|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kako se razumete s taščo?
19.7.2008 14:17:40   
alička
Za tiste, ki pravite, da vsa tašče spravljao ob živce: a vas vaša mami nikoli? Mene znata obe fajn ob živce spravit, drugače sta pa obe zlati in sem vesela, da ju imam.

(odgovor članu Ninica)
Neposredna povezava do sporočila: 26
19.7.2008 14:19:11   
Tonchka
Ful dobro. Ne živimo skupaj in nikoli nismo, vidimo se enkrat na teden, ne vtikava se v nas, pomaga če je treba, skratka jaz jo zelo spoštujem.user posted image za mojo taščo.

(odgovor članu Ninica)
Neposredna povezava do sporočila: 27
19.7.2008 15:52:21   
cukr07
IZVIRNO SPOROČILO: lelaval

mene zanima, kako se sporazumevate s svojo taščo

Manj se vidiva, bolj se razumeva user posted image  - dobesedno, ker je ona edina oseba na svetu, ki vse ve, ima seveda le ona prav itd.

Se podpišem pod tole.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 28
19.7.2008 17:12:47   
silvya
Vedno sva se še kar. Pred enim mesecem pa sva se tudi midve spičle. In sedaj se uči, oz. spoznava koliko sem ji bila v pomoč vsa leta. user posted image   Še posebej ob sobotah, ko je treba kuhinjo zglancat. user posted image Sem jo dala malo na hladno, da se bo drugič raje vgriznila v jezik, ko bo hotela kaj takega izjavit kot mi je zadnjič. user posted image

(odgovor članu cukr07)
Neposredna povezava do sporočila: 29
19.7.2008 17:17:52   
Kaja08
Moja tašča je sicer čist fajn oseba in zelo prijazna, samo mi gre pa velikokrat  na živce user posted image  Pa smo na obisku in skoz sprašuje, kaj bom jedla, pila - pa ji lahko stokrat rečem, da ne bom nič, pa ne zaleže. Ampak sej na to sem se navadla in ni več panike. Najbolj me pa razkuri (ampak se seveda vedno nazaj držim in čakam, da moj zarobanti), ko mi obadva s tastom govorita, kaj je dobro/slabo za našga mulčka - pa je po njunem preveč/premalo oblečen, pa ne smeva ga prevažat v lupinci, ker je "sključen", pa ko se mu kolca ali kihne je sigurno kaj narobe.... Vedno imata neke pripombe, kaj ni dobr s ta malim in kaj morava narest user posted image

(odgovor članu cukr07)
Neposredna povezava do sporočila: 30
19.7.2008 18:12:19   
15.7.
js se z mojo taščo sploh nič ne pogovarja, pa ne zato, ker nebi jaz hotela, ampak ker je ona neki čudna. drugače se pa ne zastopive dober.

...18.12.2007 sva postala presrečna starša najinemu čupavemu Klemnu..

(odgovor članu Ninica)
Neposredna povezava do sporočila: 31
19.7.2008 20:25:27   
Klaudy
Ja, fajn da nisem jaz edina uboga revica.
Včeraj še mi je ta stara rekla, da bi šli skupaj na morje. user posted image user posted image user posted image Nemogoče.

Bilo mi je že dovolj, da smo živeli skupaj eno leto.
Vsaj zdaj imam doma mir in lahko delam, kaj hočem in grem kam hočem.
Ko sem bila noseča in sva še živela pri njemu, me sploh ni pustila od doma, tako da sem se mogla skregat.
Ma daj, saj nisem invalid, da se ne bi mogla peljat z avtom.
Enkrat me je ona peljala k G in mi je v čakalnici ful sitnarila, da bi šla z mano noteruser posted image user posted image user posted image user posted image .

Mislim in upam, da bo pozornost sedaj preusmerila na svojo drugo snaho, ki bo imela januarja bebo in bomo mi malo pozabljeni.

(odgovor članu Klaudy)
Neposredna povezava do sporočila: 32
19.7.2008 20:35:31   
Udb
No, me nimava problemov in se prav fajn razumeva, skoraj tako kot z mami. user posted image

(odgovor članu Klaudy)
Neposredna povezava do sporočila: 33
19.7.2008 21:22:46   
PikicaStonoga
Uf, ja to mene tud živcira, ko praiv, kako se moram mirkat zdaj. Pa madonca saj nisem bolana, smao noseča sem! user posted image

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 34
19.7.2008 21:27:19   
MTFP
Tudi midve s taščo nisve imeli nikoli konfiliktov. Nikoli se ne vmešava v naju, če jo vprašam za nasvet mi ga da, včasih pa tudi ona mene vpraša. Jaz njej ne solim pameti kako bi to na njenem mestu naredila, ona pa nama ne...

No je pa pri nas tast čisto druga zgodbauser posted image . sicer tud z njim nimam nobenih konfliktov. Ampak on se pa tako rad vmešava in nasvete daje... vedno mora misli da mora biti vse po njegovem in vsako stvar, ki jo narediva bi on drugače.... Nihče mu ne oporeka, ker z njemu v debate spravljat se je ta zadnja, ker ne popusti pa naj ima prav ali pa narobe. Jaz sem se včasih še pregovarjala... Potem sem pa ugotovila da mu je najbolje prikimavati, narediti pa potem po svoje... (sej tko vsi v njihovi familiji delajouser posted image )... pa ni nikol ognja v strehi.... . No je pa drugače tud on kar fejst striček tako da ga imam tudi rada... samo ta njegov "vedno prav, ker mladina nič ne ve", je pa njegova šibka točka...Ampak konec koncev vsi jih imamo... . Glavno da so me lepo sprejeli in da sem jaz njih, pa da ni nihče žleht oz. da si ne mečemo polena pod noge...

lp

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 35
19.7.2008 21:46:42   
NevenkaP
A ni zanimivo, koliko nemogočih žensk ima take fajn sinove, da so za oženit. To mi nikoli ne bo jasno.
Tašča ima do mene zelo v redu odnos. Mogoče pa zato, ker ga imam tudi jaz do nje. Ne vem, samo ugibam.user posted image

(odgovor članu MTFP)
Neposredna povezava do sporočila: 36
19.7.2008 22:19:22   
silvya
IZVIRNO SPOROČILO: NevenkaP

A ni zanimivo, koliko nemogočih žensk ima take fajn sinove, da so za oženit. To mi nikoli ne bo jasno.
Tašča ima do mene zelo v redu odnos. Mogoče pa zato, ker ga imam tudi jaz do nje. Ne vem, samo ugibam.user posted image

Tako sem tudi jaz mislila, dokler ni pokazala kart. Pa ni važno, dvakrat sem tak njen izpad požrla, tretjič pa ne bom. In sedaj se smili sama sebi, ker mora stvari, ki sem jih prej jaz naredila, sama počet. Jaz mam pa posledično veliko več časa.

(odgovor članu NevenkaP)
Neposredna povezava do sporočila: 37
19.7.2008 22:28:08   
Majuska
Moja tašča je načeloma fajn ženska. Je pa imela obdobje, ko je blazno sitnarila da hoče imeti vnuka, nama pa še na misel ni prišlo takrat, da bi imela otroke ... ma res je bila vsiljiva, me je nekajkrat res prijelo, da bi zapustila njihovo stanovanje. No zdaj ko pričakujemo, je pa vsa blažena. Se mi zdi, da je dobila malce rešpekta do naju, ko sva se preselila na svoje in se distancirala. Bomo videli, kako bo, ko bo dete tu ... drugače je pa v redu, me je sprejela bolje kot drugo snaho user posted image

(odgovor članu silvya)
Neposredna povezava do sporočila: 38
20.7.2008 9:46:33   
ronja
Jaz imam zelo fajn taščo. Vedno se lahko zanesem nanjo, da bo pazila user posted image , če bo treba, se pa trudiva tega ne izkoriščat in vseeno dava malo tudi kakim prijateljicam za pazit. Njen smisel življenja so otroci - zato ji je bilo zelo hudo, ko sta se lubi in par dni za njim še njegov starejši brat odselila (čeprav je lubi že prej v bistvu živel pri meni, ampak ker ni bilo tako uradno in ker je še vedno večino njegovih cot ona prala, si tega ni priznala). Takrat je jokala, čeprav sva dolgo urejala stanovanje in je bilo to res zlagoma in seveda se je tudi ona strinjala, da je to prav, da si urediva svoj domek.

Ko se je rodil njen prvi vnuk (moj nečak), sta se lubijev brat in njegova draga pritoževala, da se preveč vtika. In ko se je čez pol leta rodila še najina user posted image sva lahko na lastni koži izkusila, kaj to pomeni. Jaz sem bila strašno razočarana nad njo in me je zelo prizadelo. Malo je trajalo, da se je lubi zavedel resnosti situacije in če bi bila zdaj še enkrat v tej koži bi absolutno prej popenila (no, saj nisem v klasičnem smislu popenila, napisala sem mu eno zelo iskreno pismo) in ne bi poslušala dobrohotnih nasvetov, da se z njima ne splača kregat, ker ju bom rabila itd...
Saj tisti čas ni nikomur koristil - tudi ona je vedela, da je nekaj narobe, čeprav se je delala, da ne ve. Tudi lubi je to čutil, čeprav se še ni bil pripravljen postavit tako kot je treba. Tak da - čim prej postavite meje, tem boljše se boste razumeli s starimi starši!!! Tudi gegrafske meje so dobrodošleuser posted image .

Zdaj se spet super razumeva
(čeprav se skregali nikoli nisva, imava pravilo, da se vsak zmeni s svojimi starši, če je kaj narobe), ampak živela pa ne bi nikoli v isti hiši! Zdaj, ko moram praktično ves čas ležat, sem tudi nakaj časa probavala imet koga zraven - najprej mojo mami, potem taščo, potem mojega očeta... Da mi pomagajo malo dvigovat itd... Pa sem ugotovila, da mi je skoraj lažje, če sem sama, čeprav tega nihče noče slišat, ampak je res. Tak da - fino je, da lahko na koga računaš in to je res zlata vredno in vem, kaj imam.

Se je pa treba postavit za svojo družinico, sicer ti tudi to, da imaš na koga računat nič več ne pomeni, ker ne moreš več računat, da boš lahko kdaj tudi sam s svojimi najljubšimi. In postaneš jezen in ljubezen izgineva. Kar je škoda. Ker če bi še nekaj časa čakala, je ne bi več imela rada - ljubezen ni nekaj, za kar se odločiš - rad imaš nekoga, ki ti večinoma dela dobro in ne maraš nekoga, ki te večkrat prizadane kot kaj drugega. Tu nimaš kaj in po moje je prav tako. Zato se pa splača prej povedat, ko se še da kaj spremenit.

Zdaj jo je treba še malo bremzat, ampak se je že malo navadila. Vem, da pri naslednjem otroku ne bo problemov, ker sva se midva z lubijem naučila, kako je treba reagirat in se ne bo ponovilo isto, tudi če bo probavala vse iste manipulacije. Sem pa strašno ponosna na lubija, da mu je ratalo in mu zdaj še veliko bolj zaupam.

(odgovor članu Majuska)
Neposredna povezava do sporočila: 39
20.7.2008 14:44:00   
spacika
na začetku slabo....hotela je ukazovat, svetovat, modrovat....

po 4 letih mojega upiranja(ja sej vem vse je bilo v smislu, da mi pomaga), me je končno pustila na miru.
Odnosi so se celo tako izboljšali, da sem jo tut sem in tja poklicala(pa ne maram po telefonu govort)in celo na obisk sem šlauser posted image user posted image

no do letošnjega dopusta ko je možek zajebal in ji dal ključe od bajte.Kao neki je pospravljala, nč se ni poznal, sam okol je govorila kakšn mamouser posted image user posted image

zdej pa slika je glasu pa ni...občasno kakšna vljudnostna fraza...drgač se ji pa na velik ovinek izognem.sama si je krivauser posted image

(odgovor članu Klaudy)
Neposredna povezava do sporočila: 40
20.7.2008 22:01:41   
massylou
Meni se pa ne da spet o njej pisat, kakšna je in kakšna ni. Zaenkrat se probavamo prenašat. Komunikacija: le nujne stvari.

(odgovor članu spacika)
Neposredna povezava do sporočila: 41
20.7.2008 22:14:05   
blaža
Moja je kar v redu. Vzame si čas zase, gre na plažo, na sladoled z možem, včasih, res včasih pa reče, da lahko ta starejši sin pride za dva dni k njej. Ona ima svoj božji mir in ne mara, da se ji ga kali. No pa vseeno bolje to prenašam kot pa, da bi se mi vmešavala v zakon in vzgojo otrok. On je prav kontra obrnjena k temu. Če pridemo na obisk, se ne pusti dost motit in naprej gleda svojo nadaljevanko, če jo povabimo na sprehod, si ima za umit glavo,...Drugače pa rad skuha kosilo za nas, čeprav ne pridemo za to na obisk, ampak zato, da otroci vidijo svojo nono.Do letos, ko ima ta starejši sin pet let, ga še nikoli ni peljala ven na sprehod, niti z vozičkom, ko je bil manjši. Če jo povabimo v nedeljo na sprehod ima za skuhat kosilo, ki ga celo dopoldne kuha. No skuha pa res dobro in tudi to je nekaj. Tudi veliko kupi za najine otročke. Od oblačil, pa do igrač in še marsikaj, čez to nimam kaj reč, čeprav mislim ,da sem kar malo čudna, če mi več pomeni, da preživi kej časa z vnukoma, kot pa če se ju reši z materijalnimi dobrinami. No tudi to je nekaj. Tudi nama z možem veliko kupi in verjetno nas ima iskreno rada, le da ima rada čas zase. Bomo videli kakšna bom jaz babica in tašča, če bom.  Lep pozdrav!

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu spacika)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   [Brisano sporočilo]
21.7.2008 10:24:00   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu blaža)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
21.7.2008 11:33:51   
jagoda77
enkrat sem že opisovala pač neznosne razmere glede tašče, pač posledica hudobije tretje osebe...

lahko pa rečem samo, da sedaj sva se res zbližali. Kaj je bil povod? Za otroke od mojega sem naredila eno gesto, ki sem jo tudi že prej, samo sedaj sem s seboj vzela še taščo in mogoče je dejansko res dojela, da se super razumemo in da me imajo otroci ful radi in jaz njih. Sedaj... ne morem vam opisat, ampak 100000% se je spremenila. Pomaga nama pri stanovanjskem problemu, pri varstvu otrok, pri tožbi z bivšo,.... pri vsem v glavnem... ni da ni. Sploh včasih ne morem verjet no. Ampak ena gesta lahko spremeni vse... No sej, bolje da je sedaj dojela pa ornk, kot pa nikol user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 44
21.7.2008 18:57:38   
Looney27
Moja tašča je vredu ženska, ko pa pogovor nanese na to, da se naj malo manj giblje po zgornjem stanovanju kjer sva midva se ta dobrota konča in začne  stokat da jo mečeva iz stanovanja predvsem jazuser posted image .
Včasih je zelo moteča, ne pusti da bi si kupila svoj pralni stroj, ne pusti da bi si kupila stroj za pomivanje posode, ne pusti da bi zamenjala okna, ne pusti da se zgornje stanovanje zaklepa. Najbolj me moti ko pride gor k nama - kjer je pralni stroj (noče ga odnesti dol da bi si mi2 lahko kupila svojega) in začne ob 23.30 ropotati v kopalnici se umivati, daja oblačila prat.......skratka groza. Najhuje je v nedeljo zjutraj, to je moje edini dan ko se lahko naspim on pa začne po stopnicah gor in dol že ob 6 user posted image .

Zgornje stanovanje ni napisala na fanta tako da je lastnica ona in sva lahko samo tiho. Problem je tudi da mojega fanta sploh ne jemlje resno tako da moram jaz postopati, če hočeva da neha težit.

Stanovanja  ki jih ponuja občina (subvencionirane najemnine) ne pridejo v poštev ker finančno presegava norme ki jih zahtevajo, da bi šla pa v kakšno drugo stanovanje pa ne gre ker je spet predrago. Odločila sva se da bova  privarčevala za hišo in se tašče zavedno izognila - trenutno sva na pol poti. Moji starši nama zelo pomagajo vendar se tja ne moreva preseliti čeprav je veliko prostora. Razlog je da sem iz drugega kraja mi2 imava pa službe že v kraju kjer je fant.

Upam da imate punce pri taščah več sreče kot jaz.

(odgovor članu Klaudy)
Neposredna povezava do sporočila: 45
22.7.2008 11:26:01   
Antilopa
Moja je bila super, dokler ni izvedela, da sem noseča... takrat se je pa zame začela nočna mora user posted image   Kar naprej je bila na telefonu, hotela je vedeti za vsak moj pregled, za vsak izvid, tikala me je po trebuhu, dvigovati sem morala majico... Še huje je bilo po porodu user posted image   Vtikanje v vsako stvar, z vsem je hotela biti na tekočem - koliko je ta mala velika, težka, kaj jé (pa to ni bilo 1x na teden, ampak vsak drugi dan user posted image ), kar naprej so bili pri nas (60 km v eno smer), imela je več njenih slik kot mi.... očitno ni imela občutka, kje so meje naše družine. Enkrat je celo rekla mojemu "ne pozabi, da sem vzgajala otroke pred teboj" ali pa "vidim, da lepo napreduje",...  Dobila sem občutek, kot da bi bila mala njena in jo je dala nama na vzgojo. Mah....

Po pogovoru se je spremenila le toliko, da se vidimo manjkrat, kliče ne, neumnosti pa še vedno počne... kar je pa najhuje od vsega - vse to dela za mojim hrbtom user posted image

Kadar se ti otrok nasmehne, mu zmeraj vrni nasmeh.
Če se ne zmeniš zanj, uničiš njegovo prepričanje, da je svet dober.

(odgovor članu Looney27)
Neposredna povezava do sporočila: 46
22.7.2008 12:00:03   
5ra_28
Jaz sem se kar nasmejala, ko sem vaše zgodbe brala. Jaz nimam slabih izkušenj. Najprej sva živela pri mojih doma, zdaj med mojo nosečnostjo in bolniško pa  pri njegovih. Po porodu pa greva na svoje. Ne vtikuje se v naju in se prav dobro razumeva. Edino, da takoj ko stopiva noter, pa naj sva prišla domov ali pa na obisk, če bova kaj jedla, pa naj jem to in ono.. Pa saj ne bom umrla od lakote, če mi ne bo nekdo dal pred nos. Pa če prideva na obisk, saj nisva prišla jest, če sva prišla na obisk!Ampak mi je to bolj smešno, kot pa me živcira. Upam, da ne bo vtikovanja ko bo otrok tu. Samo mislim da ne bo, ker že zdaj ni nič njenih zgodbic in nasvetov.
Moji tašči morava sama povedat, da sva bila na pregledu in kaj je novega (sem v 5mes. user posted image ), ker sprašuje bolj poredko. Tako da ali sprašujejo preveč ali pa sploh ne. Nikoli nam ne paše user posted image .

Končno smo trije:)

(odgovor članu Antilopa)
Neposredna povezava do sporočila: 47
22.7.2008 12:38:53   
Antilopa
IZVIRNO SPOROČILO: 5ra_28

Nikoli nam ne paše user posted image .

S tem se pa 100% strinjam user posted image  (čeprav zame to ne velja user posted image user posted image user posted image user posted image )

Kadar se ti otrok nasmehne, mu zmeraj vrni nasmeh.
Če se ne zmeniš zanj, uničiš njegovo prepričanje, da je svet dober.

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 48
22.7.2008 14:12:15   
*lenc@*
dobro dobro, nasvete oblečč se, jaz pa tko nardim, vččas je blo pa tko  pa presliššim oz upošštevam, kar se mi zdi prav

"Kam potuje čas? Če bi vedel, zaprl vrata bi pred njim."
R. K.

(odgovor članu Antilopa)
Neposredna povezava do sporočila: 49
9.8.2008 18:35:05   
idija
včasih je čist ok, ko bi pa rada da je z mojo hčerko pazi, ko jaz hočem je pa problem. preveč se vmešava med naju z možem. vse hoče vedet. tast pa je še hujšiuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Ninica)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?