Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Julijke 2008 IV. del 23.7.2008 16:06:00
|
|
|
|
netki
|
ja ti popadki so zeloooo hudi....ampak saj nekaj pa tud more bolet, ko pa potem ven pridejo taki korenjaki... ravno danes sem gledala Tilna in razmišljala, kako tesno mu je moralo bit noter v trebuhu in le kako hudiča sem jaz to dete ven spravila.....to men sploh ne gre v glavo.....ampak mati narava res dela čudeže
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 23.7.2008 16:38:20
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 23.7.2008 16:41:53
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
Julijke 2008 IV. del 23.7.2008 16:42:39
|
|
|
|
dzanika
|
Ja netki, sem bila v sobi 2 na sredinski postelji. Menda je bla edina še prosta ko sem prišla v P. No pol sem bla pa kar 3 dni sama. Ja važno da se je dobr končal za obe in so lepo šle domov. Ona na prvi postelji je bla bolj boga ko so ji otročka odpeljali v LJ ker je imel premočno zlatenico, ona pa je ostala še en dan tam potem pa so jo dali domov. Menda so ga odpeljali na menjavo krvi in ona ne bo mogla bit z njim v bolnici. Drugače pa je osebje v Trboveljski P. resnično same pohvale vredno. Vsaj iz moje strani. Mogoče edino moja babica ni bla čist tko kot bi lahko bla, je bla mal nesramna ampak sem vedela da takšna pač je in skos sem upala da ne naletim ravno na njo. Netki katero babico si imela pri porodu??
|
|
|
|
RE: Julijke 2008 IV. del 23.7.2008 17:02:46
|
|
|
|
sonček85
|
za vsae mamice še posebaj pa za rekorderko v
|
|
[Brisano sporočilo] 23.7.2008 17:25:32
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 23.7.2008 18:54:22
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
Julijke 2008 IV. del 23.7.2008 19:05:40
|
|
|
|
dzanika
|
Ja tile umetni popadki so pa en sam . Jaz sem jih imela dve uri pa sem mislila da me bo pobralo. Moj me sploh ni mogu gledat tolk sem bla boga. Pa men se zdi da mi jih je tut mal preveč dala najprej ker je pol še neki štelala gor po tistem. Sem pa tut jaz med popadki vmes malo stala sam nisem zdržala več kot kakšne tri popadke pa sem se mogla nazaj uležt. No sej se bom mogoče še danes spomnila pa napisala celo porodno zgodbo.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 23.7.2008 19:21:47
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: Julijke 2008 IV. del 23.7.2008 19:25:25
|
|
|
|
netki
|
dzanika.....ja imam podobno izkušnjo z umetnimi popadki kot ti....res da so hitro prijeli, samo intenzivnost.....hmmm in moj ni vedel kako mi naj pomaga, ful mu je blo hudo, sam z besedami me je lahko vzpodbujal, pa obkladke mi je dajal na čelo.... imela sem babico Evo in pa Urško, mlado in ful prijazno, svaka čast njima (na koncu so še dve pršle), kjub moji trmi in vpitju....so ostale prijazne in mi stale ob strani....res so ble super ko sem bla jst noter je blo tud polno, ko sem bla na vrsti za rodit sem mogla čakat ker so ble obe porodne zasedene.... V mojem 7-dnevnem bivanju, sem bila tudi dva dni sama v sobi....
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 23.7.2008 19:30:54
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 23.7.2008 19:32:30
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: Julijke 2008 IV. del 23.7.2008 19:36:03
|
|
|
|
Yasminka
|
Robika čestiteke za malo korenjakinjo Kenya - Tudi jaz sem pri Emi imela babico Sašo M. Super je res . Tudi meni so prvič dodali umetne popadke, saj so mi lastni prenehali takoj ko so mi dali nekaj proti bolečinam. So pa res zelo intenzivni ....uf. Ampak je porod hitrejši. Sem prav hecna.... Čeprav sem že imela en porod me je zdaj strah, da bi zgrešila kdaj naj grem v porodnišnico
|
|
|
|
RE: Julijke 2008 IV. del 23.7.2008 19:54:01
|
|
|
|
netki
|
evo zdej sem dala slike še v album!!!
|
|
|
|
RE: Julijke 2008 IV. del 23.7.2008 19:56:42
|
|
|
|
netki
|
tolk časa me ni blo tuki zdej sem pa polna enih vprašanj.... kolk časa traja krvavitev po porodu? kolk časa so vas matrali šivi? mene so šivi matral slabih 10 dni, krvavim pa še vedno....se umiri, pol se pa kr naenkrat ulije in to ful....mal me že skrbi tole
|
|
|
|
RE: Julijke 2008 IV. del 23.7.2008 20:08:12
|
|
|
|
glugluglu
|
čestitke vsem novim mamicam!!! nanka, midve se pa res strinjava tisto o levčkih tudi drži, imam levinjo tudi jaz doma , vse najboljše!!!! dzanika, prvih 10 dni je tudi meni popil okoli 60ml dodatka, sedaj po tretjem tednu je šele na 90-120, tako, da mislim, da ti lahko čisto dovolj spije, sploh, če je potem zadovoljen brez dude. lahko povem razliko med popadki, ko sem imela prvič in drugič umetne, sem imela na koncu v 2. fazi poroda občutek, da gre mali kar sam ven, tak popadek je bil, da sem čutila ko mi je otročka kar potisnilo naprej, da gre ven. Sedaj tretjič ko nisem imela nič umetnih, pa tega občutka ni bilo, sploh mi ni jasno, kako sem uspela Tiana ven potisnit.
|
|
|
|
RE: Julijke 2008 IV. del 23.7.2008 20:13:46
|
|
|
|
glugluglu
|
netki, ful je cortkan, krvavitev imam tudi jaz tako čudno, nekaj časa skoraj nič, potem pa kar naenkrat ful krvavo, potem pa spet nič, sem brala Pušenjaka, da je to vse normalno, da lahko še vedno pride krvavitev v roku 6 tednov, če pa je krvavitev res ful preveč in so zraven še kakšni strdki, bolečine, vročina, potem pa je potrebno obiskati zdravnika.
|
|
|
|
RE: Julijke 2008 IV. del 23.7.2008 20:24:22
|
|
|
|
neboglasnica
|
kenya in yasminka: babica Saša M. je zakon. Pri Stašu, ki ni bil majhen, mi je pomagala, da sem rodila brez šivanja. in zdaj lahko uživam z malčki doma. almera, tudi mene oči dajejo in gledam TV po delčkih, največ eno uro na dan; edino RR me premami, da sem predolgo na računalniku in me potem oči pečejo. glugluglu: krvavitev je tudi pri meni malo čudna. Danes mi npr. lije, par dni nazaj sem mislila, da sem že končala s čiščo.. Pa bo že. Moram pa reči, da ponavadi uporabljam VIR 80, sedaj pa ne, ker me je začela vsa tista vata žult. tims in populis: če bosta slučajno danes na poti v Rim, držita se!! flower: že kaj čutiš posledice vseh naštetih aktivnosti? todi, almera: mogoče se moramo pa vse dobiti pri najboljšem sosedu, da bosta tims in populis šli rodit. Samo, če smo vse "čarovnice" na kupu, urok deluje, , sodeč po nas treh.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 23.7.2008 21:01:07
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 23.7.2008 21:03:26
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: Julijke 2008 IV. del 23.7.2008 21:50:10
|
|
|
|
TODI
|
IZVIRNO SPOROČILO: neboglasnica todi, almera: mogoče se moramo pa vse dobiti pri najboljšem sosedu, da bosta tims in populis šli rodit. Samo, če smo vse "čarovnice" na kupu, urok deluje, , sodeč po nas treh. Ja pa Almera mora peš pridet Sicer pa lahko se zmenmo ni problema, bomo pač z vozički kofetkale , sicer po našmu sodeč bo bolj slabo, očitno je pravi dec, ne mara trgovin( no ja mogoče bo kofetek palil--oštarija )
|
|
[Brisano sporočilo] 23.7.2008 21:57:06
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: Julijke 2008 IV. del 23.7.2008 22:09:01
|
|
|
|
lex
|
netki jaz še tud mam čiščo, glede na to, da sva isti dan rodili se bova lahko primerjali. No šivi mene ne matrajo, so me pa prvič ful dolgo. Je trajalo res 6 tednov po porodu, da sem k sebi prišla. Popadki: Jaz sem se umetnih branila sedaj pri Viti, ker sem imela pri Aleksu samo umetne in me je matralo od 12h do 19h. Sedaj sem pa s četrtim umetnim rodila, ker so se moji ustavili in so bili preblagi in prekratki. Skratka nič niso naredili. Mi je pa babica povedala, da to naj ne bi bili umetni ampak naravni, samo da dajo zdravilo, ki v možganih sproži, da se začne maternica krčit. Mene so tile pri Aleksu v 2h urah odprli iz 0 na 10 cm, pri Viti pa je v 15 minutah iz 7cm z še vedno visoko glavico prišlo do poroda. Alinin porod je bil pa sanjski glede popadkov, ker sva vse sami naredili. flower: saj bo tudi tvoj čas prišel . Za tolažbo ti povem, da je tvojemu najboljše v tvojem bušiju in ko mu bo bo prišel v beli svet
|
|
RE: Julijke 2008 IV. del 23.7.2008 22:16:02
|
|
|
|
frutka_
|
Hojla! Netki prvič me šivi niso toliko mantrali kot me zdaj, čišča je trajala cca 6tednov. Zdaj še traja...Katere vložke uporabljate? Jaz imam Naturale Vir in so super. Boljši od Vir 80. Ampak je tale čišča ene zelo neprijetna zadeva... Krčenje maternice nobene ni bolelo??? HD na šive daj šentjanževo olje, dobiš v lekarni in pomaga. Pa kakšen lekadolček si privošči. Se je kera že kaj vagala? Jaz ne upam na vago stopit.
|
|
|
|
RE: Julijke 2008 IV. del 23.7.2008 22:45:22
|
|
|
|
tims
|
Populis, a ti vidiš, kaj pišejo? Ajde, greve rodit, Mojcej ti pa tud kar pot pod noge tja do PO., pa da bo mir
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?