Misek
|
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica IZVIRNO SPOROČILO: Misek Zakaj pomiva okna in ureja vrt? Zato, da bi zeni olajsal, ali zato, da njegovo zeno (sestro, mamo...), ne bi kdo opazoval pri seksepilnih kretnjah pomivanja oken ali v dvignjeno zadnjco, ce sklonjena dela vrt... Vzrok za doloceno dejanje pove veliko. In vcasih pove nekaj drugega od tistega, kar se nam "na prvo zogo" zdi. Sicer pa je to "standardno predpisana" ekstrovertirana vloga moskega in introvertirana vloga zenske. Bravo MIsek, to so dejstva, ki si jih napisala in ki sem jih sama zasledila v knjigah, ki sem jih brala. Marogica, saj je dosti tega. Tudi dejstvo, da zenska v islamu ne sme sama na pot, baje zaradi zascite. Ce je tako cascena, kot tukaj beremo, tako spostovana in postavljena na kraljevski tron, pred kom naj bi jo scitil tisti moski v taksnem krvnem srodstvu, da se z njim ne more porociti? Mogoce pa prav pred njo samo, ker ce bi morda bila sama bi takoj skocila na drugega moskega? Ali bi drug moski takoj skocil na njo, kljub vsem veselem in hudem spostovanju do zensk? Morda pa je govora o zlati kletki. Lepa je, fina, zlata, izrezljana... vendar se vedno kletka. Revezi, ki komaj zivotarijo in katerim se daje ta zekat... njihove zene, hcerke , sestre.. tudi zivijo kraljevsko? Imela sem sodelavko, po mami slovenko, po ocetu jordanko. Oce oz. druzina je imela (verjetno se ima) v lasti nekoliko bolnisnic v Jordaniji. Presrecna je bila, da ji je oce dovolil priti za 1 leto v slovenijo, da vidi, kako se sama znajde in ce se lahko sama prezivi. Morala bi ze izbrati zenina, vendar ji noben od ponujenih ni bil prav po godu - v nobenega zaljubljena, zaljubljena pa v slovenca za katerega se ni smela porociti. Njena vloga v zakonu (po njenem pripovedovanju je) da bo lepa, fina, da se lahko moz z njo postavi. Preko njenih oblacil, nakita, obnasanja se sodi njen moz. Ce bi se zaposlila, bi to bilo slabo za moza, saj bi menili, da jo ni sposoben vzdrzevat. Visoko izobrazena, ne zato, da bi znanje lahko uporabila poklicno, temvec, da bi se njen moz lahko postavil z njo in da bi lahko svojo vlogo predstavnice moza, dobro izpeljala oz. da ga ne bi s kaksnim neumestnim stavkom ali izjavo osramotila. In kot je rekel Balasevic : ako su lagali mene i ja lazem vas... vendar ne vidim vzroka, zakaj bi me lagala.