Anonimen
|
Odgovarjam v zeleni..upam da ne bo mavrica na koncu... IZVIRNO SPOROČILO: bumerang Ti pa mene ne razumeš najbolje... ne vem v čem je problem Ja, kaj bi naredila? Borila bi se za otroka kot se bori vsaka mati na vse možne načine... Čakaj čakaj čakaj... kako to misliš, da bi se borila za otroka? Nemuslimanskim ženskam, ki so poročene z muslimani, ga mirne duše odpeljejo in amen. In ti si rekla, da je to prav in da se s tem strinjaš. Če bi pa se to tebi zgodilo, glede na to, da nisi več katoličanka, pa se ti ne zdi več primerno? Tole je zelo dvolično. nekaj je kaj jaz mislim da je prav , nekaj je pa kaj je meni povsem razumljivo. Meni ni nič čudnega da ženska odpelje otrok seboj oziroma da se zanj bori. Enkrat sem videla en film v tem stilu. ko se je mož čisto spremenil in je potem z muko z hčerko ušla nazaj v Ameriko. Jaz jo popolnoma razumem. Ne zdi pa se mi Ameriško okolje pri nemuslimanski materi boljše okolje za odraščanje tega otroka. In to je bistvena razlika: nekaj kaj se mi zdi prav in nekaj je da razumem zakaj kdo ravna drugače. To je isto kot palestinci ki se ratreljujejo: Ne zdi se mi prav da to delajo, še celo po Islamu je to prepovedano ( no oni si pač kak citat v Koranu razlagajo po svoje, HB so v manjšini) jih pa razumem. In ni dvakrat za rečt da ne bi jaz na njihovem mestu naredila isto... se pravi nekaj je kar je prav in za tem pač stojim in nekaj je da razumem tiste, ki naredijo drugače v določenih situacijah... A je to dvoličnost? Pa to, zakaj ne piše, da lahko tudi žena okrca moža. Nimam pojma, to ve samo Bog. ... ali pa tisti, ki je to zapisan na papir. In ni bil ženska. Če bi bil islam do žensk pravičen in ženske moškemu enakovredne (in ne beri tega kot enake), potem bi pisalo, da lahko tudi žena okrca moža. Sicer se zdi, da so ženske neposlušna nepredvidljiva bitja, ki jih je potrebno voditi po pravi poti, moški pa nezmotljivi in tisti, ki naj to počnejo. Vodijo ženske po pravi poti. Islam dela žensko enako moškemu vendar imata popolnoma različni vlogi in pa kljub temu da sta enakovredna je le moški eno stopničko višje ravno zaradi vloge ki jo mora živeti kot oče, brat ali sin... Roko na srce ženske smo precej drugačne od moških pa ne bi sedaj naštevala vse kar paše pod to. No pa vseeno samo za pokušino: -velikokrat vidim histerično žensko , malokrat moškega -ženske rade dodajajo v zgodbah ( ne rečem da si izmišljujejo ampak imajo pač bujno fantazijo) ah, saj se mi ne da ,ker bi do jutri naštevala ampak smo različni... In v Islamu je to zelo znano. Niso ženske kot si napisala neposlušna in nepredvidljiva bitja in bi jih moški morali voditi, so pa ZELO različne od moških. In nikoli ne bomo enaki in HB. Ne bi pa rada, da bi tole debato jemala tako kot da si mi kaj dolžna, vse je samo pogovor in predvsem prostovoljen do te meje dokler je pogovarjanje prijetna izkušnja. Absolutno. Samo men bi se tud mal butast zdelo, če bi eno in isto vprašanje spraševala pa ne bi bilo odgovora ,ker bi ga ti spregledala... na tak način je bilo mišljeno to o dolgu. Ne, brez skrbi, nisem spregledala. Ti si sicer odgovorila na vprašanje ampak samo na del vprašanja, na tisti del, na katerega si imela odgovor. Da se pač ne more zgoditi, da bi se tvoj življenjski credo spremenil. Ostalo pa preskočila. Pa tudi moje vprašanje ni eno in isto ampak več aspektov enega vprašanja. Pri tvojem odgovoru imam občutek, da si malo zaobšla tudi zgornji vprašanji oz. si odgovorila velilko bolj površno kot sicer. Tukaj sem pa hotela povedat, ravno obratno kot si razumela. Da jaz morda kaj spregledam in tako naprej...
|