ronja -> RE: Imajo njegovi starši prav?!? (19.8.2008 10:01:20)
|
Ne delata prav! Saj ni vse v teh prekletih genih in krvi! Družina so ljudje, ki živijo skupaj, kdo je čigav se itak dostikrat ne ve po pravici (če verjamemo raziskavam v ZDA jih je 1/3 drugih očetov kot uradno). Probaj predlagat lubiju, da se pogovori s svojimi starši - da to otroke prizadane in tako prizadane tudi njega - mamam navadno ni čisto vseeno, če prizadanejo svojega sina - mora pa vedet, da je NJEMU hudo, če se tako obnaša. In če ji ni za dajat darila in denarje "nekrvnim" vnukom, naj pove, da bosta vidva prinesla darila še za tadva, samo da jih potem ona da vsem. Mogoče ji bo tako kapnilo. Če to ne bo šlo, potem nimaš druge, kot da se pač pogovoriš s svojima prvima otrokoma in jima razložiš, da so ljudje v svojem razmišljanju pogosto omejeni - ne, da hočejo bit zlobni, vendar pa so tako zaslepljeni v nekih stvareh, da ne vidijo resnice. In da to sicer njiju zdaj boli, vendar pa se to ne bo splačalo tej "babici", ker ne bo imela priložnosti boljše spoznat tako krasnih otrok kot sta onadva. Torej ona izgubi. Povej ji, da nekaterim pač kri toliko pomeni, da ne vidijo drugega. Da jih ne moremo spremenit, vendar pa to ne pomeni, da sta onadva karkoli slabši in da imata ti in oči vse otroke enako rada, kar je glavno. Povej jima tudi, da babice skoraj vedno delajo razlike med vnuki, včasih zato, ker eni pač živijo pri njih, včasih zato, ker se z enimi bolj ujamejo po karakterju, včasih pa zato, ker so eni "bolj njihovi" kot drugi. In vnuki, ki so manj priljubljeni, niso nič slabši, samo so pač stari starši omejeni v razmišljanju. Skratka razloži jima, da se to dogaja tudi v drugih družinah, tudi tam, kjer so po krvi vsi isti in da je to pač nekaj, čez kar bosta morala it, ker jih spremenit ne moreš. Da pa nima babi prav in se ti z njo ne strinjaš. To je glavno, da ve. Mene tudi mamini starši niso imeli preveč radi, verjetno ker sem bila vedno preveč odkrita in nisem dobivala denarja od njiju, brat in sestra pa - pa sem preživela - ni mi bilo vseeno, ampak danes se samo nasmehnem ob tem, navsezadnje je res, da so bili oni bolj na zgubi kot jaz. In mi ni bilo tako hudo, ker sem vedela, da je oče zelo proti temu delanju razlik in ker se je dostikrat tako postavil. Če bi se še mami, bi mi bilo pa čisto vseeno, kaj delata babica in dadi.
|
|
|
|