*bubi*
|
Poglejte, pogosto se zgodi, da je v prvih dneh po porodu "priklopljen" skoraj 24 ur. Ker je to pomembno, da se sploh melko naredi. Bi vam bilo všeč, če bi cimra (ena, dve, bog ne daj še več) imela skoz polno sobo obiskov? Cel kup ljudi, ki itak ne vejo točno, zakaj so sploh tam in se iz dolgčasa razgledujejo po sobi? Pa ne, da bi me bilo sram dojit lastnega pred komerkoli, ampak jaz enostavno nisem mogla, ker nisem znala, ker nama ni steklo, bubi je bil velik zaspanček in sva zaradi tega imela še cele 3 tedne probleme in se vlačila po bolnicah . In seveda, ko je polna soba, itak da se nimajo kam usest, pa se pač naslonijo na tvojo posteljo, jo malo rukajo, da ne govorim, da so skrajno glasni. In če kdo, potem majhni otroci, ki niso otroci novopečene mamice, nimajo kaj delat v porodnišnici!!!!! Bodo že videli , prej kot slej. OK, spi, mamici bi se radi kaj pogovorili - kaj bo delal tisti recimo 5-letnik (bog ne daj, da prideta 2 naenkrat, kar se je zgodilo pri meni)? Norel po sobi, se dolgočasil, glasno vpadal v besedo,.... In ko je ura obiskov že zdavnaj mimo, pač nehote vlečeš na ušesa, ker so itak tak glasni, da bi rabil štople, če bi hotel preslišat..... no, iz pogovora ugotoviš, da se že celo večnost niso videli in bog ve, kdaj se bodo spet..... Ja, P je ravno pravi kraj za srečanja Da ne govorim, da je tista cimra imela že 2. otroka, ki ga je z lahkoto dojila in obvladala, z drugo cimro pa sva imeli prvega, težave, rodili sva en dan kasneje,.... No, to je del moje zgodbe, ki še potrjuje razmišljanje, da v P nimajo obiski kaj delat. Razen določenega kroga, ki se res zaveda, da se pride mamico pogledat in ne na klepet. Pa če je to najboljša prijateljica, OK, naj pride, saj nimam nič proti. Ampak njeni otroci pa res lahko počakajo, pa partner tudi ne rabi zraven hodit, če niso res vsi skupaj ful prijatelji. In moja načrtovana taktika: prošnja, naj se cimra z morebitnimi večjimi obiski zadržuje v dnevnem prostoru, še posebej po izteku predvidenega časa za obiske. V MB je to 2x po eno uro (to pač zdržiš), v LJ pa je čas za obiske daljši v enem kosu.