teta beta
|
Darja, Velika paparica za male papavčke je ena knjiga o otroški prehrani, neke stvari o zdravem prehranjevanju ipd in o uvajanju. Pošlji mi mail na z.s., pa ti pošljem. Mah, za prebrat je kot ena informacija več, da bi bilo kaj ekstra pa spet ne. Jaz vem, da bom čim manj komplicirala, ziher manj kot prvič. Začela bom pa 6.m, sadje in zelenjava (ne agrumi, kivi, jagode, paprika in paradižnik) in riževe kašice, če bo šlo še kako polento, ajdo, po 8. mesecu še gluten, mlečni izdelki, rumenjak in meso (ne svinjina), lahko tudi bela riba, po enem letu pa še vse ostalo. No, med in gobe še ne. Še opozorilo za vse, ki greste po kostanj: V gozdu bodite pozorni na majhne škatlice, če jih slučajno najdete, kot npr. male porcijske marmeladke, in se jih NE DOTIKAJTE! To so cepiva za steklino za lisice in v njih je živi virus stkline, ki je za človeka zelo nevaren, saj skozi kožo preide direktno v telo, brez rane. Evo, nekaj koristnega iz pasje šole . Da bi se pa moj, ki je tudi jager, to spomnil in mi povedal pa bognedaj. Če bi jaz kaj takega videla, bi ziher šla firbcat in šlatat .