asso
|
Evo, nisem mislila nič pisat, ker ponavadi se zapišem in gre cajt mimo, ampak naj bo.. Helena. Poskusi mogoče bolj počasi. Pripelješ jo zjutraj, si z njo tam. Jo pustiš, da se sama igra (ne se ti z njo igrat), pustiš, da se vzgojiteljica malo ukvarja z njo in ko se zaigraš greš ven in če joka po par minutkah, tudi eni greš k njej, jo potolažiš in poveš, da si tam. Tako se najprej skrivaš na hodniku in vedno več. Naslednji dan si ponovno z njo, ko vidiš, da se zaigra dovolj časa "zbežiš" ven in naj jo vzgojiteljica prova zamotit. Pustiš jo npr. 2 urci... in tako naprej. Moram rečt, da pri Tarin ta taktika pali. No, je pa res, da po malci gredo ven in vsi otroci zunaj uživajo in ne jočejo. Danes sem bila s Tarin ene pol urce dokler se res ni zaigrala malo več. Na začetku se me je držala, pa se malo zaigrala, pa prišla k meni in me imela non stop na uki. Vedno več se je zamotla in ko sem vidla, da je par minutk sama, da ne sili k meni sem "zbežala". Baje, da vsake toliko je vprašala po mami tisto zmirasto, ampak ni jokala. Pojedli so zajtrk in šli ven. Nato pa nazaj not, se malo igrali in pojedli kosilo. Pri kosilu je lepo sedela in jedla, edino ko me je vidla je malo od veselja malo od žalosti planila v jok in se me primla, ampak kaj kmalu se je začela ponovno igrat in bit tisti navihanček kot zna bit. Hočem ti rečt, da mogoče ni prava taktika, ne vem. Mogoče moraš na začetku res bit malo več z njo, da spozna okolje in vzgojiteljice. Igraj se z drugimi otroki, ampak bodi v bližini. Kot ti pravim jaz sem bila 2 dni s Tarin do 12-ih tam, včeraj sem slabi dve urci skočla stran, danes pa malo več. Jutri pa imam namen spet zjutraj bit z njo dokler se ne zaigra in potem jo pustit tam, da tudi jo probajo dat spat. Bom prišla tam okrog 13-ih do 13-ih 30, da vidim kakšna je situacija in če slučajno zaspi jo bom pričakala tam, da takoj ko se zbudi pridem zraven. Pa pogovori se tudi z vzgojiteljico. Povprašaj jo o njenem mišljenju kaj misli, kako je najbolje da jo uvedeš. Konc koncev so one tam in naj "se znajdej"... Evo, sem vedla, da se bom zatipkala. Grem en giro