MARTINŠČICA -> RE: Dvojčki 2008 (21.8.2008 23:07:37)
|
Hej hoj, naša dva sta ravnokar zaspala. Danes ponoči smo prvič naredili "cel šiht" in smo spali 8 ur. Včeraj smo bili na kontroli v razvojni ambulanti (oba zategujeta) in sta oba zelo napredovala. Mlajši je bil sploh pohvaljen, starejši pa je nekoliko len in je raje na levi. Ko je enkrat na levi strani, se težko skobaca na desno in še to potrebuje ogromno animacije, da se mu sploh ljubi premaknit na desno. Odslej bo tudi on na fizioterapiji. Dobili bomo še eno blazino. Mlajši pa ravno obratno, on je raje na desni in se težje prekotali na levo. Oba še vedno občasno zategujeta. Koliko tehtata, ne vem, bomo videli 28.8., ko imamo spet posvetovalnico. Tako "na uč" imata pa eden 3.5, drugi pa 5 kg. Verjetno bosta tudi kakšno špiko dobila. Za gugalnik je zdravnica v RA rekla, da je nepotrebna navlaka, da je najbolje, če sta na tleh na blazini (ki smo jo dobili na recept), kjer je najbolj zdravo in predvsem varno za otroka. Tako da sedaj prodajam oba gugalnika. Tudi za loke z igračkami, ki jih imam nad didaktičnimi odejicami, je rekla, da sta lahko pod njimi največ 15 minut naenkrat. Glede pestovanja je rekla, da otroci sodijo v roke staršev in ne da jih kar vsi povprek premetavajo in žokajo. Če jih ima v naročju kdo drug, jih moramo naučiti pravilnega rokovanja (handlinga in pestovanja). Aja, tudi midva že od intenzivne naprej rokujeva po navodilih handlinga. Osnovne prijeme nama je pokazala fizioterapevtka na intenzivni, ampak v RA res lepo pokažejo, pa naj bo to zdravnica ali pa fizioterapevtke. Najbolj pomembno je, da otroke previjamo/dvigamo/spuščamo počasi in pravilno, ter da samo z medenico nakažemo smer in jih potem počakamo, da sami, brez naše pomoči izvedejo ustrezen gib. Res je dobro, da hodimo tja, da vsaj izvemo, kako ravnati s svojima otrokoma, da se bosta ustrezno razvijala naprej. Nihče (razen staršev seveda) naj jih tudi ne prijema za roke in glavo, saj se le tako lahko izognemo raznim bacilom ... Na intenzivni so nam itak zabičali, da moramo biti sedaj min pol leta zdravi in da naj ne hodimo po nepotrebnem v zaprte prostore, shopping centre ..., da ne bo kateri čes staknil. Nočem nabijat, ampak, kar je bilo zadnjič govora o menjavah dud in flašk ..., me niste prepričale. Nisem rekla, da je potrebno vse stalno sterilizirati. Daleč od tega. Ampak na njihove zobe je pa le treba malo paziti. Tudi jaz sem večkrat sama z malčkoma cel dan, ko je dragi na terenu, pa se kljub temu trudim, da ne menjam dud in da operm cucelj na flaški, če eden pije za drugim. Saj to vendar ne traja tako dolgo. Tudi, ko se bosta učila jesti, ju bova naučila, da je vsak sam in vsak svoje in to za mizo, ne kar vsepovprek. Nad tem, kaj bosta počela v vrtcu in šoli, kjerkoli med igro z drugimi otroki, pač ne bova mogla vplivati (itak, da bodo vse živo v usta nesli in da si skoraj nobeden ne bo rok umival in bo kila svinjarije na leto prav gotovo zagotovljena ...). Doma bova pa že pazila na higieno. Z Romi se pa glede higiene tudi ne bi primerjala. Če kaj prav vem, imajo zelo kratko življenjsko dobo, ker so v tako "dobrih" higienskih razmerah. Za množične alergije tudi ni kriva le "pretirana higiena", ampak predvsem slaba, hranljivo osiromašena prehrana, polna hitrih nadomestkov in editivov. Glede na to, da imajo dandanes otroci v nižjih razredih OŠ na splošno zelo slabe zobe, velja nekaj več pozornosti posvetiti temu. Če so namreč slabi mlečni zobje, bodo najvejetneje tudi pravi. Potem je tu še neredno umivanje, medzobne obloge ... Midva misliva, da so zobje zelo pomembni, saj so bolni zobje vir mnogih zdravstvenih težav. Oba imava še vse svoje zobe, pa sva stara jaz 33, moj dragi pa 41 let. V najini okolici jih je veliko mlajših od naju, pa so že nekaj let škrbasti ali pa imajo umetne ... To je samo moje mnenje in res nočem nobeni težit. Rahelca, hvala za info glede mleka. Bomo šli kar v Kolinsko po kartico, je kar precej razlike. Jaz za mleko vodo iz pipe prekuhavam 10 min. Tisto "sranje, ki priplava na vrh", je pa apnenec. Ustekleničena voda je itak mrtva voda, ki že ne vem koliko časa leži po raznih skladiščih v plastenkah in je ne uporabljamo. Goya, z uvajanjem goste hrane pričnemo, ko dopolnita 5 mesecev (dejanskih ne korigiranih). Prišla bo patronažna in nam pokazala, kako se kuha kašice. Verjetno ji bom še kakšno novo zelenjavo pokazala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Koliko pa je teh rotavirusov. Je samo eden, ali jih je več vrst, tako kot recimo gripe? Filipinka, pravi princeski imaš! Res sta cort. BTW, a boste vsi krstili svoje otroke? Skye, kaj pomeni, da je otrok hipoton? Tudi jaz sem danes drugič po porodu dobila menstro. Zdajle mi je prišlo na misel vprašenje, če še katera pomisli na to, kdaj ima ovulacijo, če jo kje kaj ščiplje, ... če je slučajno noseča, tako kot smo imele dolgo časa vse mogoče nosečniške znake, ko smo želele zanosit, pa kar ni šlo. No, jaz povem, da čisto ničesar ne čutim. Imam očitno preveč dela [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Kdaj pa kaj nameravate imeti nove dojenčke, tiste, ki boste imele še kakega otroka in ste imele CR? Sayuri, tvoja dva sta pa res zelooo zrasla. Kar tako naprej! Kako pa da sta fasala tele kile (popkovno in dimeljsko)? Mi gremo 30.9. na morje, do tedaj pa nas čaka še precej dela z obnavljanjem kopalnice in stopnic doma. No sedaj pa že doooolgo pišem in je dost. Lahko noč! Martinščica
|
|
|
|