|
RE: kako ga postaviti na trdna tla, oz. kako ... 13.7.2008 14:10:03
|
|
|
|
ronja
|
srki, tudi moj lubi se od doma ni bil navajen nič pogovarjat, pri njih se niso nič pogovarjali - dobesedno! niti malenkosti! (zdaj je boljše, sem prevelika čveka, očitno ) Ko sem prvič jedla pri njih, sem mislila, da so na smrt skregani, ker pri nas bi bili tako tiho celo kosilo samo v primeru, če bi bili res čisto vsi med sabo skregani... (mi smo drug ekstrem in to precej naporen za ničhudega slutečega opazovalca;) Ampak se je čisto spremenil, ko je enkrat ugotovil, da se dejansko da stvari spremenit s pogovorom! Zdaj če je kaj narobe ravnotako on načne temo ali če je siten, se opraviči, tako kot jaz. Je lažje, če gre vse sproti... Po moje enkrat zajemi sapo, pogoltni cmok in se pogumno spopadi s tem, da se pogovorita, ko bo vse ok. Gotovo mu bo takrat hudo, ker kopat po bolečih spominih ni luštno - ampak je pa zdravilno! Ker sigurno bo tudi njemu lažje, če bo tebi lahko zaupal svoja čustva... Vsem je lažje, samo fante učijo, da se to ne dela, potem pa tega moški ne znajo... Res je tudi, kar je Mič napisala, da mogoče ga tvoje solze zelo prizadanejo, ampak ker on ne pokaže, da ga boli, ti tega sploh ne veš in misliš, da mu ni mar. Tako podobno, samo malo milejše, je bilo pri nama na začetku. Ja, kako pa naj vem, če ne pove?... PO moje ne čakaj samo na to, kaj bo čas prinesel, ampak probaj prit do njega - saj se imata še vedno rada - torej se splača! Nekje globoko v sebi si to tudi on želi, vsakemu je lažje, če ima nekoga zraven sebe, da se mu lahko zaupa... Pogovarjajta se o tem, kako so se doma zmenili, mogoče je bil kdo od staršev bolj koleričen, pa se je naučil, da se je boljše umaknit, mogoče so se vsi umikali in bi bila strašna kriza, če bi nekdo odkrito povedal, kaj ga teži... Vsekakor lahko ta vzorec prekineta in ima s tabo drugačen odnos. Vso srečo!
|
|
|