Anonimen -> RE: Avto ali otrok? (20.8.2008 18:02:53)
|
Izkušnje si lahko nabira, ko se bo peljala v mesto po vsakdanjh opravkih, ne pa ko bo po avtocesti dirkala in tiščala na gas Tudi izkusnje na avtocesti si moras enkrat nabrat. Jaz sem sla takoj na AC, kolikor jo je takrat bilo....ceprav je bila (in je se) magistralka statisticno veliko bolj nevarna. To ti povedo v avto soli, da je treba cim vec vozit, da izkusnje dobis. Ce se tako bojite za svojega otroka na cesti, prosite instruktorja za dodatne ure voznje s spremljevalcem, da otrok izkusnje dobi. Norosti, ki jih bo eventuelno delal na cesti, niso posledica neizkusenj, ampak vzgoje. Kultura in nekultura obnasanja se pokazeta na cesti, ne toliko vozniske spretnosti. Kultura pomeni, da sedes za volan spocit, da si skoncenriran na cesto (in ne na muziko, mobitele in prijateljice) in da upostevas osnovna pravila voznje, to je skrb za nemoten, umirjen in varen promet. In ta kultura ima z izkusnjami opraviti tocno nic, ima pa veliko opraviti z naso vzgojo. Jaz ji avta v tem primeru ne bi dala. Ne zato, ker se bojim za pleh in ne zato, ker nima izkusenj, ampak zato, ker upam, da bo otrok pri teh letih imel toliko domisljije in toliko veselja, da bo znal za svoje "kaprice" poskrbeti sam :).
|
|
|
|