mama11
|
Ravno sem nazaj s kofetkanja s kolegico, pa še pokazala mi je, katero spalnico bo nabavila svoji pupi, ki bo kmalu dobila sobico. Je od Alplesa, pa ful lepa. Jutri pa romam na Primorsko, oči že dolgo ni videl svoje vnučke, pa midve sva na vrsti za obisk, pa še pasalo mi bo, ker je moj cel dan na terenu, pa rada bi spet vohala morje, pa zakaj pa ne, če se pa porodniška tako hitro izteka.... IZVIRNO SPOROČILO: manca Jaz ne vem več kaj naj še naredim za Majino popoldansko spanje...dudo vrže čez rešetke, iz flaške noče pit, s svojo Beci tolče po rešetkah, tuli ko pri norcih in steguje roke pa čeprav sem zraven nje. Sva se danes dajali eno uro, pa sem jo morala potem na koncu podojit in je zaspala in to za celih 30 min. Trepljanje po ritki ne pomaga, prav tako ne božanje ali pa masiranje. Tuli potem tako, da je vsa premočena. Kaj naj pa zdaj? Jutranje dojenje sva čisto opustile, dojiva se tako le še za popoldanca in zvečer (včasih še ponoči). Mi pa zadnje noči prespi, vendar se pa vmes malo oglaša-čakamo namreč, da končno pride na plan zgornja enka levo (se že vidi belo). Manca, pri nas so bile zgornje enke doslej najhujše. Mogoče ti pa tudi zato zahteva dojenje, deluje namreč pomirjevalno za otroka, pa še nekaj naj bi bilo v mleku, kar olajša bolečine v dlesnih. Počakaj, da pririne ven, potem pa nazaj na režim uspavanja brez dojenja. Če se že vidi belo, tako ali tako kot par dni ne bo več trajalo. Druga finta, ki pri nas deluje je vožnja z vozičkom, če jo dam v leže in ji Pepenyja in strehico naštimam tako, da je skoraj povsem prekrita. Ko zaspi, jo prenesem v posteljico (ali pa se sprehajam in obenem berem, če mi tako ustreza). Res pa, da je zadnjih nekaj dni kriza glede dnevnega uspavanja prešla. No, najprej se 15 min igra, potem začne tečnarit, ker ji duda pade čez rešetke, zato uletim, popravim vse, kar je v posteljici rasturila, jo položim nazaj na hrbet, dam dudo v usta, jo pobožam in odločno odkorakam ven. Sledi pol minute užaljenega tuljenja, nato pa tišina in spanje za 1,5 ure. Rozika, ti ti pubertetnica . Sonchek, ti kar zavidam, upam, da bo pri nas tudi šlo odstavljanje po lastni volji. Ampak zaenkrat ne kaže pomanjkanja interesa. Me je kar malo strah, kako bo, ko bom šla v službo (saj dobi samo zjutraj, popoldne in zvečer, ampak vseeno). IZVIRNO SPOROČILO: sonchek 01. Boter Petelin 02. Carobna Piscal 05. Kdo Je Napravil Vidku Srajcico 06. Kozlovska Sodba V Visnji Gori 07. Loncek Kuhaj 09. Medvedek Zleze 10. Mojca Pokrajculja 11. O Treh Grahkih 16. Razbojnika Frice in Frace 19. Sivilja in Skarjice 22. Zvezdica Zaspanka 23. Zabji Kralj 24. Zogica Nogica Sonchek, jaz bi pa tele, se lahko tudi dobive, da ti privlečem CD-je, ker po moje tole niti pod razno ne gre na enega. Kako misliš DVD, ali niso to samo brane pravljice (vsaj predstavljam si, da niso igrane?)? Mimogrede, ko sem bila jaz mula (ampak to okoli 5-7 let, ker se še dobro spomnim), sta bili Zvezdica Zaspanka in Žogica Nogica moji najljubši. A ti jih Neli že predvajaš?
|