MARTINŠČICA
|
Hej, hoj! Lep pozdrav po dolgem času še z moje strani. Izgleda, da imamo res veliko dela ... . Vsak dan sicer prečekiram, kaj se tu novega dogaja, pišem pa bolj poredko. Tole mrtvilo je treba prekiniti. Luštne dojenčke imate, prav res! Naša dva sončka lepo rasteta, sprememba ure ju ne moti pretirano, le zvečer sta malo prej sitna (želita čofotat, jest pa spat), ampak se ne dam in sem takrat še bolj zagnana animatorka . Od atija se HB nista ničesar nalezla. On je sedaj zdrav in ureja poslovne prostore. Dva dni po rojstvu mu namreč v podjetju, kjer je bil zaposlen, niso podaljšali pogodbe in je ostal brez zaposlitve. Sedaj je privat in se ne pritožujeva. Se mi zdi, da so nama še uslugo naredili, ker si sedaj lahko sama razporejava čas in še čez dan je veliko z nami. Jutri bom oddala vlogi za posebni dodatek za nedonošenčka, ker obiskujemo fizioterapijo. Jutri gremo spet migetalkat v razvojno. Pa vlogi za vrtec bo treba tudi čim prej oddat, da ne bo potem frke. Drugače pa sedaj v mleko dodam vsakemu po eno malo žličko riževih kosmičev. Pojesta med 150 in 200 ml na obrok. Imamo 5 obrokov. Na GH pa bomo prešaltali po 6. mesecu. Čez dan ponavadi eden spi, drugi ga žura, potem se pa zamenjata. Redko spita oba hkrati. Ponoči pa okrog 21. ure "ugasneta" in se okoli 8. ure spet "prižgeta". Vitan se sicer skoraj vsakič med 21.30 in 22.00 zbudi, podre še kak kupček in zahteva novo dozo, jo podronfa in zaspi nazaj. Včasih ima kateri kakšne more ali kaj in začne v spanju jokat. Ko ga dvignem, se sicer predrami, se malo pozibava, kakšno zapojeva, pa spet zaspi nazaj ... Sedaj že sedita ob podpori rok, glavo že dokaj čvrsto držita pokonci, Črt se že sam prevali in "pase kravce", Vitan se pa zelo zamoti z igračami. Tudi sicer se med seboj sedaj že bolj zaznavata in nekaj prav po fantovsko pogovarjata, eden drugemu vlečeta igrače/plenice/slinčke iz rok ... prav luštna sta, no. Tudi naša dva dude ne marata kaj preveč, so pa zato njune roke bolj aktualne. Črt v usta spravi skoraj celo pest in se slini kot kakšen buldog, Vitan pa po en ali dva prsta not tišči, da potem skoraj bruha. Mislm . Sayuri, kako kaj norice? Rahelca, kako kaj spanje? Pa novo mleko, kako se je obneslo? ANIME, ne se sekirat. Pač nismo vse "krave mlekarice", smo pa super mame. Brez panike. Zlate kapljice sta že popapcala, kar bo več, je pa samo še v plus. Če ti uspe, super, če ne, pa tudi ni frke. Lyra*, mi kupčke podiramo sede na nogi, redko na rami in gre zelo hitro (traja minuto ali 2). Pokazali so mi pa to v RA. Jaz sem v porodnišnici v laktariju vprašala, če je res, da ne smem surove zelenjave in sadje jest, ko dojim/črpam mleko, zaradi krčev. Pa je rekla, da je to kar neki. Da se je to ne vem kdo zmislu. Celo nosečnost jemo veliiiiko sadja in zelenjave, po možnosti surove ... Po rojstvu naj bi se jedlo vse, še vedno čim bolj zdravo hrano, ampak v mejah normale. Če boš pojedla 2 kile jagod naenkrat, te bo verjtno trebuh bolel, in tudi mala dva, ko bosta pila tvoje mleko. Tako da, jest sem v času dojenja in črpanja jedla in še jem vse, ampak uravnotežene obroke, kot jih narekuje prehrambena piramida, ki sem jo osvojila med nosečniško sladkorno. Aja, operacijo žolčnih kamnov imam prvi teden decembra. Komaj že čakam, ker me je včeraj spet napadel "kamnolom". Nočko! Martinščica