Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Julijke 2008 IV. del 1.8.2008 12:56:33
|
|
|
|
hijenca
|
IZVIRNO SPOROČILO: Blacky30 Od patronažne sem tudi izvedela, da tiste, ki spadate pod občino MB, dobite prispevek za novorojenčka v višini 300€ in zastonj AM na recept do konca 6. meseca starosti. Lepo, ne? Se opravičujem ker se vmešavam v vašo debato. Ampak mislim,da te je patronažna malo narobe obvestila. MB občina da 105 €, AM pa že 3 mesece dobijo samo socialno ogroženi na recept. Te podatke o AM sem pa dobila od pediatrinje. Sama veselo kupujem Hippovo hrano, ker nas je po Aptamilu grdo zvijalo. Lep dam še naprej.
|
|
RE: Julijke 2008 IV. del 1.8.2008 13:19:14
|
|
|
|
Blacky30
|
Hijenca, potem pa imaš eno zanič pediatrinjo, ki špara na račun občine. Naša napiše recept brez težav. Pa mi nismo socialno ogrožena družina. Mleko na recept so namreč vedno pisali vsem, če so starši prišli po recept. Samo včasih pediatri blokirajo nalašč. Pa saj ne dobiš na recept samo Aptamila, dobiš tisto adaptirano mleko, ki ga želiš. Glede zneska pa se čudim, ker mi je maloprej povedala novico. Mogoče se je res zmotila.
|
|
|
|
RE: Julijke 2008 IV. del 1.8.2008 13:23:06
|
|
|
|
moya
|
Evo, na hitro: ena je spraševala zakaj črpanje: kot sem že pisala : pri meni je tako, da imam fuulll mleka in so mi že v P rekl da moram načrpat do konca, če ne fašem mastitis, pa še otrdline imam. Tako načrpam tudi do 400 ml na obeh, pa še to ni do konca. Zato končam nekje pri 350 ml. Imam pa električno od Aventa in ok, si res ne predstavljam, da bi pol ure z ročno pumpala .. Z dojenjem imamo pa problem, ker moramo z nastavki dojiti in smo šele ta teden ugotovili, da nam edino Chicco nastavki odgovarjajo, pa še s temi je problem, ker je mala ful mejčkena (glavica za pol moje joške ) in se mormo vsi trije matrat, da jo priklopimo, zato to delamo samo 2x na dan.. Skratka, res smo si različne in očitno je malo tistih, ki imajo ravno prav mleka in nimajo težav.. Glede prehrane pa, ko sem prebrala tisti članek na LLL , jem vse, če se mi zdi da mene preveč napenja, pa za vsak slučaj tisto mleko vržem stran, hja mi si to lahko privoščimo .
|
|
|
|
RE: Julijke 2008 IV. del 1.8.2008 13:31:17
|
|
|
|
Nasara88
|
Blacky uf super hvala, bom malo posurfala Glede rojenih na Ptuju in popkov pa je meni patronažna isto rekla Potem bo že nekaj na tem. Sicer pa je naš bil izjema, ker mu je po 6 dneh popek odpadel. Kontrolo kolkov pa imata vidve res očitno tak pozno, ker so vredu. Tudi naš mali škrat se je dolgo časa dojil samo 5 min pa sem se ustrašila. Sedaj približno teden dni nazaj so se pa stvari uredile in je tudi po 15 min Mogoče samo faza No zredil se je lepo 900 g v 25 dneh torej je mleka bilo očitno dovolj. Pa še ko sem sama sprobala spmupat melko takrat ga ni priteklo ven več kot 10 ml. Pumpica pa tak ali tak ni merilo koliko je mleko v zizi, kot so ene že nekajkrat omenile tukaj.
|
|
|
|
RE: Julijke 2008 IV. del 1.8.2008 13:54:57
|
|
|
|
hijenca
|
Blacky30 meni osebno pediatrinja ni želela napisat recepta in mi je tako obrazložila, pa smo še takrat jedli Aptamil. Je pa bilo to pred dvema mesecema. Bi pa bila vesela, če bi lahko dobivala hrano na recept, ker se kar nabere na mesec. V juniju pa sem dobila 105 € od občine. Upam, da boš izkoristila, če se po novem dobi 300 €. Vse lepo ti želim.
|
|
[Brisano sporočilo] 1.8.2008 13:57:03
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Julijke 2008 IV. del 1.8.2008 14:01:15
|
|
|
|
Blacky30
|
Hijenca, bi bi izkoristila , pa ne spadam pod občino MB. Pač pa Miklavž in dobimo 100€, tak da je približno enako. Aha, torej se je res zmotila pri prispevku. Samo za hrano pa groza.... meni so namreč isto rekli v MB P pred 3,5 leti, ko sem odhajala domov brez mleka, da samo socialno ogroženi dobijo na recept. No, pri pediatrinji pa sem potem izvedela, da tudi za MB predpiše brez težav. Škoda, res, ker res gre ogromno denarja za to hrano. Nasara, iz tvojih ust v božja ušesa, da bi bilo res, da je to samo faza in da bi se mi mleko pojavilo znova.
|
|
|
|
RE: Julijke 2008 IV. del 1.8.2008 14:02:44
|
|
|
|
Blacky30
|
IZVIRNO SPOROČILO: S0ncIca Posvetovalnico imamo šele 27.8., to je šele pri 6t, spet zaradi dopustov. Oooo, na isti dan gremo v posvetovalnico! Mi bomo takrat stari en mesec in 10 dni.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 1.8.2008 14:18:10
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: Julijke 2008 IV. del 1.8.2008 14:39:16
|
|
|
|
netki
|
končno mi je uspelo pridit mal na net, ker sta oba škratka zaspala.... vse lepo in prav pri nas.....le tašča me spet jezi.....mi je tavečjega čist na svojo stran spravla in to me tolk jezi...skoz mu neki kupuje, pa mu prej nikol ni, pa s čokolado da vabi k sebi in vsemu dovoli...točno je vedla kdaj, ker zdej naju mal izkorišča in ona ga razvaja.....zvečer je pa pri nas pestro ker se mu dobesedno utrga in čist podivja. pol se pa jst po glav tolčem kaka mama sem, da ne znam vzgojit otrok, sam se enostavno ne da. Če mu midva postavljava pravila, ona pa ne.....je otrok zmeden in seveda gre raje k njej, če je tam vse dovoljeno in vedno kaj dobi. No zdej k smo sami trije doma, se rajš u avto usedemo in gremo kam na sprehod, stran od tašče!!!!!!!!!! mal sem mogla pojamrat.....sorry.....zdej mi je lažje
|
|
|
|
RE: Julijke 2008 IV. del 1.8.2008 14:42:51
|
|
|
|
netki
|
no pa še ena lepša novička.... včeraj smo bili prvič pri pediatru in se vagali....in naš bajsek ima že 3870g (na dan odhoda iz P pa 3030g), zrastel pa je na 52,5 cm (prej 50 cm). Je rekla da se je v 14 dneh poredil toliko kot bi bilo normalno za 1 mesec sem bla tko vesela, ker sem mislila da ne poje dovolj in sem že hotla dodajat....ampak zdej se bomo veselo dojili naprej.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 1.8.2008 14:42:57
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 1.8.2008 14:44:52
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 1.8.2008 14:50:34
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: Julijke 2008 IV. del 1.8.2008 14:50:56
|
|
|
|
neboglasnica
|
oj, samo pofočkam se. S Stašem sva imela prvi pregled včeraj in ima 5960 g ter 59 cm. Vse ok, en mesec ne rabi jesti, je dovolj težak. Spanje na trebuhu odsvetuje, spet neki novi prijemi za dvigovanje dojenčka... imejte se, grem kuhat kosilo, punci sta šli za en dan na morje z mojo sestro in so se ravnokar odpeljali. Ne morem verjeti, kakšna tišina. In ker je to prvič, da sta obe odpeketali, me seveda zvija - jaz komplikator. Same črne scenarije spet vidim. Grozna sem. Grem k malemu, da me malce popraska, še nisva uspela priti do manikure
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 1.8.2008 14:54:55
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 1.8.2008 15:02:15
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 1.8.2008 15:07:44
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 1.8.2008 15:55:28
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
Julijke 2008 IV. del 1.8.2008 15:58:11
|
|
|
|
dzanika
|
Jaz pa sem se danes opogumila in Jana nisem na široko povila. Ga bom samo za ponoči. Res se mi preveč smili v tej vročini in ker vidim da drugje to ni potrebno sem se odločila da ga tudi jaz ne bom. Tako in tako pa imamo drugi teden posvetovalnico pa bom povprašala kako je s tem... Blacky 4-5x na dan se ti pokaka. To je pa kar lepo. Moj se samo 1x ponavadi. Pa sej je to ok ne?
|
|
|
|
RE: Julijke 2008 IV. del 1.8.2008 16:52:24
|
|
|
|
Tinky
|
Ejla Se vam oglašam po dolgem času. V sredo sva bila v posvetovalnici....jok in stok!!!!! Je že dal na znanje, da bele halje ne mara.. V 3.tednih se je zredil za celih 800g, (ni čudno, saj je tak požeruh). Sicer je priden, dosti pančka, papca in se včasih dere kot zverina, da še sosedove otroke zbudi , pokakan je pa vsako krat, ko ga previjem (približno na 3 ure, tudi ponoči). Z mano je ok, šivi so odpadli, boli me več nič, tko da lahko tudi že sedim. ČESTITKE VSEM NOVOPEČENIM MAMICAM
|
|
RE: Julijke 2008 IV. del 1.8.2008 17:02:13
|
|
|
|
Anonimen
|
oooo tinky sasi, inigo, zlate ste, pa itak se mormo enkrat dobit, sej smo vse dokaj blizu doma, če se ne motim ane. prav fajni je naš lukec zdej, joj kaka milina. zdejle spet spančka, se sicer vmes zbuja na 15 minut, pa ga je treba neki časa uspavat, ampak to je pravi luksuz. in jutri bo star že 4 tedne. glede črpanja, se tudi jaz strinjam, več kot črpaš, več mleka bo... tole je kr en začaran krog se meni zdi. neboglasnica, u madonca, tvoj pa je en ta prav korenjak lačen očitno res ni emmm kva še naj napišem? emmm ne vem... preveč časa mam zdej.. a se vaši frajerji radi kopajo? moj dobi nek blažen pogled in takooo uživa.. čakte sej mam slikco.
|
|
|
|
RE: Julijke 2008 IV. del 1.8.2008 17:03:42
|
|
|
|
Anonimen
|
< Sporočilo je popravil lunica24 -- 1.8.2008 17:07:17 >
|
|
|
|
RE: Julijke 2008 IV. del 1.8.2008 17:05:25
|
|
|
|
Anonimen
|
ne zgleda ravno da ima težave s hranjenjem po slikci ane aja v 3 tednih se je zredil 500 g, zdej pa ko tko pridno je, pa bo sigurno v enem mesecu skupaj 1 kg. v četrtek imava posvetovalnico, me fulll zanima koliko se je zredil in kako je zrastel, kar ga merim doma, se mi zdi da je dobil ene 4 cm... sam bomo vidli ena je napisala, da je zrastel 6 cm, mamo že bodočega košarkaša
|
|
|
|
RE: Julijke 2008 IV. del 1.8.2008 17:14:45
|
|
|
|
Tinky
|
o Lunči, kaj dela Lukec? Moj mali je končno zaspal, je bil prej tko tečen, da nisem vedla kaj naredit, da bi ga pomirila, pol je pa od vsega tuljenja zaspal. Zgleda, da ga že krčki malo dajejo. Aja, malo se moram še pohvalit. V ponedeljek pride končno hiška!!!!!!!! in v četrtek bo že pod streho!!! JUPPPIII!!!!!!!! Po terminskem planu se selimo že konec septembra
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kateri so prvi znaki začetka poroda?Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?