|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Južna Primorska
4.9.2008 14:45:17   
n€na
IZVIRNO SPOROČILO: NAVT

O nena, midve si pa misli bereva :)))

tole idejo sem dobila med likanjemuser posted image user posted image user posted image pa naj še kdo reče da likanje ni koristnouser posted image user posted image

(odgovor članu NAVT)
Neposredna povezava do sporočila: 851
4.9.2008 17:35:37   
asso
Evo, nisem mislila nič pisat, ker ponavadi se zapišem in gre cajt mimo, ampak naj bo..

Helena. Poskusi mogoče bolj počasi. Pripelješ jo zjutraj, si z njo tam. Jo pustiš, da se sama igra (ne se ti z njo igrat), pustiš, da se vzgojiteljica malo ukvarja z njo in ko se zaigraš greš ven in če joka po par minutkah, tudi eni greš k njej, jo potolažiš in poveš, da si tam. Tako se najprej skrivaš na hodniku in vedno več. Naslednji dan si ponovno z njo, ko vidiš, da se zaigra dovolj časa "zbežiš" ven in naj jo vzgojiteljica prova zamotit. Pustiš jo npr. 2 urci... in tako naprej.

Moram rečt, da pri Tarin ta taktika pali. No, je pa res, da po malci gredo ven in vsi otroci zunaj uživajo in ne jočejo.

Danes sem bila s Tarin ene pol urce dokler se res ni zaigrala malo več. Na začetku se me je držala, pa se malo zaigrala, pa prišla k meni in me imela non stop na uki. Vedno več se je zamotla in ko sem vidla, da je par minutk sama, da ne sili k meni sem "zbežala". Baje, da vsake toliko je vprašala po mami tisto zmirasto, ampak ni jokala. Pojedli so zajtrk in šli ven. Nato pa nazaj not, se malo igrali in pojedli kosilo. Pri kosilu je lepo sedela in jedla, edino ko me je vidla je malo od veselja malo od žalosti planila v jok in se me primla, ampak kaj kmalu se je začela ponovno igrat in bit tisti navihanček kot zna bit.

Hočem ti rečt, da mogoče ni prava taktika, ne vem. Mogoče moraš na začetku res bit malo več z njo, da spozna okolje in vzgojiteljice. Igraj se z drugimi otroki, ampak bodi v bližini. Kot ti pravim jaz sem bila 2 dni s Tarin do 12-ih tam, včeraj sem slabi dve urci skočla stran, danes pa malo več. Jutri pa imam namen spet zjutraj bit z njo dokler se ne zaigra in potem jo pustit tam, da tudi jo probajo dat spat. Bom prišla tam okrog 13-ih do 13-ih 30, da vidim kakšna je situacija in če slučajno zaspi jo bom pričakala tam, da takoj ko se zbudi pridem zraven.

Pa pogovori se tudi z vzgojiteljico. Povprašaj jo o njenem mišljenju kaj misli, kako je najbolje da jo uvedeš.
Konc koncev so one tam in naj "se znajdej"...

Evo, sem vedla, da se bom zatipkala. Grem en giro

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 852
4.9.2008 19:10:56   
n€na
takole se pa dojenču copate obuje, če še katera slučajno tega ne veuser posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 853
4.9.2008 20:00:39   
Naja30
helenav, tale vzg. ga je pa malo pihnila s svojo izjavo. user posted image  Saj je ja strokovno usposobljena, da spravi otroka v red! Ne sekiraj se, tudi Klara se bo navadila. Poskusi jo jutri pustiti čim dlje neglede na to, kaj bo vzg. rekla. In če je treba, bodi z njo dokler ne boš vidla, da je čas, da greš.

asso, hvala! user posted image  Zdaj nisem več tako dolgočasna, a ne? user posted image

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 854
4.9.2008 20:04:10   
n€na
zdej si pa prav superuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 855
4.9.2008 20:18:07   
helenav
hvala punceuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

danes bi lahko diplomsko napisala o uvajanju..sem se pozanimala pri kolegicah vzgojiteljicah, pri svakinji-vzgojiteljici....da malo vidim izkušnje, navade...in na koncu so skoraj vse rekle, da se pri njih takooooo počasnooooo uvajanje ni obneslo....če se jo že pusti samo, se je nikakor tri dni zapored ne pusti tako malo...Najbrž jemljejo vse skupaj z rezervo, ker vejo da sem doma še naslesnji teden in ji pride prav, da imajo enega otroka manj za rihtat, naslednji teden pa bodo kao vbeč z njo..ker bodo ene že sedaj malo navadli...ampak to ni to..Klara se bo v tem tednu navadla, d amamica po dveh urah pride, pojemo in gremo domov..ona se sploh še ne zaveda, da bo tam pol dneva in kaj šele bo, ko bo to ugotovilauser posted image user posted image , jutri se bom mogla kaj pogovorit...pa itak bo sedaj vikend, ki spet vse zmeša...naslednji teden pa nič popuščanja....prej ko bo tam cel dan, prej se bo zjokala in prej rasenjala da tako pač je...joka omilili, ne bomo

majrim je spala Nežika????

mela??????????????????????Val?

"Ustvarjati moramo dobro. To daje našemu življenju smisel." dr. Janez Drnovšek

http://miskula.myminicity.com/
http://miskula.myminicity.com/ind/
http://miskula.myminicity.com/tra/

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 856
4.9.2008 20:31:50   
helenav
lepe lepe slikice....Zala je tako fajnnnn....upam, da bo čuvala Klarouser posted image

(odgovor članu helenav)
Neposredna povezava do sporočila: 857
4.9.2008 20:39:14   
Naja30
Škoda, ker si povedala, da si nasl. teden še fraj. Ker verjetno si res mislijo, da imaš še čas. Kar se ne sklada s tem uvajanjem, ki je počasno. Moja prijateljica je lani mislim da 3t uvajala malega, pa ni šlo. Na koncu ga je izpisala in drugje uredila varstvo.
Otrok joka. Ja, vsak joka. Če ne zarad drugega, pa ker vsi okoli njega jokajo. user posted image  Nam mamam se para srce. Čez nekaj mesecev jih bomo pa komaj spravile skozi vrata vrtca. user posted image

(odgovor članu helenav)
Neposredna povezava do sporočila: 858
4.9.2008 20:42:02   
helenav
IZVIRNO SPOROČILO: Naja30

Škoda, ker si povedala, da si nasl. teden še fraj. Ker verjetno si res mislijo, da imaš še čas. Kar se ne sklada s tem uvajanjem, ki je počasno. Moja prijateljica je lani mislim da 3t uvajala malega, pa ni šlo. Na koncu ga je izpisala in drugje uredila varstvo.
Otrok joka. Ja, vsak joka. Če ne zarad drugega, pa ker vsi okoli njega jokajo. user posted image  Nam mamam se para srce. Čez nekaj mesecev jih bomo pa komaj spravile skozi vrata vrtca. user posted image

Imaš prav....bom vidla, kaj se bom jutri dogovorila z vzgojiteljico....

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 859
4.9.2008 20:52:36   
thaiss
Čau!!!

majrim,helenav in ostale jaz vas vse razumem!!! Jaz sem se tako zjokala ko sem ga prvič pustila samega v vrtcu..sej to veste, ker ste me tolažle user posted image user posted image  Uni jok od Matie, ki ga do unega dne nisem poznala, pa potem je nastopla kriza da niti zaspat ni hotel več v svoji posteljici, pomoje ga je bilo strah da ga bom ´´spet zapustila´´. Une taprve dneve, ko je bila res kriza je bil ko klop, pa sem ga zato malo več cartala, da se je potolažil!
Vem da je ful težko otroka pustit neznancu, čeprav jaz naši vzgojiteljici že od samega začetka več kot 100% zaupam, ker če ji nebi zaupala bi bilo še slabše. Vedno mi je dala občutek sigurnosti, pa da se ima Matia lepo, da pojoka samo zjutraj in potem je vredu. No ene dvakrat se je potožla zato ker je hotel bit samo pri njej v naročju in seveda ona ne sfolga...no, to me ni kej preveč ganlo, tako kot ga bo navadla tako bo!
No, danes pa je imel Matia v vrtcu prvo nesrečo, je prišel domov z veliko buško na čelu, je plezal po vlakcu in bamuser posted image  user posted image  Sej buška ni tako velika ker so mu dale takoj gor led in znevečim namazale, samo za videt je grdo.
Ko sem prišla iz službe in to vidla mi je najprej narasel pritisk, ma potem sem se skulirala, ker je normalno da se to dogaja, konc koncev je v skupini 14 otrok in ne more vsakega za roko držat, pa nesreče se dogajajo...samo to je naša prva buška, zaprav se ni še nikoli udaru, pa tudi kri mu še ni tekla...ma tudi to prideuser posted image

nena26  lepa, lepa Zala!!!!

najin sonček Matia je posijal 27.2.2007 ob 12:59

(odgovor članu helenav)
Neposredna povezava do sporočila: 860
4.9.2008 20:53:35   
thaiss
naja30 lep avatar!!!! moram tudi jaz naštimat fotko!!!!

najin sonček Matia je posijal 27.2.2007 ob 12:59

(odgovor članu thaiss)
Neposredna povezava do sporočila: 861
4.9.2008 21:38:07   
majrim
evo mene,malo z zamudo,ker spremljam politikeuser posted image user posted image user posted image user posted image
helenavuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  in bodi karakter in malo zaropotajuser posted image ,če ne,pa jo pripelji dol k nam...se bo hitro navadla...naše dve oz. tri so superuser posted image user posted image user posted image user posted image
spala???...v vrtcu 15 min, doma pa nič...štrajkauser posted image user posted image user posted image user posted image ...ampak je vseeno pridna...pač šeta gor in dol,pa se igra...pa pol skupaj malo počivamo in jeuser posted image ...imam zato mir od 19 naprej,pa isto spi do 6,30..se bo že navadla..
thaissuser posted image user posted image user posted image takrat mi je blo hudo,ko si pravla,ampak zdaj pa vidim,da res boli...ampak je tudi to nekaj posebnega....saj tako je pač življenje...dobro in slabo...in vsaka slaba stvar je za nekaj dobrauser posted image
naja....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
nena user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  ta pa je faca....user posted image user posted image user posted image user posted image

28.6.2007 se je rodila NAJINA NEŽA

Ko imam čas napišem kaj na MOJ BLOG

(odgovor članu thaiss)
Neposredna povezava do sporočila: 862
4.9.2008 21:48:15   
n€na
IZVIRNO SPOROČILO: helenav

lepe lepe slikice....Zala je tako fajnnnn....upam, da bo čuvala Klarouser posted image

seveda bo pazla nanjouser posted image ...............je bla danes Klara edina do katere je Zala šla in jo pobožala po rokici, drugače je pa bila malo zadržana.

(odgovor članu helenav)
Neposredna povezava do sporočila: 863
4.9.2008 21:52:38   
n€na
matiauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image da buška čim hitreje izgine

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 864
4.9.2008 22:23:03   
NAVT
IZVIRNO SPOROČILO: helenav

o kakšni spremembi????? da dam jaz odpoved in sem z njo doma?al dam plačam privat-individulano in dam celo mojo plačo..oziroma najmanj 3/4-ne gre v upoštev, ....

Jaz nisem pričakovala, da se bo Klara v enem tednu uvedla-v smislu, da ne bo jokala in mi bo pomahala in z veseljam odšla v igralnico...uvedla, v smislu, da bo do konca tedna že tam cel dan....da ve...da bo to sedaj njen drugi dom...ona pa že cel teden hodi po dve urce, in ko bomo to povečali bo jok še večji..druge izbire nimam...je treba it delat...one pa samo cincajo..sej vsi po malem jokajo in vsi dajo tudi te krize mimo....in jaz ne čakam tam za vrati-grem proč..ampak ko se vrnem in ko jo oddam, hočem da mi vzgojiteljica prepriča, ne pa da mi reče...da ne ve kaj z njo....itak, da na način kot se pri mami potolaži, se pri nobenemu ne..mene je dovolj da vidi, pa je vse ok....ko se bo na njih navadla..ko bo vedla da mora tukaj preživet dopoldne bo ziher bolje in ne bo tistega joka...ampak kdaj bo to? Nekam preveč cincanja je s tem uvajanjem, ko bo cel dan tam bo itak jokala, pa žiher jo na tak način uvajam mesec dni...sej se bom jutri kaj pogovorila, da z naslednjim tednom nastopimo bolj odločno.

Igrače je imela ob sebi...svoje seveda...ampak to je niti ni potolažilo

Če si fasala ravno tako vzgojiteljico, ki se ne zna zjasnit, je pol res najboljše, da si ti tista ki zaropotaš in postaviš pravila igre. Pri takšni vzgojiteljici boš verjetno vedno imela občutek, da se malo zgublja in ji ni vse jasno. To je ful škoda!
A je ta igrača, ki jo ima sabo tudi sicer priljubljena, mogoče ninica? Če ni poskusi doma malo trenirat, da bi imela eno in isto igračo skozi (veliko časa) pri sebi. Če je  mogoče ni sama vzela za "zaščitnico", da jo malo "prisiliš" v to.
Me res zanima kako se boš zjutraj zmenila v vrtcu.
SREČNO!!!

(odgovor članu helenav)
Neposredna povezava do sporočila: 865
4.9.2008 22:28:02   
tejčica
Samo na hitro, da mal poročam kako napreduje naše uvajanje. Včeraj je bil z Vidom malo v vrtcu moj in ko je odšel ven itak da je bil jok, ampak vzgojiteljicam ga je uspelo potolažit, tako da je bil tam sam dobre dve ure.user posted image No, danes pa je šla z njim v vrtec moja mami (ja, celo familijo bom ponucala za uvajanje user posted image ), bila z njim kako uro in potem šla. SMo hotli probat če bo tam zaspal, zmenili pa smo se, da če bi bilo kar koli narobe (neutolažljiv jok, da ne bi jedel, da ne bi spal...) pokličejo in ga pridemo iskat. No, klica ni bilo in tako smo šli po malega šele po službi.  Saj  joka se še, se najbrž še nekaj časa bo, ampak sedaj dovoli da ga vzgojiteljice pocrkljajo in se potem spet zaigra. So že ugotovile, da se ga da podkupit s hrano.user posted image   Glede na štart, ko sem mislila da se ta otrok nikoli ne bo navadil na vrtac, nam gre sedaj super.user posted image  No, upam da ne bo jutri spet vse kontra.

Moram reči, da sem zaenkrat zadovoljna z vzgojiteljicama, ker pred začetkom ko sem izvedela katere bo Vid imel sem bila prav slabe volje. Upam da tako ostane.

user posted image user posted image user posted image  vsem mamicam in otročkom in da solzic v vrtcu čim prej ne bo več.

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 866
4.9.2008 22:32:06   
n€na
nič grem jaz stran, mi stalno neki povezavo ven meče, če pa slučajno dela mi pa stran 100let odpirauser posted image user posted image user posted image user posted image

jut3 pa le pogumno novim dogodivščinam na proti in da bo čim manj solzicuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 867
4.9.2008 22:35:34   
n€na
user posted image

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 868
5.9.2008 8:39:52   
majrim
dobro jutro oz. dober dan!
en user posted image  za vse ...pogumno v nov dan, da bo čimmanj user posted image in da bo velikoooooooooooooooouser posted image
...pri nas s eje začelo s user posted image ,ampak upam,da je zdaj že vse ok user posted image ...sem ji dala za sabo njenega dojenčak in flašo...za svak sluačj!
helenav....javi kako je user posted image
...grem naprej delat...danes je na vrsti menjavanje posteljnine in okna po sobahuser posted image

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 869
5.9.2008 11:07:56   
majrim
kje ste vse danes????????????????????user posted image

(odgovor članu majrim)
Neposredna povezava do sporočila: 870
5.9.2008 11:17:04   
asso
IZVIRNO SPOROČILO: majrim

kje ste vse danes????????????????????user posted image

Jaz sem še par minutk v službi. Grem malo v trgovino in stražit v vrtec, če bo je (bo) tamala zaspala in jo pričakat ko se zbudi.
Potem pa domov na kosilo in k mami na oddihuser posted image

Majrim, kaj Nežo boš pustila, da spi, ne?

Pa ostale, danes je najbrž boljše.

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu majrim)
Neposredna povezava do sporočila: 871
5.9.2008 11:35:05   
majrim
ja,ja...je že včeraj tam kao spala...user posted image ...lep vikend asso,ker verjetno te ne bo več sem danesuser posted image

(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 872
5.9.2008 11:47:09   
Naja30
Tija bo tudi danes poskusila tam spat. Grem za ob 12h pogledat stanje.

(odgovor članu majrim)
Neposredna povezava do sporočila: 873
5.9.2008 12:45:22   
helenav
čauuuuu

eko..tudi pri nas se stanje izboljšuje....zjutraj je sicer bil takoj jok..sem jo pa odpeljala takoj po našem zajtrku...nisemhotela da pri meni v vozičku zaspi in seveda je bila zaspana in tečna...ampaaaaaaaaaaaakuser posted image user posted image user posted image , je zaspala v vozičku na igrišču in tuser posted image o je bil en velik + za njo..saj se je zbudila z nasmehom, končno je začela vzpostavljat očesni stik z vzgojiteljicami in tudi one so sedaj bolj zadovoljne, ko se jim Klara smeji in se z njimi pogovarja...ko sem prišla tja, se je ravno previjala in klepetala....ko me je vidla, se je nasmejala, skupaj smo pojedle in sedaj zgleda že spiuser posted image user posted image user posted image user posted image

Za ponedeljek smo se zmenile, da pridemo k njim na zajtrk in pol pridem ob času kosila, pogledat stanje...sem jim povedala, da je Klara ko ura in da bi raje vidla, da čimprej podaljšamo bivanje, da bo zaštekala novo dnevno tutino in so se strinjale..
uffff..ena skala manj na želodcu....

Hvala vsem za vzpodbudouser posted image

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 874
5.9.2008 13:39:01   
majrim
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image bravo Klarauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
...jaz sem tudi že boljše volje...je že spala danes,pa tudi na igrišču je že kraljevala v gugalniciuser posted image ...včeraj pa je s sabo na igrišče vzela njen stoluser posted image ...je prinesla Dolores en stol od doma v vrtec in ona si ga je kar prisvojila...unega od suhe robe...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu helenav)
Neposredna povezava do sporočila: 875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Najlepša praznična hiša, ki osvetljuje spo...
Hiša Weingartnerjevih v Zagorcih je letos znova zasijala v več kot 100.000 lučkah. Družina je obudila tradicijo dedka Fr...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?