Gina -> RE: Avto ali otrok? (19.8.2008 17:13:20)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mišni Ma res ne vem, res je veliko odvisno od tega, kako punca vozi in koliko ima izkušenj. Po eni stranis e mi zdi prezgodaj po 2 mesecih izpita peljati na morje, po drugi strani pa nekdo po 2 mesecih bolj obvlada vožnjo kot nekdo po 20 letih. ma odvisno od otroka, res. Kar se tega tiče, kateri avto ... hm ... ne vem, ampak jaz si nekako predstavljam, da imajo otroci slabše avtomobile. Tudi jaz sem imela enega razmajanega jugota, pa mi na kraj pameti ni prišlo, da bi mi pa oče lahko za na morje posodil svojega. Tudi predober in posledično prehiter avto za voznika, ki je še vbolj v plenicah, ni ravno najboljša izbira. IZVIRNO SPOROČILO: karin24 Sam mene pa še vedno vsak dan znova, pri neprenehnem jamranju kako nam gre slabo.......preseneti kako so ljudje razvajeni, pa kar je še huj....kako razvajajo potomce IZVIRNO SPOROČILO: piščanc hm, zanimivo vprašanje. ko sem jaz naredila izpit mi je stric podaril staro stoenko. in z njo sem šla na morje in povsod. vesela, da sem samostojna. niti pod razno mi ni prišlo na misel, da bi vzela očetov avto. ker neizkušen voznik z močnim avtom je nevaren na cesti. pa preveč tud ni treba ujčkat otroke. varnost v avtu je pa najbolj odvisna od voznika. S temi tremi odgovori se najbolj strinjam. Pa a se ve zavedate, da se neizkušen voznik mora najprej navadit na en avto, preden je lahko čist zihr v vsakega. Če je otrok navadjen 2 meseca na en svoj, čeprav star avto, bi v njem zihr boljše reagiral na nepredvideno situacijo, kot v nekem sposojenem avtu staršev, ki ima drugačne "reflekse" kot njegov avto. Matr, prevozim res ogromno km na leto, vsak dan sem vsaj 2 uri v avtu, pa res rada vozim in to od 18.leta naprej, ko sem si SAMA kupila avto za svoj preko študenta zaslužen denar zbiran 2 leti skup 4 dni na teden po 7 ur (takrat se je še dalo na črno delat, čeprav si bil dijak na tujo napotnico), pa po vseh teh letih še vedno moj avto pelje vedno drugače kot možev, kadar zamenjava (pa dostikrat zamenjava, samo v resnici imajo avti druge fore in knofe in reakcije...). Danes sem rikverc v moževem avtu avtomatično "iskala" v 6.prestavi NIč pomembnega, ampak začetnik pa naredi ravno zaradi zamenjave avtomobila lahko življenjsko napako. Njegov avto je zihr zanj bolj varen kot očetov s 6. air bagi. Sprašujem se tudi, kako lahko povezujete ljubezen do otroka s tem, kateri avto otroku posodi? Uau, kam rine svet. Ne štekam, res ne.
|
|
|
|