|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2009
7.8.2008 18:32:02   
Lupinca
hihi, no super, potem imam pa izgovor, da rabim nove kopalkeuser posted image  ma super ste punceuser posted image  bom pokazla afantu forum, če nebo verjel. Kopalke skos rabim menjatuser posted image

kakega tampona si pa nebom dajala notr! upam da sem se jih znebila za 9 mesecevuser posted image

(odgovor članu Cveta28)
Neposredna povezava do sporočila: 201
7.8.2008 20:53:52   
malcekvita
ko sva bila midva na morju, nisem uporabljala nobenih tamponov, pa tudi vedla še nisem da sem noseča user posted image .
moja prijatelica, ki je že drugič noseča, ne uporablja tamponov za v vodo, je pa ers, da je morje tam, kjer letujejo, kristalno čisto.
dobrodošle nove aprilčice user posted image

(odgovor članu Lupinca)
Neposredna povezava do sporočila: 202
7.8.2008 21:02:05   
jernejav
Tudi jaz sem aprilčica 2009, po mojem izračunu naj bi bil PDP 7.4.2009.
Pregled pa imam 14.8, tako da komaj čakam.user posted image

Brez tebe življenje se prazno mi zdi
vsebino mu daješ edino le ti...

Anže je v najino življenje prijokal 28.3.2009

(odgovor članu malcekvita)
Neposredna povezava do sporočila: 203
7.8.2008 21:36:33   
aprilska34
Pozdravljene, aprilčice!user posted image Tudi mene žene nostalgija, da se vam oglasim. Lani ob tem času sem tudi jaz že vedela, da pod srcem nosim pikico. user posted image Tako hitro mine čas, tako hitro je iz drobne pikice zrastla naša dojenčica. Rodila se je en mesec prehitro, v marcu, ampak jo nekako kar štejem k aprilskim srčkom.
Držite se, uživajte, klepetajte. Meni se tako toži po tistih časih...
user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jernejav)
Neposredna povezava do sporočila: 204
7.8.2008 21:58:01   
Joob
Joj blagor se vam ko imate tako kmalu 1.pregled...jaz ga imam šele čez slab mesec user posted image .

Velik problem spremeni v majhnega, majhnega v nikakršnega....

(odgovor članu aprilska34)
Neposredna povezava do sporočila: 205
7.8.2008 23:53:22   
Arwenko
Samo mimogrede ker sem vmes zasledila, od kod vam informacija, da je savna prepovedana za nosečnice? to čisto resno sprašujem, ker v Skandinaviji recimo jo ravno priporočajo tudi v nosečnosti. V bistvu piše v literaturi da za ženske, ki so savne vajene, ni nobenega razloga, da je v nosečnosti nebi obiskovale.

Recimo kopiram link enega izmed neštetih takšnih člankov: http://www.cankar.org/sauna/health/health.html#children 

(odgovor članu Joob)
Neposredna povezava do sporočila: 206
8.8.2008 6:49:24   
april09
Petek jeee user posted image  Dopust bo cez par ur jeeee

Torej, naspali smo se skoraj, ce bi se kaksno uro vec potegnila bi bil sploh luksuz :)

savna, prehrana, telovadba v nosecnosti - mislim, da vecina prvic kar komplicira, tud jaz sem user posted image  ornk. Najboljs je common sense - vsega po malo, brez pretiravnja. torej ce si prej sportal, sportas naprej. ce nisi, ni treba zdaj zacet z nekim orto tekom. valda pa neka bolj umirjena varianta cisto  koristi. jaz sem v prejsnji user posted image  oz pred njo ful tekla, pol pa mi sport sploh ni vec sedlo, tko da sem nehala - poslusala sem sebe in svoje telo.

juhuhu za nove nosecke user posted image  saj pocasi se nas bo pa nabralo nekaj user posted image

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 207
8.8.2008 7:37:24   
neučakana
 lep pozdrav

no tako da delim srečo z vami, danes sva zagledala user posted image  in 8.8. je res srečen dan. Vsem user posted image  želim zdravo nosečnost in čim mnaj komplikacij. Zdj pa upam da bo uživancija.

(odgovor članu april09)
Neposredna povezava do sporočila: 208
8.8.2008 8:18:07   
supermiška
No da se vam oglasim še jaz. Tako sem komaj čakala včerejšnji dan za pregled in glej ga zlomka se pokvari UZ zdravnici in me je prestavila na ponedeljek.
Drugače pa lep petek vsem in uživajte tiste ki odhajate na dopust jaz imam še teden dni za oddelat.

(odgovor članu Cveta28)
Neposredna povezava do sporočila: 209
8.8.2008 8:22:58   
krfjolca
Savna meni še v nenosečem stanju ne naredi nič dobro. Grem sicer ful rada, ampak mi paše samo 1x za 10 minut in potem pod hladen tuš, kar je pa več, se mi pa vrti in mi je slabo. Imam precej nizek pritisk namreč.
Punce, a ste ve vse zaposlene za nedoločen čas? Meni se namreč pogodba izteče tik pred nastopom porodniške, namreč sredi marca (ko pride kolegica s porodniške - kaj sem to fajn preračunala, hehe user posted image ), pa me zanima, če katera ve, kako je v tem primeru s porodniško - ali imam normalno ali je kakšen minimalc al kako?

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D

(odgovor članu supermiška)
Neposredna povezava do sporočila: 210
8.8.2008 8:23:58   
Cveta28
user posted image APRILSKI SRČKI 2009user posted image

PDP             IME               (št. user posted image ,št. user posted image )            PREGLED        NS

user posted image

02.04      avelina                  (št. user posted image 1, št. user posted image 0)              ?                ?
02.04      supermiška            (št. user posted image 3, št. user posted image 1)         11.08.          ?
02.04      malcekvita            (št. user posted image ?,št.user posted image ?)             08.08           ?
03.04      Artičoka                (št . user posted image 2 , št. user posted image 1)         26.08.          ?  
03.04      mojamalapikica    (št. user posted image ?, št. user posted image    ?)          08.09           ?
05.04      april09                  (št. user posted image 3,  št. user posted image 1 )         20.08         ?
07.04      Anonimna.            (št.  user posted image 2 , št. user posted image 1)            ?                ?
07.04      joob                       (št. user posted image 2,  št. user posted image 0)          03.09           ?
07.04      jernejav                  (št.user posted image ?, št.user posted image ?)               14.08        ?
09.04      Nalini                      (št. user posted image 1, št. user posted image 0)          21.08           ?
10.04      Cveta28                (št. user posted image 1 , št.user posted image   0)          22.08        ?
15.04      Lupinca                   (št. user posted image ?, št.user posted image ?)             29.08       ?
16.04      krfjolca                   (št.user posted image 2, št. user posted image 1)              ?           ?
xx.xx       neučakana              (št.user posted image ?, št.user posted image ?)                 ?           ?

TRENUTNO NAS JE: 14  nosečk    

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:
  • Punce če vas zanima kako naše pikice sedaj izgledajo, si oglejte tukaj:
PRVO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

DRUGO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

TRETJE TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE
  • Pa če še katero zanima kako je s pregledi in dokumenti v nosečnosti:
PREGLEDI              user posted image DOKUMENTI, NOSEČNOST, PORODNIŠNICA
  • Še nekaj strani:
user posted image NUHALNA SVETLINA     user posted image SEZNAMI ZA BODOČE MAMICE
user posted image NOSEČNOST                user posted image ŠOLA ZA STARŠE
user posted image NOSEČNIŠKI KALK.       user posted image VSE O NOSEČNOSTI
user posted image MAMA.SI                    user posted image NUMEROLOŠKI IZRAČUN IMENA
  • Informativni izračun višine osnove starševskega nadomestila
LINK                VODNIK PO PRAVICAH NOSEČNIC
  • nosečnost in delo
TUKAJ                          TUKAJ

(odgovor članu Cveta28)
Neposredna povezava do sporočila: 211
8.8.2008 8:24:39   
malcekvita
pozdravljene,
jaz pa zdaj grem na prvi pregled. vam sporočim, kako je šlo. april09, lepo se imejte na dopustu. Vam kar zavidam, ker se moj izteka h koncu - v ponedeljek začnem z delom.

Neposredna povezava do sporočila: 212
8.8.2008 8:30:02   
Cveta28
supermiška joj ta tehnologija, vedno jo nam zašpila user posted image Več sreče v ponedeljek

krfjolca lej pri nadomestilu za porodniško se vzame povprečje zadnjih 12 plač tako,da si glede tega lahko mirna. Meni pa se pogodba izteče konec leta in potem ne vem kako naprej user posted image
jernejav, neučakana ČESTITKE user posted image user posted image user posted image Sedaj bomo pa skupaj čakale na naše male user posted image !

Vse, ki pa odhajate na dopust - UŽIVAJTE! Jaz šibam čez 14 dni oz. takoj po UZ.
Čim krajši delovni petek user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 213
8.8.2008 8:32:59   
Cveta28
IZVIRNO SPOROČILO: malcekvita

user posted image ma meni gre tale nosečniški koledar zdaj že na živce, ker bi mi po mojih izračunih moral včeraj kazati, da sem v 7. tednu nosečnosti, mi pa še danes kaže, da sem še zmeraj v 6. tednu...
mogoče jaz narobe štejem, ampak, kolikor vem ima teden 7 dni, kajne? user posted image
eh...

se pridružujem user posted image

(odgovor članu malcekvita)
Neposredna povezava do sporočila: 214
8.8.2008 8:33:57   
neučakana
vsem hvala za čestitke, cveta 28 tebi hvala ker si me dala na seznam, a bi še malo popravila, 1 nosečnost, PDP 18. 4

Lep dan vsemuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Cveta28)
Neposredna povezava do sporočila: 215
8.8.2008 9:05:43   
april09
malcekvita user posted image  za pregled.. cakamo veselih novick!

Supermiska -  skoda no za pregled. Ampak vazno, da v ponedlejek bo in da bo user posted image  a ne :)

Jaz odstevam - se 12 dni do pregleda. Se vedno cisto brez znakov, no mislim, da me nizek pritisk daje, ker se mi fulkrat zvrti, ko vstanem. Kavo sem si limitirala na dve na dan. user posted image   O zaspanosti pa raje ne bi, ampak ne vem, ce to pripisati nosecnosti ali kar kronicni utrujenosti zaradi sluzbe in zbujanja male.

Krfjolca - a ti pol zdaj zacnes delat, marca pa konec user posted image  dobr si splanirala. Jaz sem ravno dobro po porodniski, tko da imam kar cmok, kako povedat v sluzbi user posted image  

Neucakana user posted image

(odgovor članu neučakana)
Neposredna povezava do sporočila: 216
8.8.2008 9:32:36   
urnebes
Dobro jutro aprilčice.
Najprej glede savne: jaz sem šla ko sem bila prvič noseča (po navadi hodim),ti povem da se  mi je začelo TAKO temnit pred očmi, da sem res kmalu skup padla. V Skandinaviji to priporočajo, ker je to tako pri njih kot pri nas npr. piškote ješ. V glavnem pri njih tudi mali otroci gredo v savno. No, v glavnem mene je gine napi""#$$%la ko sem ji povedala da sem šla v savno: vročina namreč spodbuja krvavenje oz. prekrvavitev in lahko pride do SS (npr. če pričakuješ menstruacijo pa je ni od nikoder in nisi noseča, potem pojdi v posteljo s termaforjem na ledjih in kao bo pritekla ven). Jaz se v glavnem ne bi s savno hecala. Mi je bila ta prvič dost grozna izkušnja.

Imate ostale že kake jutranje slabosti zaradi user posted image ? Jaz sploh nič...samo tudi jaz sem ful utrujena, kot to pravi že ena izmed nas....najbrž je to bolj služba, pa ker še nisem bila na dopustu.

Zaposlena sem za nedoločen čas. In to je tudi edina stvar ki jo imam "zrihtano"....namreč nimam kje stanovati, in mož je brez dela. Tako da smo kar v precejšnjem škripcu. Do aprila MORAM vse zrihtat!

(odgovor članu april09)
Neposredna povezava do sporočila: 217
8.8.2008 10:32:12   
Cveta28
IZVIRNO SPOROČILO: urnebes
Zaposlena sem za nedoločen čas. In to je tudi edina stvar ki jo imam "zrihtano"....namreč nimam kje stanovati, in mož je brez dela. Tako da smo kar v precejšnjem škripcu. Do aprila MORAM vse zrihtat!

In kaj naj jaz rečem...oba imava službi za določen čas s tem, da moj koder dela kot raziskovalec na različnih projektih (enkrat ima plačo, drugič neuser posted image ). Stanujeva pri njegovih doma user posted image ampak z malim kodrčkom nas bo odločno preveč! V najem nočeva iti, za nakup lastnega domeka pa še nimava dovolj cekinov (pa še do kreditov ne morevauser posted image ). Tale država sucks! Upam, da se nama bodo zadevice čim prej poštimale.

(odgovor članu urnebes)
Neposredna povezava do sporočila: 218
8.8.2008 10:57:41   
supermiška
To je res velik problem v tem času. A to je vajin prvi otrok? Koliko si pa mlada, ča lahko vprašam.
No meni vsaj zdaj ni potrebno glede tega beliti glave sva sedaj že na svojem cca. leto in pol. Sva pa bila v prvi nosečnosti pred isto situacijo. Jaz brez službe živela sva malo pri meni doma mali pri njemu doma. Pa se je nakoncu vse uredilo. Vem pa da je težko.

(odgovor članu Cveta28)
Neposredna povezava do sporočila: 219
8.8.2008 11:16:39   
urnebes
Saj se mora urediti....ker če bi državo čakali bi se postarali. Če bi pa čakali da imamo prvo vse urejeno, pa se potem odločili za otroka....saj ni nikoli vse čisto 100% zrihtano a ne?

Neposredna povezava do sporočila: 220
8.8.2008 11:20:35   
krfjolca
IZVIRNO SPOROČILO: april09

Krfjolca - a ti pol zdaj zacnes delat, marca pa konec user posted image  dobr si splanirala. Jaz sem ravno dobro po porodniski, tko da imam kar cmok, kako povedat v sluzbi user posted image   

Ne, delam že od decembra (takoj po diplomi, prvega mulca sem imela med absolventom) - najprej sem bila na pripravništvu, potem pa sem kmalu dobila drugje, kjer trenutno nadomeščam porodniško. Če bo šlo vse po planu, se bo super izteklo, se bova ravno zamenjali. Upam pa, da ne bo kakih problemov, da bi rabila bolniško, ker bi bilo to res slabo za delodajalca - imam pač tako službo, da sem nekako nenadomestljiva - takoj bi morali iskati nekoga drugega in to samo za kak mesec, kar je grozno za naše "glavne stranke". Upam, da do tega ne bo prišlo, se bom pa tudi sama potrudila zdržat in koristit bolniško samo če bo res nujno potrebna.

(odgovor članu april09)
Neposredna povezava do sporočila: 221
8.8.2008 11:28:33   
krfjolca
Aja - kar se tiče ostale situiranosti - mož ima redno službo in dobro plačo, živiva pa v hiši pri njegovih, ampak v lastnem gospodinjstvu, v bistvu je zelo velika hiša in so tri stanovanja kar velika. Pa zelo dobro se razumemo in mali je v varstvu pri tašči - ima en mini vrtec in se imajo muloti super. Letos še delava še eno nadstropje kjer bo otroška in delovna soba. Malo se mudi, ker bi rada tamalga čimprej iz spalnice "vrgla", da ne bo potem zameril, ko ga bo izrinil malček.

Moja služba je pač taka, da si rednega razmerja še nekaj let nimam obetati, zato mi ni smiselno čakati z otroki. Za kariero bo še čas. Me pa tudi za po porodniški ne skrbi, da se ne bi kaj našlo zame. Pravijo, da se za pridne delavce vedno najde služba user posted image .

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 222
8.8.2008 13:22:26   
lily32
Se vam pridružujem. user posted image  sem zagledala že v torek in po izračunih naj bi bil PDP 16. 4., na pregled se še nisem naročila, bom to naredila naslednji teden. Sicer pa je to moja 1. user posted image .

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 223
8.8.2008 13:33:40   
urnebes
Čestitke lily!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 224
8.8.2008 13:45:07   
Cveta28
IZVIRNO SPOROČILO: supermiška
To je res velik problem v tem času. A to je vajin prvi otrok? Koliko si pa mlada, ča lahko vprašam.

user posted image , ki raste v meni bo najin prvi mali koderček, jaz 28, on 30
Ampak se bomo že znašli! Kot pravi krfjolca, za pridne mravljice se vedno delo najde.
lily32 user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?