sirenetta
|
IZVIRNO SPOROČILO: Bimba80 Dobro jutro rožice in dobro jutro tudi vašim sončkom No jaz sem bila že na CSD-ju in oddala moje papirje, za dragega pa ne še, je rekla, da bo moral to sam poskrbet ko bom jaz v porodnišnici, da bo tako najboljše......... Ta teden sem se odločla, da bom začela prat oblekice......kako ste vi kaj prale oblekice......stopinje, prašek...... Bimba, ni glih tko. Očetovstvo on sam ne more urejat, ker moraš TI podpisat, da je on oče. Mi smo tako naredili: smo se narisali v zgornjem štuku CSD-ja, številke sobe žal ne vem. No, tista na šalterju nas je napotila, smo pač povedali, da smo prišli uredit očetovstvo in nas je napotila v zg.štuk, povedala št. sobe. In smo se narisali v pisarni ene precej zakomplicirane in sitne ženske, ki nam je spredavala vse zakone po katerih naj bi se očetovstvo urejalo PO rojstvu otroka in da kdo nam je rekel, naj pridemo k njej že sedaj. Pa sem jaz naivno rekla, da sem na internetu zvedela. In smo je lepo razumevajoče poslušali da pove do konca in ji pridno prikimavali. Na koncu je rekla: no naj vam bo, bomo spisali in boste vi podpisala da vam ne bo treba hodit prve dni po porodu sem, bo takrat prišel samo mož in prinesel odpustnico iz bolnice s podatki o otroku in uredil stvar do konca (in istočasno uveljavljal očetovski dopust). Tako nama je spisala papirje za priznanje očetovstva, nama jih dala za podpisat in sajonara. Tako je bilo to, ne vem, če sem ti kaj pomagala, lahko kopipejstaš postopek, ki smo ga mi izvedli. Nam je ratalo . Ne vem, ali sta s tvojim bila prav pri tej isti v zg.štuku, pri kateri sva bila midva. Mislim, da sta dve, ki urejata očetovstvo, mogoče sta naletala na ta drugo (ki je še bolj rigidna kot tista, ki sva jo imela midva). Ali niti nista poskusila it do nje, ker vas je že po tel. odvrnila od tega? No, če nista šla tam do nje osebno odločena da zdaj bi uredila očetovstvo, bi jaz na vajinem mestu probala. Tko izgubit nimaš kaj. Ah, ta birokracija... No, razen če sta poročena, potem vama očetovstva ni treba urejat, ker se po zakonu smatra za otrokovega očeta soproga. V tem primeru je menda treba edino imet poročni list s sabo v porodnišnici in to je to.
|