|
RE: Celjske in okoliške čveke, 2. del 15.3.2009 22:32:26
|
|
|
|
HuAnita
|
Takole je bilo na 3. zletu čarovnic in pripravnic čarovnic v petek, 13. Zbrale smo se na javnem parkirišču na F., od koder je bil razgled na razsvetljeno hišo od skabi skoraj tako pelesten kot utrninjajoče zvezde. kot izredno srečno bitje sem videla 2 utrinka. Potem, ko sta migulja in jerebica zgrešili kraj in se peljali mimo, smo - brez napovednih bakel - le pljunile pod noge. Smo pa pogrešale tiste skuštrane, ropotuljice, smrčice & co., ki so se tudi napovedovale, pa nič od njih... Hrib je bil preiskušnja moči, test vzdržljivosti, a tudi radosti, saj smo že skoraj zapele partizanske pesmi Zaradi moža od Skabi raje nismo. Mi nekatere niso verjele glede naklona hriba, tako da smo primerno zasopihane le prispele v Skabijino kraljestvo. Naj povem, da ima v veži položene ploščice le kot ozko potko, pa še te so različnih oblik, barv in proizvajalcev. Hiša je ful ful lepa, Skabi ima veliko idej, nekaj jih je že udejanila, nekaj jih še bo. Mali in vleiki fant sta nas pozdravila, tudi možek. Bil nas je vesel, še najbolj potem, ko je od nas vseh dobil pozitiven odziv na njegove želje 'velikega fantka' glede nakupa avtomobilčka na daljinsko upravljaje Všeč mi je, da imajo v hiši toliko 'rumpel kamric'. Pa velika otroška soba, s pridihom tudi ustvarjalnih otrok, spalnico zaenkrat 'kali' se nemir 3. sinčka, ki tam spi, kuhnjinja je kul, sicer pa sem ve večer pikirala na krušno peč, pa me ni nihče povabil , da tam prespim.... Dogajanje: - takoj po prihodu so nas blagoslovili s šlukom čokoladnega likerja. Potem se je meni odprlo, se opravičujem vsem, verjamem, da imate tudi ve veiliko povedati, ampak ta moj stroj je tak, da ko ga alko zažene, mu ni konca... - gorvora o deci skoraj ni bilo. Smo pa obdelale vse druge teme, od avtosedežev, do.... kraje v trgovinah, čudnih varnostnikih, panelnih zavesah in vseh drugih variantah zasenčevanja...kaj še vse? Ful. - prva nas je zapustila precej razjarjena snorlax - ji je iz ušesnih mečič pihala jeza zaradi sina... - bilo je veliko smeha in veliko dobrega peciva - še enkrat pohvale jerebici oz. njeni tašči, Meggi, Snorlax - vse je bilo odločno, vredno pregrehe (se za kaj takega priporočam tudi, ko pridete k meni...) - šla sem ob 01.14 od Skabi, z Meggi, kako seje nadaljevalo, ne vem..... Tole je bilo na kratko. Zdaj pa nasljednji premik: Ne ozirajoč se na skuštrano ( ) - kdaj bi vam prijalo, da bi prišle s čarovniško energijo požegnat še našo kučico? Enkrat aprila? Meni je vseeno, samo da je vikend. Vabljene vse, samo za datum se zdilajte... Grem zdaj 'spat', gre ati službeno od doma za ves teden, ko se vrne, bo M na sporedu, tako da moram izkoristiti še nocoj njegovo bližino...
|
|
|