|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2009
11.7.2008 21:32:14   
Katjusa
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

uživajte vsi trije lepo na poročnem potovanju.spočela sta jo na poročno noč,sedaj še pa potovanje.kako lpo

lepo se je izšlo - nama tudi v prvo, le da težko določim ali je bilo dan pred ali po poroki ali morda na poročnem potovanju

A user posted image   

kak to misliš pred porokouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ? pa manda nista bla v grehuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Punce čestitam vsem vas hodim mal čekirat in se vaše število lepo veča..... upam in želim vam več sreče kot je imamo fabruarčke se kr bojim tja pogledat same slabe novice zadnje časeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Jst bi tud mogla met dons pregled pa nisem imela obveznega zavarovanja urejenega, ker sem zavarovana po možu ki je v začetku meseca menjal službo in tako je pregled odpadel in ga imam v sredo..... ne vem zakaj si plačujemo dodatno zavarovanje če ti nič ne nuca.....user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 276
11.7.2008 21:35:49   
spps
katjusa,odženi črne misli vstranuser posted image user posted image user posted image user posted image skupaj nam bo uspelouser posted image user posted image user posted image

kdor čaka ,dočaka?

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 277
11.7.2008 21:42:04   
ada2
pri meni se pa definitivno nekajj dogaja......
namreč nikoli nisem marala paštete in že od OŠ je nisem nikoli jedla (v OŠ je bilo pač obvezno, ko je bil za malico kruh s pašteto), zdaj bi pa jo kar naprej jedlauser posted image user posted image user posted image

edina pašteta, ki sem jo jedla je bila turistična (ribja z zelenjavo). zdaj trenutno mažem eno perutninsko iz PP, edino pred jetrno še imam malo pomislekovuser posted image user posted image user posted image user posted image

Besedo KONTRA s proti razložimo in CEPCIJA je jasna brez vprašanj, tako se s kontracepcijo borimo, da bi bil na svetu kakšen cepec manj!

Ada vas ´ma rada!

(odgovor članu spps)
Neposredna povezava do sporočila: 278
11.7.2008 21:44:19   
Anonimen

MARČEVKE 2009

PDP    Ime                                     (št. user posted image , št. user posted image )          Pregledi

user posted image

user posted image xx.02.  chichinchek (28)         (št. 3 user posted image , št. user posted image 1)     
user posted image 27.02.  jjasna85 (22)              (št. 1 user posted image , št. user posted image 0)     04.08.
user posted image 01.03.  Anonimna user posted image (32)   (št. 2 user posted image , št. user posted image 1)     06.08.
user posted image 03.03.  EnaNobena (26)          (št. 3 user posted image , št. user posted image 1)     14.07., 07.08.
user posted image 03.03.  ada2 (29)                    (št. 3 user posted image , št. user posted image 2)     15.07. 
user posted image 03.03.  Miša99 (33)                 (št. 3 user posted image , št. user posted image 2)     07.08.
user posted image 04.03  Pikica36                        (št. ? user posted image , št. user posted image ?)     18.08.
user posted image 04.03  Linda25 (28)                (št. ? user posted image , št. user posted image ?)     18.07.
user posted image 11.03  Nikita (27)                    (št. 3 user posted image , št. user posted image 0)     18.07.
user posted image 11.03  juli@                               (št. 2 user posted image , št. user posted image 0)  
user posted image 13.03  Dali*                              (št. 1 user posted image , št. user posted image 0)     31.07.
user posted image 15.03  lejca (32)                      (št. ? user posted image , št. user posted image ?) 
user posted image 16.03  trinity22                         (št. 1 user posted image , št. user posted image 0) 
user posted image xx.03.  julam  (33)                   (št. 3 user posted image , št. user posted image 2)        
user posted image xx.03.  spps (26)                      (št. 2 user posted image , št. user posted image 1)      18.07. 
user posted image  xx.03. anonimnauser posted image (29)    (št.  2user posted image ,  št.user posted image   1)    18.07.

user posted image  xx.03.anonimna user posted image              (št. ? user posted image , št.user posted image  ? )       18.08.

Trentno je 17 nosečk!

user posted image
user posted image

Z nami so pot začele: - user posted image fragolauser posted image

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:
  • Punce če vas zanima kako naše pikice sedaj izgledajo, si oglejte tukaj:
PRVO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

DRUGO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

TRETJE TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE
  • Pa če še katero zanima kako je s pregledi in dokumenti v nosečnosti:
PREGLEDI              user posted image DOKUMENTI, NOSEČNOST, PORODNIŠNICA
  • Še nekaj strani:
user posted image   NUHALNA SVETLINA      user posted image SEZNAMI ZA BODOČE MAMICE
user posted image   NOSEČNOST                 user posted image ŠOLA ZA STARŠE
user posted image   NOSEČNIŠKI KALK.       user posted image VSE O NOSEČNOSTI
user posted image   MAMA.SI                      user posted image NUMEROLOŠKI IZRAČUN IMENA
  • Informativni izračun višine osnove starševskega nadomestila
LINK                user posted image VODNIK PO PRAVICAH NOSEČNIC
  • nosečnost in delo
TUKAJ                     TUKAJ

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 279
11.7.2008 21:47:12   
Anonimen
Živijo, da se vam še jaz pridružim. Bom pa zaenkrat še ostala anonimna, ker je še malo prezgodaj in določeni poznani berejo tale forum. Stara sem 29 let, to je moja 2. nosečnost, doma imamo že eno 16 mesečno pupo. Občasno čvekam z marčevkami 2007. Pregled imam 12.8., komaj čakam...! PDP sem si izračunala 17.3.2009. Prva slabost se me je lotila danes, tako,da bo še pestro...no ja,saj bo hitro mimo.user posted image

To bi bilo za danes vse od mene, se še kaj javim, lep večer... K.

(odgovor članu spps)
  Neposredna povezava do sporočila: 280
11.7.2008 22:01:52   
spps
Nova anonimna dobrodošlauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
jaz pa počas grem pančat-že dolgo nisemuser posted image user posted image user posted image
punce lep in sproščen vikend vam želimuser posted image user posted image user posted image user posted image jaz se pa jutr dopoldan kaj oglasimuser posted image
nočkouser posted image

kdor čaka ,dočaka?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 281
11.7.2008 22:09:04   
Anonimen
Dober večer!
Madonca, ste danes naklofale. Fino je videt, da se čvek razvija. user posted image
No, pa se je začel vikend. Končno!user posted image user posted image user posted image  Punce, jaz sem zadnje dni tako utrujena, zvečer kar padem v posteljo, sicer pa je bilo v prvi nosečnosti tudi tako. BTW, Enanobena, daj, prosim, dodaj na seznam, da je to moja 2.user posted image , doma pa že imam enega leto in pol starega lumpa, rok pa po mojih izračunih 11.3. (mislim, da sem to že napisla, pa saj vem, da se spregleda). No, mogoče je tudi moj lump mini krivec za mojo utrujenost, saj veste akcija nonstop.user posted image  Aja, stara pa sem 28.

Čestitke vsem novim user posted image !

Kaj boste počele čez vikend? Mi se bomo po mojem kar potepali.
Lep večer pa lahko noč!
A.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 282
12.7.2008 9:20:35   
spps
JUTRO moje marčevke,kako ste kaj?ste se naspale?jaz sem se danes naspala,na tešče spila pogret donatuser posted image ,ampak mi je ratal na wcuser posted image user posted image user posted image user posted image se počutim dost lažjauser posted image user posted image user posted image user posted image
kaj boste počele za vikend?
jaz moram mal flat pospravit,ker sem se cel teden izmotavala,nato sem pa že našla kakšen razlog,da sem pospravljanje "prestavila"-ampak me je še vse počakalo,tako,da ni panikeuser posted image user posted image user posted image user posted image

kdor čaka ,dočaka?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 283
12.7.2008 9:45:13   
spps

MARČEVKE 2009

PDP    Ime                                     (št. user posted image , št. user posted image )          Pregledi

user posted image

user posted image xx.02.  chichinchek (28)         (št. 3 user posted image , št. user posted image 1)     
user posted image 27.02.  jjasna85 (22)              (št. 1 user posted image , št. user posted image 0)     04.08.
user posted image 01.03.  Anonimna user posted image (32)   (št. 2 user posted image , št. user posted image 1)      06.08.
user posted image 03.03.  EnaNobena (26)          (št. 3 user posted image , št. user posted image 1)      14.07., 07.08.
user posted image 03.03.  ada2 (29)                    (št. 3 user posted image , št. user posted image 2)      15.07. 
user posted image 03.03.  Miša99 (33)                 (št. 3 user posted image , št. user posted image 2)      07.08.
user posted image 04.03  Pikica36                        (št. ? user posted image , št. user posted image ?)       18.08.
user posted image 04.03  Linda25 (28)                (št. ? user posted image , št. user posted image ?)       18.07.
user posted image 11.03  Nikita (27)                    (št. 3 user posted image , št. user posted image 0)      18.07.
user posted image 11.03  juli@                               (št. 2 user posted image , št. user posted image 0)  
user posted image  11.03  anonimnauser posted image  (28)      (št. 2 user posted image  , št.user posted image   1)      18.08.
user posted image 13.03  Dali*                              (št. 1 user posted image , št. user posted image 0)      31.07.
user posted image 15.03  lejca (32)                      (št. ? user posted image , št. user posted image ?) 
user posted image 16.03  trinity22                         (št. 1 user posted image , št. user posted image 0) 
user posted image xx.03.  julam  (33)                   (št. 3 user posted image , št. user posted image 2)        
user posted image xx.03.  spps (26)                      (št. 2 user posted image , št. user posted image 1)      18.07. 
user posted image  xx.03. anonimnauser posted image (29)    (št.  2user posted image ,  št.user posted image  1)      18.07.

Trentno je 17 nosečk!
user posted image

user posted image  

Z nami so pot začele: 
- user posted image fragolauser posted image

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:
  • Punce če vas zanima kako naše pikice sedaj izgledajo, si oglejte tukaj:
PRVO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

DRUGO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

TRETJE TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

• Pa če še katero zanima kako je s pregledi in dokumenti v nosečnosti:
PREGLEDI              user posted image DOKUMENTI, NOSEČNOST, PORODNIŠNICA
  • Še nekaj strani:
user posted image   NUHALNA SVETLINA      user posted image SEZNAMI ZA BODOČE MAMICE
user posted image   NOSEČNOST                 user posted image ŠOLA ZA STARŠE
user posted image   NOSEČNIŠKI KALK.       user posted image VSE O NOSEČNOSTI
user posted image   MAMA.SI                      user posted image NUMEROLOŠKI IZRAČUN IMENA
  • Informativni izračun višine osnove starševskega nadomestila
LINK                user posted image VODNIK PO PRAVICAH NOSEČNIC
  • nosečnost in delo
TUKAJ                     TUKAJ

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 284
12.7.2008 10:56:07   
babyg
Pozdravljene,nosečke!

Morem se vam še jaz pridružit! Komaj sem dojela,da je to res. Ker sem bila (ne vem zakaj) skeptična do močnega plusa na CB-ju, sem dala še kri. Seveda je user posted image 100% potrjena. Dali*- prvi pregled mam pa takrat,kot tiuser posted image user posted image !!   JUPIIIIIII za nas marčevke in držim pesti za vse ostaleuser posted image user posted image user posted image

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde,cvetlice in otroci.
Dante Alighieri

(odgovor članu spps)
Neposredna povezava do sporočila: 285
12.7.2008 10:57:58   
spps
IZVIRNO SPOROČILO: babyg

Pozdravljene,nosečke!

Morem se vam še jaz pridružit! Komaj sem dojela,da je to res. Ker sem bila (ne vem zakaj) skeptična do močnega plusa na CB-ju, sem dala še kri. Seveda je user posted image 100% potrjena. Dali*- prvi pregled mam pa takrat,kot tiuser posted image user posted image !!   JUPIIIIIII za nas marčevke in držim pesti za vse ostaleuser posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image mislim,da še nobena od nas posebej ne dojemauser posted image user posted image user posted image user posted image

aja,pa seveda dobrodošla med namiuser posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil spps -- 12.7.2008 10:59:43 >

kdor čaka ,dočaka?

(odgovor članu babyg)
Neposredna povezava do sporočila: 286
12.7.2008 11:39:53   
Anonimen
9.avgusta..bom sedaj stara 32 let...joj kak cas mine!

jaz pa en teden za tabouser posted image

Auser posted image

(odgovor članu lejca)
  Neposredna povezava do sporočila: 287
12.7.2008 11:49:18   
babyg
spps ti si taprava!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Od takih ritk se lahko kar poslovim(o)!

Dante Alighieri

(odgovor članu spps)
Neposredna povezava do sporočila: 288
12.7.2008 12:08:04   
spps
IZVIRNO SPOROČILO: babyg

spps ti si taprava!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Od takih ritk se lahko kar poslovim(o)!

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

kdor čaka ,dočaka?

(odgovor članu babyg)
Neposredna povezava do sporočila: 289
12.7.2008 12:44:59   
Anonimen
Punce tak za informacijo...v katerem tednu pa ste kaj?

(odgovor članu spps)
  Neposredna povezava do sporočila: 290
12.7.2008 13:28:15   
spps
jaz sem po mojem okol 7.tedna,v petek bom vedela bolj natančnouser posted image

kdor čaka ,dočaka?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 291
12.7.2008 14:28:33   
spps
vidim,da se danes bolj ali manj vse potepateuser posted image

user posted image  za vse nasuser posted image

kdor čaka ,dočaka?

(odgovor članu spps)
Neposredna povezava do sporočila: 292
12.7.2008 14:57:07   
babyg
Jaz sem bila v službi, pa tako mim grede tudi tam kaj tule gor napišem. Veš spps sem brala na drugem forumu,da pospravljaš. A veš da je danes men moj dragi vse pospravu!!!! Dobra stran user posted image , ne?user posted image user posted image user posted image

Dante Alighieri

(odgovor članu spps)
Neposredna povezava do sporočila: 293
12.7.2008 15:17:48   
mica77
Pozdravljene vse marčevke!
Sem res vesela za vse vas in za vaše pikice user posted image . Tudi sama sem zagledala svetlo črtico na testu, ampak sem imela prejšni teden ene take rozaste izcetke, pa malo krvavitev, pa....ah bom naredila test še enkrat naslednji teden, da bom videla na čem sem in potem se naročim za pregled. Ma če me boste dale na seznam imam PDP 8.3. / 11.3.
Sicer imam pa trebuh napihnjen in joške za dol past user posted image .

A če tudi ne bom marčevka ste mi ful simpatične in vas berem, ter se veselim z vami.

Pa zapomnite si, da se uresniči tisto o čemer razmišljate in kar si želite, zato ostanite na frekvencah sreče, hvaležnosti in veselja za vaše nove sončke user posted image .

(odgovor članu babyg)
Neposredna povezava do sporočila: 294
12.7.2008 15:17:51   
lejca
Kje ste cveke?

Spet je tak vroc kotuser posted image  , menda sem spila ze 2 litra vode....pa pol kr shlapi.

Ce sem zracunala prav ( naj bi se racunalo od prvega dne zadnje menstruacije ) sem konec 5.tedna. vcasih pomislim ,da se sploh ne pocutim noseca in se vprasam ,da ja nisem narobe vidla testa....user posted image

Spps a ti ni nc vroc? Pa ja pustis pospravlajne in se mal zleknes na kavc?user posted image user posted image user posted image

Babyg ti mas pa pridnega dragega, ni kej. Jaz mojega se vzgajam...ga morm se vcasih mal pozokatuser posted image .

Auser posted image   ,mas en teden kasneje? A ni res ,da cas ful mine? Si prvic user posted image ?

Lp Lejca

Nihce ni tako velik, da ne bi potreboval pomoci –
in nihce ni tako majhen, da je ne bi mogel nuditi.
(kralj Salomon)

(odgovor članu babyg)
Neposredna povezava do sporočila: 295
12.7.2008 15:21:45   
lejca
Povejte mi neki...
ce enkrat prebolis toksoplazmozo in imas protitelesa Ig G in nic IgM a to pomeni,da je ne mores vec dobit?

Nihce ni tako velik, da ne bi potreboval pomoci –
in nihce ni tako majhen, da je ne bi mogel nuditi.
(kralj Salomon)

(odgovor članu lejca)
Neposredna povezava do sporočila: 296
12.7.2008 15:26:10   
babyg
Ja lejca to je moja prvauser posted image . Bom pa tudi jaz stopila v 6. teden.  Hvala bogu,večjih težav nimam (razen velkih joškuser posted image user posted image )

Dante Alighieri

(odgovor članu lejca)
Neposredna povezava do sporočila: 297
12.7.2008 15:27:09   
babyg
P.S. pa lika tudi!!!

Dante Alighieri

(odgovor članu lejca)
Neposredna povezava do sporočila: 298
12.7.2008 15:43:01   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: lejca

Povejte mi neki...
ce enkrat prebolis toksoplazmozo in imas protitelesa Ig G in nic IgM a to pomeni,da je ne mores vec dobit?

Ja tako je. Ponovne sveže okužbe ni. Če si jo prebolela, potem zate ni strahu. Sicer pa je le treba paziti na dobro higijeno rok, pa dobro oprati zelenjavo z vrta, pa kakšni domači slamai se izognit, pa ni takšne panike. Mi smo včasih imeli (v času moje 1. nosečnosti) doma 10-12 muckov, ki so bili tako notranji kot zunanji (no, potem jih je razredčila mačja kuha, tako da je ostala samo še ena muca). In sem bila prepričana, da sem tokso že prebolela, pa jo nisem. Na srečo, pa se tudi men nosečnostjo z njo nisem okužila.

Pa dorodošlico novim nosečka! user posted image user posted image user posted image

Jaz sem imela do sedaj na obisku mami, tako da se nisem mogla kaj prida razpisat. Sedaj pa gremo na en piknik... Se pa malo bolj obširno javim in pokomentiram zvečer. user posted image

(odgovor članu lejca)
  Neposredna povezava do sporočila: 299
12.7.2008 15:44:23   
Anonimen
Pa še za vse Marčevke branje o toksoplazmi... je pa vse povzeto po Pušenjaku. user posted image

plodu ne nevarna samo in izključno prva okužba, kasnejši stiki s toskoplazmo niso več nevarni. Rizičnost pa je relativna, ker je produkt med verjetnostjo prenosa na plod in možnimi poškodbami ploda. Tako znese, da je okužba v prvem trimsečju v bisvu manj nevarna kot v drugem, ker je v drugem verjetost prenosa na plod 20%, v prvem trimseču pa samo 5% ali še manj, možna škoda pa se v drugem rimesečju nebieveno razlikuje od poškodb v prvem trmesečju. V tretjem trimesečju so poškodbe možganov sicer blažje, je pa verjetnost prenosa na plod že skoraj 50%, seveda če ne zdravimo in če bi na sploh ne storili ničesar.

Laho pa vas povsem pomirim glede "ponovne sveže okužbe". Česa takega ni. Obstaja le sveža in ponovna okužba in drugo za nosečnico oziroma za plod ni več nevarno.
Če se v nosečnosti okužba zgodi prvič (sveže), potem je ukrepanje odvisno od tega ali se je okužil tudi plod, v katerem obdobju nosečnosti je prišlo do okužbe in kakšna preičakovanja do otroka goji nosečnica oziroma kakšno tveganje je pripravljena sprejeti. Zdravimo sicer lahko, vendar zdravljenje ne zagotavlja popolnega zdravja, zlasti ne zato, ker običajno za okužbo izvemo vsaj nekaj tednov po tem, ko je do nje prišlo. Okužbo ploda dokažemo z amniocentezo (odvzemom plodovnice) in s preverjanjem prisotnosti molekul dedne snovi toksoplazme v plodovnici. Zdravi se s posebnimi antibiotiki proti toksoplazmi do poroda, po rojstvu pa včasih zdravimo tudi še otroka.

Toksoplazma gondii je parazit, ki se naseli v živčevju vključno z očesno mrežnico in v mišicah. Pri odraslem organizmu ne povzroča posledic, pri organizmu v razvoju pa tem hujše posledice, prej ko se okuži. Če se okuži v prvi tretjini nosečnosti so polsedice katastrofalne vendar so okužbe ploda kljub okužbi nosečnice redke (< 10%), če se okuži v drugi tretjini, so posledice še vedno hude, pogostnost prenosa parazita z nosečnice na plod pa je že bolj pogosta (cca 30%), če se plod okuži v tretji tretjini so posledice blage vendar je pogostnost prenosa že zelo velika (> 50%). Prav zato je svetovanje v zvezi s svežo okužbo s toksoplazmozo tako delikatno in individualno ter je vedno nekoliko nejasno. Predvsem je vezano na "nazor staršev", koliko tveganja so pripravljeni sprejeti in ali so sploh ali ne pripravljeni imeti otroka s prizadetim vidom, mentalno zaostalega otroka oziroma sicer bolehnega in manj zmogljivega otroka....?

Nevarna je samo sveža, prva okužba s toksoplazmo v trenutni nosečnosti za trenutno nosečnost, kar je zelo redko stanje, manj kot 1x na 1000 nosečnosti. Če je prvi izvid na toksoplazmozo "pozitiven" to lahko pomeni in večinoma tudi res pomeni, da gre za ostanke protiteles od prejšnje okužbe. Le včasih, izjemoma pa gre za svežo okužbo. Običajno "titer" IgG 1:64 in manj pomeni staro okužbo vendar je to potrebno preveriti s "parnim serumom" kar pomeni kontrolo čez nekaj tednov. Do takrat se, če gre za svežo okužbo "titer nekajkrat poveča" in znaša 1:128 ali več ter na vsak način naraste za vsaj "2-3 titre" kar pomeni recimo s titra 1:64 na 1:512 ali več! Vsak titer pomeni podvojitev "številke", v podrobnosti se raje ne bi spuščal. Poleg tega se pri sveži okužbi pojavijo protitelesa tipa IgM, ki vedno pomenijo sum na svežo okužbo, razen v primeru, da je bila že kdaj prej sveža okužba dokazana in je torej zdaj ponovno nemogoča.

toksoplazmoza potencialno napada plodovo živčevje in mišičje, pravo škodo pa povzroča le na možganih in očesni mrežnici. Na srečo je prenosljivost na plod relativno nizka in v drugem trimesečju po literaturi sodeč znaša okrog 20%, po naših lastnih izkušnjah pa mnogo manj o d tega. Vsekakor bodo preverili, kdaj bi se naj okužili in če je od takrat minilo vsaj 6 tednov, vam bodo predlagali amniocentezo, torej odvzem plodovnice iz katere je mogoče dokazati tako okužbo kot je mogoče okužbo ploda izkljuzčiti. Vsekakor vam bodo predpisali zdravila proti toksolazmi, ki jih boste jemali do poroda, vkolikor plod ne bo okužen. V primeru, da bo plod okužen, imate možnost, da nosečnost nadaljujete z zdravljenjem in s tveganjem, da bo imel otrok posledice ali pa nosečnost prekinete. Za zdaj bodite mirni, ker so vaše možnosti, da bo vse v redu, zelo velike.

inkubacijska doba pri toksoplazmozi je okrog 1 - 3 tedne.
  naki in simptomi okužbe s toksoplazmo so podobni katerikoli virozi, le včasih se pojavijo ob okužbi tudi povečane bezgavke na vseh področjih, kjer so večji paketi bezgavk (pazduhe, dimlje, vrat in še kje). Testi za toksoplazmozo opravljajo infektologi, kadar posumijo na to infekcijo, v nosečnosti pa se to dela rutinsko.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?