|
RE: Celjske in okoliške čveke, 2. del 15.9.2008 22:03:43
|
|
|
|
mavo
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ropotuljica Sem morala jezik stegnit, ker sem cel dan šarila po slovarju in pripravljala glagole z različnimi predponami za moje tečajnike, pa dovršne in nedovršne pare ... no, sej nima veze. hotla sem samo rečt, da se zdaj pa prav šla pogledat (ker imam seveda SSKJ še odprt), kako je s tem "ozdraveva". A ste vedle, da se "postajati zdrav" z eno besedo ne reče "ozdravevati", ampak "ozdravljati"? Torej: Gal ozdravlja (primer v SSKJ: mati je počasi ozdravljala od hude bolezni). Joj, danes ponoči me bodo tlačile more, da sem spet v srednji šoli in pišem test iz slovnice...al bom pa pred tablo stala, popolnoma osramočena, ker ne bom znala ločit glagola od pridevnika, al pa kaj še bolj banalnega (to namreč celo znam ) Sicer pa je glavno to, da je Gal zdaj zdrav, pa naj bo po ozdravljanju, al pa po ozdravitvi . Mi smo bili pa včeraj na Koroškem, tako da Snorlax, res je precej mrzlo gor. Bolj kot v Celju. Ja, pa čestitke za izpit, čeprav boš verjetno še nekaj časa cvikala, da se mu ne bo kaj zgodilo. Ne se sekirat, po mojem je to čist normalno. Dons smo šli pa malo na izlet v MB, se je šel moj možek vpisat v drugi letnik faksa - izredno, da ne boste mislile, da imam takega mladca. No, saj ni star, ampak med rednimi študenti bi pa malo izstopal. Pa sva spet ob denar , ampak saj je za dobro stvar, tako da bomo že nekako. Teta beta, a veš, da jaz bi pa imela IKEA katalog za 2009, saj menda že obstaja, a ne? Če se slučajno spomniš (če niste že bili, ker ne vem točno, za kdaj si napisala, da greste), mi vzemi en izvod, če jih še brezplačno delijo. Če se slučajno spomniš, ni pa nujno. Hvala A gre katera jutri kaj ven dopoldne? A bo sploh vreme za vozičkat? Moj čukec rata kar živčen dopoldne, če ne greva ven, tako da bova verjetno šla tudi, če bo malo rosilo. Saj imam dežno prevleko za voziček. A vas lahko še za eno mnenje vprašam: kdaj menite, da je primerno, da dava malega v svojo sobo spat, jaz bi pa samo babyfon imela pri sebi ponoči? A bi bilo zdaj še prezgodaj, četudi spi celo noč (od osmih zvečer do petih ali šestih zjutraj)? Pa še nekaj: v soboto smo šli v center Celja, ker smo mislili, da bo bolšji sejem na trgu. Pa ni blo nič, samo predvolilna kampanja. A sploh so še štanti ob sobotah, ali sem lani slučajno dve soboti to videla, zdaj jih pa ni več? Al pa jih samo zaradi sejma in strankarskih štantov ni bilo? Nujno bi nekaj morala kupit, ki se dobi samo še na bolšjem sejmu. No, če bo tole vse ratalo objavit, sem pa itak zmagala
|
|
|