kiki13
|
Dobro jutro vsem, ki spremljate to temo. Zanimive odgovore ste mi napisali, zanimive predloge in še bolj zanimiva razmišljanja. Hvala Ne spomnim se več poimensko kdo je napisal kaj, naj pa napišem nekaj odgovorov na vaše dvome ( no od nekaterih, ki ste za rešitev tega zakona...) Predvsem Tehnofil,.. tvoje razmišljanje je sicer zanimivo ampak preveč pravljično. Preberi dobro kaj bom sedaj napisala: ko mu jaz rečem, lepo vprašam, predlagam, da bi se malo pogovorila ( ker je pač nujna komunikacija,to se vsi strinjamo,ne) ni niti pomembno o čem, karkoli mu omenim samo da stavek vsebuje besedno zvezo zakon, midva, jaz ali ti, mi on odgovori; PUSTI ME PRI MIRU ali pa DEJ MI MIR! No in sedaj te lepo prosim, če mi daš svoj pameten nasvet, kako rešit ta zakon! Misliš, da bom vztrajala v taki vezi vnedogled? Že to je bilo preveč in bi vsaka na mojem mestu že zdavnaj spokala in ljudje ki poznajo situacijo, ki ga poznajo po značaju, se mi čudijo in me sprašujejo kako zdržim? Kako zdržim? Trudim se, oziroma sem se trudila. Ampak če se drugi osebi po domače rečeno j... , potem je še takšen trud zaman. Na žalost. Tudi jaz bi raje vidla, ko bi se zakon dal rešit, apmak KOMUNIKACIJA je tista prva in osnovna, ki mora vsaj malo funkcionirat. Pa kaj naj ga prosim na kolenih, da se bo zvečer vsaj 15 min odlimal stran od TV in jih posvetil meni, najinemu pogovoru...? ...tudi o vremenu če treba... Težko je vztrajat v takem zakonu, in obdržat zdrav razum in pa predvsem zdravje, jaz pa vem, da bi me to sčasoma psihično uničilo, otrok pa me potrebuje zdravo, ker je odvisen od mene. No, vsem, ki ste navijali za to, naj grem, naj povem, da sem se že vse pozanimala, od varne hiše, od novega zakona o preprečevanju nasilja v družinah, na CSD imam jutri dogovorjen sestanek, da napišemo varnostni načrt, h komu se obrniti po pravno pomoč,.. in grem v ta boj!!! Nikamor ne bom bežala, če bo kdo šel, bo to on. Če pa bi v tem času postal še fizično nasilen, bi pa z otrokom seveda takoj zbežala, nujne stvari že čakajo...
|