|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2009
6.8.2008 14:44:44   
april09
NS - jaz obvezno. Ze zaradi prve izkusnje, ko je bilo treba prekiniti nosecnost. In ja, ce bi bilo spet kaj narobe, bi sla na nadaljne preiskave. Nekatere zadeve niso zdruzljive z zivljenjem in pri meni je bilo tako prvic. In ker je bil vzrok kromosomka napaka sem v rizicni skupini. Sploh zdaj, ko imam zdravega otroka, se se bolj zavedam, kok je to vredno.

(odgovor članu Cveta28)
Neposredna povezava do sporočila: 176
6.8.2008 15:27:07   
supermiška
Če ni preveč osebno kaj pa je bilo odkrito?

(odgovor članu april09)
Neposredna povezava do sporočila: 177
6.8.2008 15:38:43   
april09
Na NS so odkrili mocno povecano NS, kromosomski testi pa so pokazali trisomijo.

(odgovor članu supermiška)
Neposredna povezava do sporočila: 178
6.8.2008 15:40:30   
supermiška
In potem si šla prostovoljno na splav. Res kapo dol jaz bi to težko naredila na svojo roko. Že to da sem morala na abrazijo ker plodu več ni bilo pomoči je bilo zelo hudo

(odgovor članu april09)
Neposredna povezava do sporočila: 179
6.8.2008 15:59:26   
april09
Ne predvidevaj raje, sploh ne v takih primerih... Pa ne rabis kape dol dajat ... To je bila najbolj kruta izkusnja zame in sploh ne tok enostavna kot ti opises .. sem pac sla prostovoljna na splav user posted image  
Ne nisem sla prostovoljno.. Ko ti povedo, da je 1% moznosti donositve, da tvoj tako zeleni otrok nima moznosti prezivetja pa tudi ce se uresnici ta 1%, da je stanje nezdruzljivo z zivljenjem, je pac treba bit pragmaticen. In ne, na sreco mi ni bilo treba se odlociti, da zakljucim zivljenje, ker teden dni po NS ni bilo vec utripa. Tudi ce bi bil, rezultat ne bi bil drugacen.
Vcasih nimas izbire ... Razen svojo agonijo lahko podaljsujes.

Neposredna povezava do sporočila: 180
6.8.2008 16:37:54   
pokica_
April user posted image user posted image . Naj se vsaj zdaj vse dobro izide zate in za tvojo user posted image .

Punce, upam, da ne zamerite, če vas malček berem....se mi zdi full fajn, ko opisujete vaše počutje, simptome, zgodbe....
Sama sem 6 dni pred nepričakovano tečko user posted image  in bi si močno močnoooo želela zagledat user posted image  in postatuser posted image .
Z veseljem bi se vam rada pridružila pri aprilskem čvekuuser posted image .

< Sporočilo je popravil pokica_ -- 6.8.2008 16:38:28 >

Pa smo dočakali najino največjo srečo...sinka Aneja

(odgovor članu april09)
Neposredna povezava do sporočila: 181
6.8.2008 19:06:37   
Joob
Ojla Pupikee....

Tudi midva bova počakal do nuhalne, in če bo vse ok, bova povedala najbližjim...
Imam tudi zelo slabo izkušnjo z tem, moja prva nosečnost ni bila uspešna...ščvekala sem takoj ko sem zagledala PLUSek, po UPN, pa je bilo tako mučno razlagati kaj in kakouser posted image ...tako, da definitivno novičko še ne izpustiva iz ust.user posted image

Krfjolca, dobrodošla in čestitke za plusek!user posted image

Velik problem spremeni v majhnega, majhnega v nikakršnega....

(odgovor članu Cveta28)
Neposredna povezava do sporočila: 182
6.8.2008 19:50:24   
malcekvita
tole je moja prva nosečnost, zato najbrž nisem zdržala in sem staršem povedala. ni mi žal zato. v službi bom na žalost morala povedat zato, da bodo razumeli, zakaj določenih opravil ne bom smela delati. nažalost pa zato, ker so odnosi pri nas vse prej kot fer. upam, da mi bo zdravnik hotel napisat kakšno izjavo za mojega nadrejenega, kaj ne bom smela delati user posted image . ravno zaradi slabih odnosov bi rada ostala doma, vendar to seveda ni razlog za bolniško, sploh pa dokler se tako dobro počutim.

< Sporočilo je popravil malcekvita -- 6.8.2008 19:51:44 >

(odgovor članu Joob)
Neposredna povezava do sporočila: 183
7.8.2008 7:58:54   
supermiška
Brez zamere prosim. Ni bilo tako mišljeno vem da to res niso enostavne stvari. Krute preizkušnje ki nam jih narekuje življenje, včasih se vprašam kaj je pomen in bistvo tega. zakaj se to dogaja. Vsaka stvar ina svoj razlog.

(odgovor članu april09)
Neposredna povezava do sporočila: 184
7.8.2008 10:20:38   
Cveta28
malcekvita verjamem, da bi najraje ostala doma ampak to je verjetno še slabša opcija. Kolegica, ki je imela rizično nosečnost, je morala ostati doma in skoraj se ji je zmešalo od dolgočasja. Nikamor ni smela, ker baje ful kontrolirajo nosečke, ki ostanejo domauser posted image

supermiška
če se ni kaj spremenilo, imaš danes prvi UZ. Vso srečo ti želim user posted image
Upam, da boš z nami delila svojo izkušnjo.

Neposredna povezava do sporočila: 185
7.8.2008 12:08:57   
Lupinca
Živjo aprilčice! user posted image Tudi jaz sem predvčerjašnim zagledala user posted image user posted image
Tako da pdp naj bi imela 15.4.09user posted image Prvo pregled pa imam 29.8.
Jaz sem tok vesela da imam težko misli zbraneuser posted image

Kako pa ostale kaj?

(odgovor članu Cveta28)
Neposredna povezava do sporočila: 186
7.8.2008 12:16:57   
Joob
Iiiiii krasno lupinica, čestitke in lepo nosečnost!

(odgovor članu Lupinca)
Neposredna povezava do sporočila: 187
7.8.2008 13:37:06   
Cveta28
Lupinca čestitke user posted image user posted image user posted image Bomo skupaj držale pesti za naše male pikice.

user posted image APRILSKI SRČKI 2009user posted image

PDP             IME               (št. user posted image ,št. user posted image )            PREGLED        NS

user posted image

02.04      avelina                  (št. user posted image 1, št. user posted image 0)              ?                ?
02.04      supermiška            (št. user posted image 3, št. user posted image 1)         07.08.          ?
02.04      malcekvita            (št. user posted image ?,št.user posted image ?)             08.08           ?
03.04      Artičoka                (št . user posted image 2 , št. user posted image 1)         26.08.          ?  
03.04      mojamalapikica    (št. user posted image ?, št. user posted image    ?)          08.09           ?
05.04      april09                  (št. user posted image 3,  št. user posted image 1 )         20.08         ?
07.04      Anonimna.            (št.  user posted image 2 , št. user posted image 1)            ?                ?
07.04      joob                       (št. user posted image 2,  št. user posted image 0)          03.09           ?
09.04      Nalini                      (št. user posted image 1, št. user posted image 0)          21.08           ?
10.04      Cveta28                (št. user posted image 1 , št.user posted image   0)          22.08        ?
15.04      Lupinca                   (št. user posted image ?, št.user posted image ?)             29.08       ?
16.04      krfjolca                   (št.user posted image 2, št. user posted image 1)              ?           ?

TRENUTNO NAS JE: 12  nosečk    

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:
  • Punce če vas zanima kako naše pikice sedaj izgledajo, si oglejte tukaj:
PRVO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

DRUGO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

TRETJE TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE
  • Pa če še katero zanima kako je s pregledi in dokumenti v nosečnosti:
PREGLEDI              user posted image DOKUMENTI, NOSEČNOST, PORODNIŠNICA
  • Še nekaj strani:
user posted image NUHALNA SVETLINA     user posted image SEZNAMI ZA BODOČE MAMICE
user posted image NOSEČNOST                user posted image ŠOLA ZA STARŠE
user posted image NOSEČNIŠKI KALK.       user posted image VSE O NOSEČNOSTI
user posted image MAMA.SI                    user posted image NUMEROLOŠKI IZRAČUN IMENA
  • Informativni izračun višine osnove starševskega nadomestila
LINK                VODNIK PO PRAVICAH NOSEČNIC
  • nosečnost in delo
TUKAJ                          TUKAJ

(odgovor članu Cveta28)
Neposredna povezava do sporočila: 188
7.8.2008 13:52:30   
april09
Lupinica, dobrodosla user posted image  
Jaz komaj cakam, da mine danes in jutri, da gremo mal na dopust. Koncno bomo malo dlje skupaj user posted image
drugace pa se vendo pocutje super, brez kakrsnih koli znakov user posted image  tko da vcasih cist pozabim, da sem user posted image  user posted image  No saj tko je boljs, kot pa da bi trpela- glede na prejsnjo nosecnost, me kaksna slabost zna doletet cez kaksen teden user posted image  
nekako pa kar kopnijo dnevi do pregleda user posted image  cele dneve sem ful bizi in teden se kar na enkrat obrne okoli.. user posted image

lepo popoldne in vecer vam zelim!

(odgovor članu Cveta28)
Neposredna povezava do sporočila: 189
7.8.2008 14:02:49   
Lupinca
hvala za čestitkeuser posted image

pri meni tudi ni kakih velikih slabosti....no včeraj sem bruhala, ampak danes sem pa čisto ok, kot da nič ni. bi šla kar še en test delatuser posted image

april09, u ti tudi kmalu na dopust? super!! mi gremo tudi v torek na morje za 14 dni. pa sej verjetno se lahko čist normalno kopam in to ane?ne rabim kaj preveč skrbet? no itak da nam kakih slat delala al pa kakih vragolijuser posted image

(odgovor članu april09)
Neposredna povezava do sporočila: 190
7.8.2008 15:20:14   
urnebes
Zdravo aprilčice! Zadnjič bila na forumu, ko sem test naredila, pa te teme še ni bilo odprte....sem mislila da sem prva, po parih dneh se nas je pa nabralo! Po izračunih imam rok 7.4., to bo najin drugi otroček, prvi je že velik korenjak in ima 6 let, bo šel septembra v šolo. gine pregled imam v 8 tednu (pravzaprav 9) in sicer 26.8. Upam da bo vse OK. Znakov še ni nič, razen joške ki so tako narasle da bom kmalu za njih rabila orožni list. Jem normalno, čeprav mi kruli po želodcu kot zmešano...se nočem preveč rediti ker sem v prvi nosečnosti tehtala 90 kg ko sem šla na porodno mizo....jih je bilo prekleto težko izgubiti!

user posted image

(odgovor članu Lupinca)
Neposredna povezava do sporočila: 191
7.8.2008 15:33:45   
Joob
Lupinica, edino kar moraš merkat je, da ko prideš iz vode, da si takoj zamenjaš mokre kopalke za suhe...pa nekje sem brala, da si nekatere v nožnico vstavijo tampone, da nebi kake bakterije fasaleuser posted image user posted image user posted image ...

(odgovor članu urnebes)
Neposredna povezava do sporočila: 192
7.8.2008 15:38:17   
krfjolca
Jaz sem tudi dobila datum, in sicer 25., vendar sem poslala mail, če mi lahko prestavi, ker je ravno prvi službeni dan in ne morem že takoj manjkati. V  katerem tednu naj bi bila NS? Sem že malo pozabila, kako tole poteka ...
Slabost se je pri meni že začela, na čase me zagrabi. V prvi nosečnosti ni bilo tako hudo, samo nekaj tednov na začetku, pa še to ni bilo sile. Nimam pa še nobenih nosečniških kapric glede hrane, upam, da še nekaj časa ne. No, predvsem dragi upa, da ne user posted image . Prejšnjič je moral na vrat na nos letet po trojanske krofe, ko sem si jih zaželela ... Pa ob polnoči po lučke na bencinsko user posted image .
Zredila sem se pa v prvi nosečnosti 14 kil. Ni tako grozno, vendar bi tokrat raje malo manj. Trebuha mi ni nič ostalo, sem bila drug dan po porodu ravna kot dila. Sestra v sobi kar verjet ni mogla, da je to možno. Pa nisem imela tako majhnega trebuha. Tudi strij nisem dobila, so mi pa močno popokale kapilare po nogah. Upam, da tokrat ne bo toliko težav glede otrokove lege, sem bila prejšnjič kar boga. V 7. mesecu so se začele hude bolečine v medenici, ko je tako pritiskal dol tamal - ponoči sem tulila od bolečin, ker se nisem mogla obrnit, po stanovanju sem hodila z berglami, ker je bilo, kot da bi me z nožem štihali, če sem noge premaknila ... user posted image  No, v zadnjem mesecu se je stanje malo umirilo, ni bilo več tako grozno ... Sploh ne smem preveč razmišljat za nazaj, sploh okrog poroda ne, zdaj si ne morem več premislit user posted image

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D

(odgovor članu urnebes)
Neposredna povezava do sporočila: 193
7.8.2008 15:40:33   
krfjolca
IZVIRNO SPOROČILO: Joob

Lupinica, edino kar moraš merkat je, da ko prideš iz vode, da si takoj zamenjaš mokre kopalke za suhe...pa nekje sem brala, da si nekatere v nožnico vstavijo tampone, da nebi kake bakterije fasaleuser posted image user posted image user posted image ...

Enkrat sem brala pri Pušenjaku, da je v nožnici nekako 1000x več organizmov kot v vodi, v kateri se kopamo, tako da ni preveč za skrbet. Prodajajo pa neke tampone, ki so prepojeni z nekakšnim oljem, da ne prepuščajo vode. Sam to je pomojem bolj marketinška poteza ...

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D

(odgovor članu Joob)
Neposredna povezava do sporočila: 194
7.8.2008 15:44:33   
Cveta28
IZVIRNO SPOROČILO: krfjolca

IZVIRNO SPOROČILO: Joob

Enkrat sem brala pri Pušenjaku, da je v nožnici nekako 1000x več organizmov kot v vodi, v kateri se kopamo, tako da ni preveč za skrbet. Prodajajo pa neke tampone, ki so prepojeni z nekakšnim oljem, da ne prepuščajo vode. Sam to je pomojem bolj marketinška poteza ...

Moja kolegica, ki je že na pragu zadnjega meseca, se je še teden dni nazaj veselo namakala v morju. Pravi celo, da ji je kopanje dobro delo. Brez tamponov, samo kopalke si je menjala.

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 195
7.8.2008 15:45:16   
Cveta28
Urnebes bravo za zmago user posted image user posted image user posted image in dobrodošla med nami.

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 196
7.8.2008 15:50:09   
urnebes
Ok, jest vem da sem malo out ker sem rodila že stoletje nazaj...ampak kaj je to NS? Jaz se tega ne spomnim? Sam vem, da sem imela en ultrazvok kjer so ugotovili da je dojenck OK, in da nima sindroma.

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 197
7.8.2008 15:52:34   
urnebes
Hvala Cveta. Jaz tole s tamponi prvič slišim. Saj zmeraj vidiš nosečnice v bazenih. To je še dobro (mislim na telovadbo). Gljivice pa itak ne plavajo v vodi, ampak se jih pobere predvsem s tal (zato jih po navadi ljudje dobijo med nožnimi prsti). Razen seveda če ne greš v savno ki je pa itak prepovedana za nosečke.user posted image

(odgovor članu urnebes)
Neposredna povezava do sporočila: 198
7.8.2008 15:56:50   
Cveta28
IZVIRNO SPOROČILO: urnebes

Ok, jest vem da sem malo out ker sem rodila že stoletje nazaj...ampak kaj je to NS? Jaz se tega ne spomnim? Sam vem, da sem imela en ultrazvok kjer so ugotovili da je dojenck OK, in da nima sindroma.

NS - nuhalna svetlina
Več o tem si lahko prebereš na: http://www.ringaraja.net/nuhalna-vratna-svetlina-in-ultrazvocni-pregled-novosti-preiskave_637.html

(odgovor članu urnebes)
Neposredna povezava do sporočila: 199
7.8.2008 18:30:04   
Joob
No tole sem pobrala iz "sosednjega" foruma, kjer punce omenjajo in uporabljajo tampone.
Če ne drugega bom sama zagotovo uporabljala te tampone...če ne drugega za preventivouser posted image

(odgovor članu Cveta28)
Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?