Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Jutra No, ker tole ni samo tema o islamu in ostalih verah, temveč tudi zgodba od ****, bi te rada vprašala par stvari - Kot sem uspela razbrati, si veliko potovala po Vzhodu Kje in na kakšen način si spoznala svojega sedanjega moža? Te je spoznal kot "zakrito" ali ne? Spoznala sem ga pokrita,na poroki ene prijateljice. Najina poroka je bila na nek način dogovorjena. (ne bom šla v podrobnosti...) - Koliko časa že živiš Islam in si poročena? Islam živim mislim da 6 let -morda 7( ne vem kaj naj štejem prestop ali ko sem res začela prakticirati Islam kot življenski slog. Poročena sva 4 leta. - nazorno si predstavila finančno plat v Egiptu (stroški, plače) zanima me, v kateri družbeni sloj sodi tvoja družina? Ste med bogatimi? Nismo med bogatimi, nismo pa lačni.Otrokom nudim sicer malce več kot kak drug, ampak ne zaradi financ ampak zato ,ker imava z možem na otroke pač malce drugačen pogled od koga drugega... Raje ne grem na dopust pa plačam sinu nogometno akademijo..Če razumeš, to ga pač veseli in prav je da se veliko giblje in porabi odvečno energijo in zakaj jo nebi na koristen način.. Ker v Egiptu pač nimamo kar igrišč tako na frej, ampak so v glavnem klubi in je to plačljivo.. Torej nimamo hiše z bazenom niti brez bazena kot mnogi v naši okolici, živimo zaenkrat v najemniškem stanovanju se pa zida stanovanje duplex, ki bo najina last sva pa zanj vzela 5 let kredita... Skratka da ne bi zdaj opisovala na dolgo in široko smo nek srednji sloj... za oči slovenca pa smo prej revni kot kaj drugega. - kako so tvoji domači sprejeli tvojo spreobrnitev vere, poroko z Egipčanom ter življenje v njegovi deželi? O tem sem že pisala prav v tej debati, pa se mi ne da ponavljat...če boš šla nazaj brat samo moje poste nekje boš že našla... Na kratko pa moja mama ki je katolik živi raje z nami v Egiptu kot v Sloveniji. Najin odnos z mamo pa je bil predno sem sprejela Islam katastrofa - tud pobili bi se lahko, danes sva najboljši prijateljici. Očeta nimam je umrel že pred 12 leti. - v katerem jeziku govorita z možem? Kako pa se sporazumevaš z domačini? Z možem govoriva slovensko arabsko in angleško, največ je kar angleščina in pa še večkrat vse pomešano med seboj. V Egiptu govorim arabsko in angleško odvisno od tega s kom govorim. - vajina starost me tudi zanima , pa ni treba povedati, če ne želiš. Malo čez 30 let. Točno ti pa ne bom napisala, ker se to žensko ne vpraša. Na avantarju si najbrž ti na sliki, ne? Zelo mirno in spokojno deluješ, z dobro energijo. Pa če hodiš okrog v takšnih rutah, si res lepa. Na avtarju nisem jaz, se pa res tako oblačim ja...Ker se pa ne skrivam, kot nekateri, ki znajo samo jezik vrtet evo ti nalimam eno slikco, sicer je stara 4 leta...Trenutno sem po dveh nosečnostih precej obilna pa se ne bi glih slikala...ampak upam, da te zadovolji tud ta fotka. Čeprav je to tema tudi o Islamu v vseh njegovih oblikah, me veseli, da si se znašla v takšnem okolju, v katerem se dobro počutiš. Te občudujem, da si naredila takšen prebrat v svojem življenju. Hvala.
|