|
RE: IVF/ ICSI julij, avgust 5.8.2008 20:18:23
|
|
|
|
Shuka
|
IZVIRNO SPOROČILO: gigi1 Oj čvekice. Evo sem povečerjala, pa se lahk spet vklopim Šuki men pa zdej neki ni jasno . Tudi jaz sem imela cisto - prazen folikel (ta je ostal od prejšnje ovulacije), ki so mi ga punktirali med postopkom. Sam ta je bil že v štartu velik 25 mm. Če so folikelčki veliki 5 mm pomeni, da rastejo in da se bliža ovulacija. A si ti kdaj probala ingverjev čaj? Meni je ful dober. Lepo diši, sam mal je pekoč. Ja vidiš, jaz sem imela s Klomifenom ovulacijo in enkrat tako zanosila naravno (sledil je ss), pol 4 leta nič, tudi s Klomifenom ne, ker itak nisem bila nikoli kontrolirana, pol k sem prišla k Rešu mi je takoj rekel, da nimam ovulacij ker moji PCO zavirajo jajčece, da bi se sprostilo in to pomeni ovulacija, ko se jajčece iz jajčnika sprosti, pri stimuliranem postopku pa tako ali tako na "ovulacijo" ne čakajo, ker jajčeca spunktirajo, važno je le, da so dovolj veliki, če bi počili oz. se sprostili bi postopek šel v nič. Vsaka pa verjamem, da ima svojo zgodbo in verjemi meni je moja še vedno neznanka Samo imeti eno cisto na jajčniku ni tako hudo, jaz sem imela oba jajčnika prekrita s cistami, zato ni nič prišlo ven. Ciste pa niso iste kot folikli, cista je vodna tvorba, ki je na jajčniku in ovira ovulacijo ali sprostitev jajčeca v jajčnik, jajčeca ali folikli pa izvirajo iz jajčnika za njihovo kakovost pa ni vedno rečeno, da so plodna. Joj sem zafilozofirala, no tko nekako si jaz to razlagam. Aja še to, ingver ful lepo diši, čaj pa peče k hudič
< Sporočilo je popravil Shuka -- 5.8.2008 20:19:14 >
|