Inigo
|
jutrooooo! čišča - jst jo še tut mam. ampak zelo malo. je pa bolj prozorno rjavkast izcedek, ni več krvava. očitno bo kmal konec! krčenje - ga skoraj nism čutila... šivi - sem že iz P prišla samo z enim, vsi ostali so že odpadli. so me pa zelo lepo zašili in se skoraj nič ne vidi anikabd - jst sm mela porodni načrt v glavi in sm ga babici zdrdljala kar v porodni. so pa upoštevali čisto vse. želela sem, da bi bila med porodom aktivna - ampak se mi ni izšlo, ker mi je najbolj pasal ležat na boku, želela sem vmes pit - so mi dovolili vodo po požirkih, hotla sm met Markota zraven - se je izkazal za zelo potrpežljivega (hura za mojga Markota!!! ), želela sem da bi mi obvarovali presredek - ni šlo, je mel mali kr lepo glavo (37cm)... mogoče je bilo še kaj... se ne spomnem. kilogrami - jst sm ful presenečena, saj imam še samo dobri 2 kili viška. mislim, da bo pa to tut kmalu šlo dol. malo sprehodi, mali počepov in trebušnjakov, dojenje... in bo! sem se pa zredila za 14kg. še zadnji teden sem 1kg gor dobla - ma to je bila sama voda sasi13 - aaaaaaaaaaa kak sta lepa! sploh v črtastih pižamicah! le kdo ti jih je podaril... mal te hecam! pa kake laske mata... joj, tk sta čedna! almera - oooooooo Bor bo pa svetlolasec! takih je pa bolj malo danes... že vidim kake probleme boš mela s puncami... netki - še en očarljivec... pa tut kako frizurco ma... zdj se mi pa zdi, da ma sam naš bolj mal las... ja, flower, jst sm še dolžna porodno zgodbo... bom kr napisala: v petek sm šla na pregled, peljala me je soseda z njeno 6 mesečno punčko, smo šle skupaj, kr jst bom itak še šla domov. in čakam na pregled... 6 ur! in mala in soseda sta skos ble zraven... uboga punčka je še uživala zraven... no, po 6 urah so se odločli, da mi naredijo še UZ, kateri je pokazal, da je premalo plodovnice in da me bodo morali zadržat. sicer so me malo potolažili, da se mehur lahko še napolni in bi potem lahko šla domov... ni pa nujno. skratka, našli so samo majhen žepek plodovnice. pridem na oddelek, me sprejmejo in G določi še CTGje, če bi se kaj začelo dogajat. aja, še to! popadki do 120, jst pa nič čutla... pa nič odprta. pa redni na 7 minut... katastrofa! naslednje jutro mi naredijo UZ in ugotovijo, da je žepek še manjši, tako ,da bo treba stvar sprožit. vstavili so mi tableto in me poslali ležat in počivat, saj se lahko kmalu začne... al pa se sploh ne bo nič naredilo - točno tako mi je bilo rečeno. ok! pa gremo čakat. to je bilo ob 12.30. cel dan nič... ob 19ih pa začutim prvo bolečino in otrevanje trebuha hkrati. aha! to bo pa to... ampak je bilo tako šibko, da sem komaj zaznala. če nebi ležala... nebi najbrž niti začutla. potem se je počasi stopnjevalo... do 2.00, ko mi je bilo že malo hudo in sem šla povedat sestri, ki me je odpeljala na CTG. tam me je sprejela babica, mi namontirala CTG in šla. bolečine so bile vedno hujše in vedno pogostejše... sem točno vedla, da zdaj pa bo! Marka pa še nism klicala, ker je bilo ponoč, ker mi še niso nič rekli, da bo počas... vmes sem še 2x bruhala od bolečin. sam žolč! vmes med popadki pa sem dremala. se da! res se da! samo moraš se prepričat, da boš edino tko lahko šla čez porod in gre. tko je bilo do 7ih, ko se je končno primajala ena babica in pogledala CTG. je rekla, če kaj čutim... jst pa skor umirala tam od bolečin... skratka potem smo ugotovili, da tipalka za moje popadke ni delala vmes me kliče mami kako sem, če bo kaj... in ji povem, da sem že 5 ur v zeleni sobi in da čakam, da bo kaj konkretnega. ona zažene paniko, zbudi MArka in prideta kar v SG. takoj! potem pa pride zdravnica, me pogleda... 1 prst samo odprta... me je poslala kar v porodno, da mi bodo predli mehur. tko... pridem v porodno, me naštimajo, vprašajo za EA, jaz pritrdim, so takoj poklical. zdravnica mi predre mehur in v hipu sem bila odprta že 3 cm. ob 7.30 pride Marko in mami, pridejo tudi zdravnice za EA in mu pričnejo vstavljat kateter. vmes so se začeli popadki na 2 minuti in pogosteje, zato so mi komaj vstavili kateter, saj so mislili, da bom že vmes rodila no, poltem jim je le uspelo. ob 8ih pride babica in me pogleda, smo bli že 7 cm odprti. potem pa sva lepo z Markotom dihala, poslušala radio, mes je prišla babica in me pogledala, malo smo se pohecali vmes... no in ob 9.40 (tam nekje), smo pa začeli potiskat. malo smo najprej povadili kako bomo nardili ko bo šlo že čisto zares, no med vajo pa smo tak fejst pritisnili, da je Brin skoraj padel ven potem me je kar v paniki mogla babica prerezat, da se nebi raztrgala in Brin je bil zunaj! malo so ga na hitro obrisali in mi ga daloi na prsi... bilo je nepopisno lepo. končno sem ga držala v rokah. bolečina je v trenutku popustila... potem sva se cartala, poskusila sva se dojit, pa mu ni bilo... zdravnica je rekla, da mu je najbrž precej slabo, saj je spil skoraj vso plodovnico. in res je bilo tako. dojili smo se potem šele naslednji dan. tako, pa mi je uspelo!
|