ANIME -> RE: Dvojčki 2008 (29.4.2010 12:59:16)
|
Pozdravljeni! Da še jaz dodam svoj piskerček. Zdaj sta stara dobro leto in pol. Od decembra sta v vrtcu in prve par mesecev sta bila več doma, kot tam; zdaj se pa to izboljšuje in sta vedno več zdrava. Trenutno so na sporedu zobki. Drugače sta kar pridna otroka, načeloma spita celo noč (od 20h - 6h) in še en opoldanski spanec od 1,5 ure - 3ure. Končno je toplo in lepo vreme, tako da smo lahko več zunaj. Od vsega začetka sta bila navajena, da sta istočasno jedla in spala in tudi zdaj ni problemov s tem. Od enega leta naprej ju zvečer samo položimo v posteljo, prižgemo uspavanke in gremo ven. Včasih še pokličeta kaj malo za pozornost, ampak več kot 2x ne (največkrat sploh nikoli). Shodila sta kar kmalu (11mesecev in 12,5 mesecev), zdaj že samadva zlezeta na posteljo, klop, stole. Odpiranje omar je prepovedano (razen njuna omara). Trenutno full rada rišeta z barvicami (sploh Uroš) in počasi začenjata risat povsod (knjige, druge igrače) in imam lekcije, da se riše samo po papirju. Prepovedani so jima tudi vsi ostali svinčniki (flomastri, kemični), čeprav če le najdeta kakšnega, takoj izkoristita. Tjaša še sestavlja lesene puzzle (oblike v vdolbine). Zdaj imamo problem z ignoriranjem. Jima kaj rečeš, pa se naredita budale :) Sploh na sprehodu. Pridi sem, ne tja, pusti to ... to še nismo jemali :) Obožujeta pa peskovnik, mivko, tobogane, gugalnice ... skratka, bolj ko sta umazana, bolj sta vesela. Tjaša počasi poskuša govorit, Uroš razen KA in GA še vedno nič. Vse pa pokažeta in potem z ugibajem pridemo do želenega - ko uganeš, sta vesela in se nasmejeta. Zelo sem se zverzirala v pantomimi :) LP in uživajte
|
|
|
|