|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako ga postaviti na trdna tla, oz. kako naprej?
11.7.2008 20:01:38   
muška
Kaj naj nardim? Moj mož ima ene 3 dni dobesedno blodnje. Hodi naokoli po lokalih,  in kadarkoli prideva skupaj se spičiva. Danes zjutraj sem npr. imela ene obveznosti in sem nesla na en urad papirje, pridem domov, on čisto uštiman za ven, ga vprašam kam gre, reče tja in tja. OK dobro. Zlagam fasungo iz košare, grem mimo njega in vidim, da ima na računalniku zemljevid neke poti, ga čisto tak mimogrede vprašam, kaj imaš pa to in popizdi, kaj se grem, da še za računalnikom nima miru, da ga samo buzoriram itn.  Gre od hiše in ga ni do 15 ure, dela ni imel, visel je cel dopoldan v lokalu . Pride domov, me nadere kaj se grem, da nima spodobnega kosila na mizi in da to kar sem skuhala ni kosilo , ampak kar nekaj.  Ga pustim pri miru, šla sem ven na vrt , mala dva sta še spala in čez 10 min že tuli, da kje sem, ker sta se mala dva zbudila in naj jima dam za jest. OK iz ljubega miru grem nazaj v hišo, poštimam mala dva, gospod se naje in spet gre od hiše.  Ura bo kmalu 8 zvečer in ga še ni.

Jutri pa prireja en piknik ob zaključku enega našega mini projekta in mene mika, da sploh ne bi šla. Mislim zakaj? Odnos med nama, sploh iz njegove strani je pod vsako kritiko, zakaj bi potem morala biti zraven? Poleg tega vem, da bo spet kar nekaj spil-saj takrat je večinoma dobre volje, ampak vseeno, a mi je potrebno to gledat?  Na ta piknik, bi vzela zraven tudi otroka, ker bi šli v naravo in bi tam tudi ostali,... ne vem . Če ne bom šla bo pizdil do nezavesti, če bom šla, bom pa spet klonila njegovi volji.  In tudi če ne bom šla, bo pa po vsej sili hotel vzet zraven otroka, torej bo igral na to struno, sama ju pa z njim tja ne pustim!
Pogovorit z njim se ne da, ker sva imela že dosti debat, saj je bilo potem nekaj časa OK, ampak kakor hitro pa naleti na neko oviro , tako zdaj npr., ko zaradi slabega stanja financ žal ne moremo na dopust, pa se vse podre, jaz sem predmet na katerem se dobesedno puče, potem pa veselo visi po lokalih.

Rabim eno vzpodbudno besedo, vem, da bodo zdaj odgovori v stilu kaj delaš z bedakom, spokaj kufre in odidi. Ne morem odit, ker živimo v moji hiši, pa tudi rekla sem mu že 2x, da če se ne misli poboljšat , da lahko samo spoka kufre in izgine, pa me je takrat gledal kot polit cucek. Potem je bilo nekaj časa boljše, ampak kmalu spet jovo na novo.

V glavnem vzorec se ponavlja, ko je OK se lahko imamo super, smo res ena tistih nasmejanih happy family, ampak ko ga pa utrga, ga pa drži par dni in takrat samo žalitve, in seveda lokali.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako ga postaviti na trdna tla, oz. kako ...
11.7.2008 20:08:27   
Naja30
Odgovorila ti bom samo glede piknika - jaz bi šla, ampak bi bila hladna do njega.

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.7.2008 20:09:00   
majcci
Uf, težka situacija.
Mogoče bi pa vseeno jutri šla, pa se za sebe zabavaš in uživaš. Saj ti ni treba biti poleg njega.
Kako pa rešiti nastalo situacijo pa pojma nimam. A ima kakšne takšne probleme, da ga tako meče? Je večkrat tak - nerazumen?

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 3
11.7.2008 20:15:17   
muška
Tak je samo takrat, ko ga kaj tare. Vse drži v sebi in ne pove kaj je narobe, jaz pa moram prenašat njegov gnev, ker se puče na meni in po ovinkih ugotavljat kaj je narobe.
Saj,ko je vse OK je super, smo res srečni, ampak ko pa pride do težave pa očitno ne zna naprej in se sprazni seveda na meni.  Njegovo obnašanje danes in včeraj,  pa je vse skupaj res sodu zbilo dno, zato zdaj tukaj pišem, ker se nimam komu potožit.

< Sporočilo je popravil muška -- 11.7.2008 20:19:06 >

(odgovor članu majcci)
Neposredna povezava do sporočila: 4
11.7.2008 20:21:08   
majcci
A sanja se ti pa ne kaj bi lahko bilo?
Kako pa si ponavadi reševala zadevo oz. če si ali si počakala da se je umiril?
A do otrok je tudi takšen?
Mogoče ga je najbolje ignoritat ta čas, čeprav verjamem da ti ni lahko. Možno da so že doma imeli takšen pristop, ne povej nikomur, zadržuj v sebi - si moški itd.
Kaj če ga pa ti ornk napizdiš nazaj?
Je pa tako, da smo ljudje po večini doma ob svojih najbljižnih to kar smo in pokažemo kako se v resnici počutimo, pa čeprav kdaj na preveč grd način. Možno da je tvoj takšen primer oz. še bolj ekstremno.

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.7.2008 20:59:33   
ronja
POjdi na piknik in zgini z otrokoma na sprehod v naravo, da se malo sprostite.

Denar, ki ga pusti v lokalih, naj rajši spravlja v šparavček, pa se bo nabralo vsaj za kak vikend dopusta v kakem poceni kampu, saj ni treba, da greste za 2 meseca v Grčijo...

Daj mu ultimat, druge poti ne vem. Da bi meni začel najedat, kako kosilo hoče met, pa da to ni dovolj dobro, pa to pa ono... ne vem, no, sva tudi v mojem stanovanju, ampak bi mu tudi lepo rekla, da če mu ni všeč kosilo, naj si ga najde drugje...

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.7.2008 21:01:31   
ronja
Predvsem mu pa povej, da s tem svojim gnevom hudo prizadane tebe in če bo tako nadaljeval, te bo prej ali slej izgubil... Težave so namreč sestavni del življenja in se jih pač moramo naučit reševat na tak način, da s tem ne prizadanemo preveč svojih ljubih.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.7.2008 21:04:31   
kjava
Šit je to, ja. Mava tud midva podobna obdobja...

Jest bi najbrž naredila, kot pravi Naja- greš na piknik, da bo tih, ampak ga ne šmirglaš.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
11.7.2008 21:38:09   
jooly
Pa se res ne da usest in (PO)GOVORIT o problemih??!! Saj jih imamo vsi, ampak težave se v večini primerov rešujejo s komunikacijo. Mogoče bi mogla zaigrat na "nežno" struno - ponudi mu "pomoč" v smislu, da probata najt skupno rešitev, da si ti tuki zanjga in da si mu pripravljena pomagat, če se ti zaupa. Da pač s tem, ko se "baše" s problemi, ne bo nič odpravil... Objemi ga in mu povej da so njegovi problemi tud tvoji problemi in da bi bila rada z njim v vseh situacijah.
Srečno     user posted image

Na koncu je vedno dobro. Če ni dobro, še ni konec.

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.7.2008 21:47:59   
muška
Punce hvala vam user posted image  . Problem je v tem, da sva se že ful pogovarjala okoli tega, pa vedno mu dam vedet, da sem tam ob njem v dobrem in slabem, in takrat tam tudi dejansko sem! 
Prav zato sem zgubljena! Ker ko je lepo je lepo, ko pa je hudo, pa je samo vedno huje, on se izmika v svoj svet, mene pa ne spusti zraven. Danes ga recimo še vedno ni domov! Kaj naj zdaj? Klicala ga ne bom in ga gnjavila naj pride domov, normalno da se počutim slabo. 
In potem naj grem jutri na tisti piknik in se delam kot da se ni nič zgodilo, tako kot se bo on? Ne znam! Da pa sem tam in se mulim oz. da sem pred vsemi hladna in pikra do njega pa tudi ne gre.

(odgovor članu jooly)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.7.2008 22:07:28   
Marogica
Kot prvo, nam nisi napisala, ZAKAJ je takšen, torej, kaj ga tare, da visi po lokalih in je zajedljiv? Ko boš to povedala oz. ko boš to ugotovila, je najbolje, da rešuješ problem kar od začetka, torej pri vzroku za njegovo obnašanje. In tukaj se trenuntno moj nasvet konča, saj ne vem, kaj je vzrok. Če je vzrok koliko toliko rešljiv, potem najdita skupno rešitev, če pa ni, bo pa treba iskati novo, drugo pot.

Nič kaj enostavna situacija.

Verjamem, da ti je težko biti ventil za njegove probleme, konec koncev ti to tudi ni potrebno prenašati. Zato se čimprej pogovorita.

To, da hodi ven in predvsem pit, je samo izogibanje problemu, ki ga ima ali pa imata. In dolgoročno ne prinese nič dobrega, razen alkoholizma, še večjih finančnih skrbi in na koncu propadlega zakona. Torej je pot začrtana, če se ne bosta vsedla in se pogovorila.

Jaz bi na piknik šla, ker si napisala, da gre za skupni projekt. TOrej morata biti navzočna očitno oba. To, da ne greš, seveda zopet ne reši vajinega primarnega problema.

Še enkrat, čimprej si vzamita čas, dajta otroka v "rejo", in se v miru pogovorita. Vendar tako, da bo končno jasno, zakaj gre, da boš končno vedela, pri čem si. Če je koliko toliko razumen človek, se bo odprl, saj bo, upam, razumel, kakšne posledice lahko to njegovo obnašanje prinese. Upam.

Vse dobro.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 11
11.7.2008 22:12:20   
ronja
Če sem prav razumela, ga tare to, da ne morejo na dopust.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
11.7.2008 22:42:02   
amaya
Ja to je pa res ena situacija o k****- Dobro, da zdržiš. Jah no, sej verjetno bi tudi jaz. če sem prav razumela, ni vedno tak, ampak takrat, ko ga kaj matra. Očitno je dokaj zaprt tip. Moj je tudi tak in moram kar sama ven iz njega vlečt stvari. Včasih me pa tudi to razpi****. Že zaradi otrok pojdi na piknik. Pa imej se fajn, sprosti se, pozabi.....potem bo pa nov dan in se lahko lotiš zadeve tako kot treba. Zapri ga notri, zaveži ga in mu zateži user posted image .....

Zaljubljena sem v tri fante...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
11.7.2008 23:22:40   
*Junona*
A za v lokal hodit pa ima denar, čeprav ima finančno stisko?

Drugače pa bi jaz na piknik šla, ampak bi mu dala vedeti, da ne dela prav.

In naj bo vesel. da ga čaka kosilo, ko pride domov, poznam ženske, ki možu postrežejo z narezkom iz suhe klobase, sirom in kumaricami, ko pride utrujen iz službe. Obupuser posted image

Tudi jaz sem mami.:))

(odgovor članu amaya)
Neposredna povezava do sporočila: 14
12.7.2008 0:03:10   
massylou
Ja, to je tudi meni mimo, da hodi v lokal, če nima toliko dinarčkov.

Če vidim, da je moj kaj nasršen, kaj tlači in da zna to kasneje strest nad mano, mu ful težim, da mi pove, kaj ga matra. In ga poslušam, kimam... Pomaga tud, če v istem dnevu večkrat isto temo odprem, kak predlog, oz. kaj pa ti misliš variante.
Se zgodi, da nisem pri volji za njegove probleme. Ampak se mi zdi, da na omenjeni način preprečim marsikatero hudo uro (ne vedno seveda). Ker človek mora ven dat, če ga nekaj muči. Na lep ali grd način. Na žalost tvoj, neupravičeno seveda, ubira gršega. Kar zagotovo ni prav. Probajta sproti dileme reševat. Ker ni fino, če si potem ti kontejner za njegove tečnobe.

Nad hrano se pa nima kaj zmrdovat. Otroci v Afriki...
Piknik? Juhuhu, končno nekam gremo.

< Sporočilo je popravil massylou -- 12.7.2008 0:04:53 >

(odgovor članu *Junona*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
12.7.2008 1:03:11   
Majuska
Kolikor sem razbrala, se z njim ne da pogovarjat v takem stanju.

Moj odgovor na piknik je podoben ostalim - pojdi zraven, da se boste z otrokoma naužili narave, vendar ga imej na distanci. Morda le sem ter tja kakšna beseda, da ne bo ostalim udeležencem čudno, drugače pa se ne bi kaj dosti ukvarjala z njim.

To da hodi po lokalih in zapravlja skupne evrčke, tudi meni ni jasno. Evro tu, evro tam, hitro se nabere ...  namesto tega bi jih lahko vrgli skupaj in vsaj kakšen vikend preživeli kot počitnice.

Da postane v takšni situaciji žaljiv, se mi pa tudi ne zdi dopustno. Praviš da živite v tvoji hiši, kuhaš mu, pa ni zadovoljen, opran je, zlikan, pa še vedno sitnari. Jaz bi mu dejansko rekla, če mu takšno življenje ni všeč, lahko odide. Če je pripravljen delati na odnosu, se mora naučiti pogovarjati tudi takrat, ko nastopijo težave. Saj ni treba da se obnaša kot da je pri psihoterapevtu, ampak če tegobe drži v sebi, škodi sebi in celi familiji.

(odgovor članu massylou)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   [Brisano sporočilo]
12.7.2008 1:41:37   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Majuska)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
12.7.2008 6:28:07   
Angellina
Meni nikoli ni šlo v glavo, kako gre lahko človek, ki nima denarja (ali za osnovne potrebe družine ali pa za dopust, ni važno) zapravljat denar v gostilno. Kje ima tak človek pamet? Pri nas doma, je tako ravnal moj očim. Še za hrano nismo imeli, on se je pa hodil nažirat po gostilnah in turneje vlekel tudi do 5 dni skupaj user posted image . Pa cigarete najmanj ena škatla na dan. Otroka, pa...ah. Ne razumem. Neodgovorno, res.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 18
12.7.2008 8:32:04   
PikicaStonoga
Muška, kako si? Sobota je, torej si se že mogla odločite. Kakorkoli, bodi močna zaradi otrok, njemu pa povej svoje. Jaz zase vem, da ne bi znala na moren način, ampk bi pop... na njega v takem primeru.

(odgovor članu Angellina)
Neposredna povezava do sporočila: 19
12.7.2008 10:29:57   
muška
Kdaj je prišel domov nimam pojma, ker sem šla spat ob 23. Danes se dela, kot da je vse v najlepšem redu, očitno je prebolel kaj ga je matralo.  Jaz pa nisem.

Sva že imela en pogovor danes zjutraj, pa me je samo debelo gledal, sem se pošteno razjokala, vrgla vse karte na mizo, mu povedala vse še 1x. Če je končno dojel kaj mislim pa bomo videli. Zdaj je šel nabavljat stvari za piknik, bom videla, če je res šel samo nabavljat in se na podlagi tega odločila ali grem na ta piknik ali ne.

Glede teh finančnih težav, saj na morje bomo šli, ampak avgusta. In njega tare najbolj to, ker so zdaj šli skoraj vsi njegovi kolegi.  Na začetku sezone je bilo "zmenjeno" da gremo ta teden tudi mi malo na oddih,da bomo tam skupaj, da bomo šli malo od enega pa do drugega,  ampak trenutno pač to ne znese. Mislim, da ga najbolj mori in boli to. Mene pa vse drugo prej.

Ma saj bo, zunaj je lep dan, jaz sem vrgla iz sebe kaj me mori, upam, da še on razčisti pri sebi in sprevidi da tako naprej ne bo šlo, če hoče obdržat svojo družino.

(odgovor članu PikicaStonoga)
Neposredna povezava do sporočila: 20
12.7.2008 10:36:55   
*Junona*
Bodi močna, naj vidi, da se mu ne pustišuser posted image

Tudi jaz sem mami.:))

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 21
12.7.2008 10:53:17   
Anonimen
Če ima odrasel človek z družino za največji problem to da ne more imet vse tako kot njegovi kolegi, ne vidi pa da je problem v tem da on hodi okoli in zapija vaš denar, tretira ženo kot svojo osebno služabnico in kuharico, se cele dneve ne zmeni za otroke ker je prezaposlen z visenjem v gostilnah, se naredi papka ko končno udariš po mizi da se ti zasmili.......ja ne vem no. Dobra si da ti pokrovke ne odnese.
Nasveta pa nimam, vsaj ne takega ki bi ti bil všeč.
Nasvet bi imela edino za tvojega moža......naj se vsede, trezen, sam s sabo, pa naj si razpuca v glavi kaj so njegove prioritete v življenju in potem v skladu s tem tudi živi.

< Sporočilo je popravil karin24 -- 12.7.2008 10:54:40 >

(odgovor članu *Junona*)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
12.7.2008 11:48:00   
Teya*D.
uf mi smo si pa kar fajn podobni...
pošljeva najina dva malo nekam da si oddahneva user posted image .
Jaz sem se tega navadla da hodiva eden mimo drugega kot mumije včasih. Res je največji problem v tem da tudi moj ne ve povedat kaj ga muči ker ima to že od otroštva. Tudi mama je iz njega morala vse vleči in po ovinkih sklepat kaj se dogaja. Vprašam že kako in kaj če lahko pomagam. Če ne in noče povedat vanj ne silim in ne vlečem iz njega-včasih sem. Umaknem se ker sem včasih deležna tudi kakšnih ostrih besed ki jih vrnem nazaj-pozneje mi je žal-ampak se zaradi tega da me prizadene ne morem zadržati. Traja tudi teden dni da spregovoriva nazaj. Oba sva trmase sorte in glede opravičila nobem nebi rad popustil...
Mogoče boste rekle da sem nora kako sem lahko v takem in kako živim. Sem zaradi otrok, zaradi tega ker ga imam rada in vem da je to njegova največja napaka, ki jo bova morala nekako rešit. čeprav se več pogovarjava in nekako brez prepirov zgladiva zadeve, vse pač ne gre takoj.

No, javi se kaj na ZS.

lp

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 23
12.7.2008 14:39:55   
Skratek46
Ma punca?????????????????????????????????????
??????????????????????????????????????????????????????
Zdej ne razumem al sm jst čudna al si ti? On te nadere ker ni "spodobnega" kosila na mizi in ti ??? Vse ok? Gre za pol dneva proč v lokal in ti...ok???? A smo nori al kaj... Glej-če mu vse to dovoliš ni niti čudno, da s tabo tako ravna... Moj se za vsako bedarijo lepo zahvali in včasih ko delam v popoldanski smeni(on dela od 7 zjutraj do 19) in končam ob 20.00-pridem domov in me čaka večerja. Tako, da ti ne mislim pametovat-sam očitno je tebi to vse ok...ker to sploh prenašaš.

< Sporočilo je popravil Pikec RR -- 12.7.2008 14:58:15 >

(odgovor članu Teya*D.)
Neposredna povezava do sporočila: 24
12.7.2008 15:29:36   
Teya*D.
aja pozabila sem dopisat mogoče to, da kritiziranja glede hrane ni, včasih tudi skuha. V lokale gre redko, če pa kdaj zavije na kakšno kavo pa tudi ok.

(odgovor članu Teya*D.)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?