ronja
|
tehnofil, res da imava midva zelo različen pogled na ljubezen, ki v mojem primeru nekak ne vključuje groženj z umorom, ampak tudi če to spregledam - kiki ni nikjer niti z besedico dala vedet, da si želi zakon rešit! Želi se rešit moža, da ne bi več živela skupaj in to bi rada rešila od doma, hkrati pa se boji, da jo bo ubil, ko bo zvedel za njene načrte... Ne vem, dopuščam možnost, da sem kaj spregledala, ampak jaz nisem NIKJER videla napisano, da ga ima ona še rada (česar ji res ne gre zamerit, saj se vsaka ljubezen nekje konča...) Zdi pa se mi, da je to malo potrebno za zakon, tebi ne? Koliko jo ima on rad pri takem obnašanju, rajši ne bi razpredala... Pa nemoč gor ali dol! Zato ji ni nihče svetoval raznih pogovorov in ljubkovanja. in če mene vprašaš, je tvoj nasvet za zdrave stabilne osebe, ki v tako situacijo niti ne bi prišle. Varna hiša pa je narejena za tiste, ki niso imeli te sreče. "Ženske" smo ji predlagala varno hišo ne zaradi tistega incidenta, ampak zato, ker se ga boji, da jo bo ubil. In ne, ne more prit v vsakem odnosu do takega skrajnega obnašanja! Moj lubi me ni še nikoli počil - ne samo zato, ker mu jaz tega ne bi pustila in on to ve (če bi se lih spravil, pa verjetno itak ne bi mela kaj, ker je precej močnejši od mene), ampak tudi zato, ker ON stvari ne rešuje na ta način! Ne glede name! Zato sem ga tudi izbrala... Ne, ni vse v tem, ali spita skupaj ali narazen - z bivšim sva spala narazen, ker se v eni postelji noben od naju ni mogel dobro naspat - pač nisva mogla spat spat skupaj, čeprav sva si oba želela. Seks je bila pa super. Seveda mi je bolj všeč zdaj, ko spiva in spiva skupaj v isti postelji, ampak to ni razlog, da seks škripa. Moj oče ne more z nikomer spat v isti postelji, tudi z otrokom ne. Pa ima čisto lepo zvezo in seksata onadva večkrat kot midva . Meni se ne zdi smisel zakona ali partnerstva to, da bom ustavljala lubija, da ne bo ratal neznosen! Smisel se mi zdi to, da se oba trudiva, da bi bilo obema čim lepše! Ne da ga moram non stop bremzat, da ne rata zverina! Hvala lepa za tak zakon, ja, sem res nevredna, ker se za tako ne bi šla borit! Precej lažje bi mu oprostila prevaro, če bi mu bilo žal, recimo, kot pa to, da mi grozi, da me bo ubil - mamo njegovih otrok, halo??? Skratka, se podpišem pod kalbota - v primerih, kjer bi se z enim prijaznim pogovorom dalo vse skup rešit, do takega ravnanja sploh ne bi prišlo! in še bolj se strinjam z vsemi, ki so napisali, da je prvi otrok in njega je treba zaščitit!!!
|