačno stranko izbereš ali kaj takega.
|
|
RE: Vem, najbolj neumno vprašanje, toda... 21.8.2008 21:47:53
|
|
|
|
bumerang
|
Pa službeno stanovanje boš dobila v Ljubljani, študirala pa kar med sejami. Pa še fajn bo zgledalo.
|
|
RE: Vem, najbolj neumno vprašanje, toda... 22.8.2008 0:07:51
|
|
|
|
Anonimen
|
jeziki me blazno veselijo Potem pa to studiraj, kar te veseli.
|
|
|
|
RE: Vem, najbolj neumno vprašanje, toda... 22.8.2008 1:46:51
|
|
|
|
nananaja
|
pa sej ti že študeraš: kje je največ denarja? nadaljuj z: kako do dnarja pridet? resno: študij ni težak, če te veseli. za matematiko pravijo, da je en najtežjih faksov, samo zame je bil lažji od vsakega jezika... ja sem pa tam pristala zato, ker po gimnaziji nisem vedla kaj bi!?
|
|
|
|
RE: Vem, najbolj neumno vprašanje, toda... 22.8.2008 7:08:10
|
|
|
|
Volga
|
IZVIRNO SPOROČILO: *TaMiKaaaa* IZVIRNO SPOROČILO: Volga Kaj se "splača" delat? Kje je največ denarja? Nisem brala odgovorov, mogoče ti je že kateri dala predlog... idi v politiko!! Malo boš roko dvigovala v parlamentu, plača pa bajna ok malo heca ne škodi Joj, od politike se mi tako kozla, samo je pa res, da če prideš not, da si car. Vedno sem rekla, da kdor si v tistih štirih letih (najmanj) ne nabere dnarja za cel lajf, da je luzer. jeziki, morda, se še vedno odločam. Samo se da tudi izredno, a ne? No, saj bom pogledala. zara, tisto pa veljam, ni panike.
|
|
|
|
RE: Vem, najbolj neumno vprašanje, toda... 22.8.2008 7:15:08
|
|
|
|
Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Volga Karnisa, kaj pa naj v taksiju delam? Mislim, misliš, da naj grem taksi vozit ali kaj? Lahko voziš taxi, lahko pa sediš v pisarni (to je cca. 50€/dan)... lahko si celo nadzorna v firmi... faxa pa ne potrebuješ nobenega... prišparaš šolnino, čas in živce .
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?