|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Bučke, bučke,...
3.7.2008 20:40:21   
alička
Še moja verzija polpetkov iz bučk.

Naribaš dve srednje veliki bučki (ne lupi, samo dobro operi), zraven naribaš za 4 velike žlice parmezana (lahko tudi več), soliš, popraš, ubiješ noter dve jajci in mešaš. Sproti dodajaš krušne drobtine. Ko je zmes dovolj gosta oblikuješ ne prevelike polpetke, ki jih z obeh strani pritisneš na drobtine in na hitro ocvreš v vročem olju.

Zraven ponavadi jemo samo soltko, pašejo pa tudi pečene hrenovke.

Velikokrat jemo tudi surove v "šobski solati", namesto kumar, ker se mi po kumarh spahuje, po bučkah pa ne.

(odgovor članu gojska)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Bučke, bučke,...
7.7.2008 22:41:31   
razigrana
IZVIRNO SPOROČILO: Otika

Jaz jih pa olupim, odstranim peške (če so že velike), jih narežem na kocke in podušim na oljčku in malo zalijem tako da se čisto spustijo. Potem dam not polovičko jušne kocke, malo začimb, en trikotnik topljenega sira in žlico kisle smetane. In pride ven fantastična omakica za k pire krompirju ... mnjami ... joj ko zdaj premišljujem, se mi kar sline cedijo ... no, vsaj vem kaj bo jutri za kosilo ;)


Katere začimbe pa dodaš?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Bučke, bučke,...
8.7.2008 12:22:07   
Anonimen
Kompot iz bučk (podoben okus kot iz hrušk):

Bučke narežeš na majhne kocke, zaliješ z vodo, dodaš cimet, klinčke, noževo konico muškatnega oreščka in kuhaš, da se bučke zmehčajo. Sladkam jaz šele na koncu, drugače dobi en grenek priokus.

Zelenjavna priloga (odlično paše zraven pečenega piščanca):

na kocke narežeš 2 bučki, 3 paradižnike, 2 papriki, 2 stroka česna, 1 čebulo in vse skupaj na kratko prepražiš na žlici olivnega olja. Lahko uporabiš tudi paradižnikovo mezgo namesto paradižnikov. Vse skupaj zalijem z malo vode in pustim, da se duši 10 minut na majhnem ognju. Na koncu solim, popram in potresem s peteršiljem.

(odgovor članu alička)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Bučke, bučke,...
8.7.2008 18:47:39   
mojcaziga
Mi večkrat jemo krompir z bučkami pečen v pečici.
Krompir narežem na kocke, prav tako bučke, 1-2 paradižnika, 1/2 rumene paprike (ali katere druge, po okusu).
V malo večji posodi prepražim čebulo, dam gor papriko (da se malo omehča), potem krompir in malo pražim, dodam bučke, paradižnik in papriko ter strt česen in začimbe po okusu (sol, poper, kumina). Zalijem z 1 dcl vode, pokrijem in vse skupaj dušim 15 minut, nato preložim v pekač in pečem v pečici.

Ali pa delam krompirjevo musako z mletim mesom in vsaka tretja plast so na kolobarje narezane bučke. Tudi fino.

Dober tek

lp, MOjca

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Bučke, bučke,...
8.7.2008 19:06:50   
BAMBINA_
IZVIRNO SPOROČILO: mojcaziga

Mi večkrat jemo krompir z bučkami pečen v pečici.
Krompir narežem na kocke, prav tako bučke, 1-2 paradižnika, 1/2 rumene paprike (ali katere druge, po okusu).
V malo večji posodi prepražim čebulo, dam gor papriko (da se malo omehča), potem krompir in malo pražim, dodam bučke, paradižnik in papriko ter strt česen in začimbe po okusu (sol, poper, kumina). Zalijem z 1 dcl vode, pokrijem in vse skupaj dušim 15 minut, nato preložim v pekač in pečem v pečici.

Koliko časa in na koliko stopinj pa pečeš?


_____________________________


•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu mojcaziga)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Bučke, bučke,...
8.7.2008 19:28:24   
zvesta
Jaz pa iščem recept za kompot iz bučk. Spomnim  se, da se 24 ur tenstajo, pa da je zraven rum... A ima katera tole?

Sem delala par let nazaj in je čudovito. Okus ima čisto po anaanasu, samo zdaj pa nikjer recepta ne najdem, ker sem kuhno vmes selila.

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Bučke, bučke,...
8.7.2008 19:55:56   
mojcaziga
IZVIRNO SPOROČILO: BAMBINA_

IZVIRNO SPOROČILO: mojcaziga

Mi večkrat jemo krompir z bučkami pečen v pečici.
Krompir narežem na kocke, prav tako bučke, 1-2 paradižnika, 1/2 rumene paprike (ali katere druge, po okusu).
V malo večji posodi prepražim čebulo, dam gor papriko (da se malo omehča), potem krompir in malo pražim, dodam bučke, paradižnik in papriko ter strt česen in začimbe po okusu (sol, poper, kumina). Zalijem z 1 dcl vode, pokrijem in vse skupaj dušim 15 minut, nato preložim v pekač in pečem v pečici.

Koliko časa in na koliko stopinj pa pečeš?



V začetku sem najprej samo malo podušila in potem pekla v pečici na 200C dokler ni bil krompir pečen (45 min), zdaj pa nam je bolj všeč, če dlje časa dušim (krompir je že malo mehak) in dam potem v pečico na okoli 220-230C in pečem do zapečenega (okoli 20 minut). Malo je treba eksperimentirat in potem po okusu user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Je pa res preprosto in nam zeloooooooooo dobro.

Včasih, ko imam čas, pa dodam ali sir ali smetano ali,.........

lp, Mojca



(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Bučke, bučke,...
8.7.2008 20:03:25   
Jessy
Jaz sem jih pravkar naredila tako, da sem jih olupila in narezala na rezine, debele okrog 1 cm. Če so mlade bučke, jih narežeš po dolgem, drugače pa lahko počez.
Nato sem jih z ene strani posolila, po drugi pa samo za vzorec začinila z vegeto.

Pekla sem jih v teflonski ponvi na malo olja. Ko so bile z ene strani zapečene, sem obrnila in takoj na vsako rezino položila košček sira, da se je lepo razlezel.

njami

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu mojcaziga)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Bučke, bučke,...
8.7.2008 20:45:01   
mojsoncek
sem zbrisala svoje blodnje user posted image


< Sporočilo je popravil mojsoncek -- 8.7.2008 20:46:12 >


_____________________________

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Bučke, bučke,...
9.7.2008 13:11:13   
Lia25
http://www.mojirecepti.com/zelenjava/plod/bucke.html

(odgovor članu gojska)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Bučke, bučke,...
9.7.2008 13:21:36   
zvesta
IZVIRNO SPOROČILO: zvesta

Jaz pa iščem recept za kompot iz bučk. Spomnim  se, da se 24 ur tenstajo, pa da je zraven rum... A ima katera tole?

Sem delala par let nazaj in je čudovito. Okus ima čisto po anaanasu, samo zdaj pa nikjer recepta ne najdem, ker sem kuhno vmes selila.



Našla! user posted image user posted image

http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=1910

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Bučke, bučke,...
9.7.2008 20:41:25   
kjava
IZVIRNO SPOROČILO: Jessy

Jaz sem jih pravkar naredila tako, da sem jih olupila in narezala na rezine, debele okrog 1 cm. Če so mlade bučke, jih narežeš po dolgem, drugače pa lahko počez.
Nato sem jih z ene strani posolila, po drugi pa samo za vzorec začinila z vegeto.

Pekla sem jih v teflonski ponvi na malo olja. Ko so bile z ene strani zapečene, sem obrnila in takoj na vsako rezino položila košček sira, da se je lepo razlezel.

njami


Jest tud to velikokrat naredim, samo mi gre na živce, ker šprica po celi kuhni, ko se peče, pa pol zadnje runde se žgat začnejo...

Zvesta, tale kompot bom pa probala narest.

< Sporočilo je popravil kjava -- 9.7.2008 20:42:17 >

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Bučke, bučke,...
9.7.2008 20:43:50   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: kjava


IZVIRNO SPOROČILO: Jessy

Jaz sem jih pravkar naredila tako, da sem jih olupila in narezala na rezine, debele okrog 1 cm. Če so mlade bučke, jih narežeš po dolgem, drugače pa lahko počez.
Nato sem jih z ene strani posolila, po drugi pa samo za vzorec začinila z vegeto.

Pekla sem jih v teflonski ponvi na malo olja. Ko so bile z ene strani zapečene, sem obrnila in takoj na vsako rezino položila košček sira, da se je lepo razlezel.

njami


Jest tud to velikokrat naredim, samo mi gre na živce, ker šprica po celi kuhni, ko se peče, pa pol zadnje runde se žgat začnejo...


Problem se da čisto enostavno rešit. Pa še manj dela je. Jaz bučke popečem v teflonski posodi. Ko so popečene jih prestavim v pekač, pokapam z olivnim oljem, gor naribam sir, včasih premažem tudi s kislo smetano in dam v pečico. Pečem na največji temperaturi dokler sir ne porjavi.

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Bučke, bučke,...
9.7.2008 20:47:44   
kjava
Tanikaa, zame je to več dela, če jih morš pol še prelagat user posted image  Popečt jih je pa treba in je spet isti šit- šprica. Al ne daš nič maščobe in pol ne šprica?

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Bučke, bučke,...
9.7.2008 20:55:09   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: kjava

Tanikaa, zame je to več dela, če jih morš pol še prelagat user posted image  Popečt jih je pa treba in je spet isti šit- šprica. Al ne daš nič maščobe in pol ne šprica?


S prelaganjem pa res ni veliko dela. user posted image  Jaz na splošno pri kuhi uporabljam zelo malo maščobe. In če že, potem olivno. Meni v glavnem pri pečenju bučk nič ne šprica. Je pa res, da jih ponavadi osolim in pustim stati, da pustijo sok. Pa še prepojijo se in so bolj okusne.

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Bučke, bučke,...
9.7.2008 20:57:13   
Mana
Jaz bi pa prosila za recept, ki jebil objavljn lani in sicer za : bučke po primorsko - vloženeuser posted image  odlične so ble samo recept sem izgubilauser posted image

LP

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Bučke, bučke,...
9.7.2008 21:16:27   
kjava

IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

IZVIRNO SPOROČILO: kjava

Tanikaa, zame je to več dela, če jih morš pol še prelagat user posted image  Popečt jih je pa treba in je spet isti šit- šprica. Al ne daš nič maščobe in pol ne šprica?


S prelaganjem pa res ni veliko dela. user posted image  Jaz na splošno pri kuhi uporabljam zelo malo maščobe. In če že, potem olivno. Meni v glavnem pri pečenju bučk nič ne šprica. Je pa res, da jih ponavadi osolim in pustim stati, da pustijo sok. Pa še prepojijo se in so bolj okusne.


Še manj ga je pa, če kar v ponvi vržeš sir gor, pa je, a ni?

Najbrž bo res tole s soljenjem, ker jaz ne čakam, da spustijo vodo. Ja, najbrž zato šprica user posted image

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Bučke, bučke,...
9.7.2008 21:19:01   
kjava
Vložene bučke po primorsko
 
Za kg bučk rabimo: 3 čebule narezane na kolobarje
                             3 stroke narezanega česna
                             8 listov bazilike
                             2 ščepa rožmarina
                              1 dcl in pol olivnega olja
                             3 dcl solatnega kisa
                             3 žličke soli
                             3 žličke sladkorja


Priprava: mlade bučke operemo, obrišemo in narežemo na majhne kocke.Čebulo narežemo na tanke kolobarje, česen na debelo nasekljamo, dodamo vse začimbe, stresemo v posodo, dodamo kis, olje olje, sol in sladkor.Dobro pomešamo in damo na štedilnik, kjer segrevamo do vretja.Vre naj od 5-10 minut. Še vroče damo v kozarce, najbolje pol literske, zapremo in počasi hladimo zavito v krpo.
Takšne bučke so dobre kot priloga k mesu ali narezku.                          
IZVIRNO SPOROČILO: Mana

Jaz bi pa prosila za recept, ki jebil objavljn lani in sicer za : bučke po primorsko - vloženeuser posted image  odlične so ble samo recept sem izgubilauser posted image

LP



Evo, Mana, tole je. Jaz sem si ga takrat shranila, ampak priznam, da ga še nisem sprobala.

(odgovor članu Mana)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Bučke, bučke,...
9.7.2008 21:19:21   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: kjava


IZVIRNO SPOROČILO: tanikaa

IZVIRNO SPOROČILO: kjava

Tanikaa, zame je to več dela, če jih morš pol še prelagat user posted image  Popečt jih je pa treba in je spet isti šit- šprica. Al ne daš nič maščobe in pol ne šprica?


S prelaganjem pa res ni veliko dela. user posted image  Jaz na splošno pri kuhi uporabljam zelo malo maščobe. In če že, potem olivno. Meni v glavnem pri pečenju bučk nič ne šprica. Je pa res, da jih ponavadi osolim in pustim stati, da pustijo sok. Pa še prepojijo se in so bolj okusne.


Še manj ga je pa, če kar v ponvi vržeš sir gor, pa je, a ni?

Najbrž bo res tole s soljenjem, ker jaz ne čakam, da spustijo vodo. Ja, najbrž zato šprica user posted image


Ja, je res. Samo vseeno ni tako dobro. user posted image  Vsaj za moj okus ne.

_____________________________

Je** se mi za vse in vsakogar.
_____________________________

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Bučke, bučke,...
9.7.2008 21:32:27   
kjava
Ah, tanikaa, tanikaa...user posted image

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Bučke, bučke,...
9.7.2008 21:40:35   
zvesta
IZVIRNO SPOROČILO: kjava

Zvesta, tale kompot bom pa probala narest.


meni se pravkar marinira v hladilniku.... diši božansko...

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Bučke, bučke,...
9.7.2008 21:48:14   
kjava
Pri nas pa še niso tok velike bučke za trgat. Bo treba še mal počakat.

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Bučke, bučke,...
10.7.2008 7:55:10   
zvesta
IZVIRNO SPOROČILO: kjava

Pri nas pa še niso tok velike bučke za trgat. Bo treba še mal počakat.


Pri nas pa je invazija bučk, ne folgamo jest.


Aja, pa še namig. Če za ta kompot uporabiš cukine ali bele bučke, je okus po ananasu.

Če pa tiste oranžne (svinjske), pa po breskvah.

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Bučke, bučke,...
10.7.2008 8:24:30   
Peteršilj
Jaz jih pa na tanke kolobarje narežem, malo popečem, zmešam navadni jogurt, pa kislo cmetano, baziliko svežo, peteršilj, pa malo česna, soli in popra in v to dam bučke. Lahko se je toplo, hladno pa je meni še bolhše. To mi jemo ponvadi poleg žara.

_____________________________

poljubček, pozdravček po zraku leti, pa tam se ustavi, kjer moj dragi živi

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Bučke, bučke,...
10.7.2008 9:16:49   
malika
moja tašča pa dela štrudl iz bučk. Pa sploh ni slab, buč pa ne sladka ampak soli, tako da ta štrudl potem bolj burek stil.

_____________________________

Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami

(odgovor članu Peteršilj)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?
Kdaj lahko dojenčku uvajamo mandarine in d...
Včasih je veljalo, da naj bi se citruse uvajalo po 1. letu starosti. Vendar so priporočila dames drugačna. Kdaj in kako ...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?