|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   vlaganje črešenj
8.6.2008 19:34:47   
baja*
Doma imamo polno češnjo, mi pa ne folgamo več jest,user posted image zato vas prosim za recept za vlaganje, da se bomo lahko basali tudi pozimi.user posted image user posted image

hvalauser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vlaganje črešenj
8.6.2008 20:01:37   
Anonimen
Dobro zrele češnje, vendar še nekoliko trde operi in odcedi, potem izpuli peclje, ter jih vloži kolikor mogoče tesno v kozarce.Med vlaganjem kozarec večkrat pretresi. Ko je kozarec poln, dodaj klinček in malo cimeta, nalij na češnje sladkorno vodo, pokrij in kuhaj v sopari 15 do 20 minut na 85 stopinj.
Lahko kozarce postaviš v široko posodo v katero si nalila vodo in segrevaš do 85 stopinj.Za kg češenj potrebuješ približno 15 dag sladkorja in 1 1/4l vode.
Vroče kozarce zavij v debelo odejo, da se počasi ohlajajo.Hrani v temnem prostoru.

(odgovor članu baja*)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: vlaganje črešenj
9.6.2008 10:44:37   
MAŠKA
Jaz nadevam razkoščičeno sadje v kozarce, dodam 4 žlice sladkorja, zalijem z vodo, zaprem in jih postavim v pečico ogreto na 200 st. za 25 minut, nato pečico ugasnem in pustim kozarce v pečici, da se počasi ohladijo. Če bi dodala še cimet in klinčke kot je napisala predhodnica, bi bil okus še najbrž boljši.

(odgovor članu baja*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: vlaganje črešenj
9.6.2008 11:48:04   
jernejav
ČEŠNJE V SIRUPU
 
2 kg češenj, lahko višnje
600 g sladkorja
cimet
klinčki
1 l vode

Sadje operemo, odstranimo peclje in koščice. Vodo zavremo s sladkorjem, dodamo sadje, klinčke, cimet in kuhamo še 5 minut. Takoj vlijemo v vroče kozarce, zapremo in počakamo, da se ohladijo.

(odgovor članu MAŠKA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: vlaganje črešenj
9.6.2008 11:50:35   
zvesta
IZVIRNO SPOROČILO: kind lady

Dobro zrele češnje, vendar še nekoliko trde operi in odcedi, potem izpuli peclje, ter jih vloži kolikor mogoče tesno v kozarce.Med vlaganjem kozarec večkrat pretresi. Ko je kozarec poln, dodaj klinček in malo cimeta, nalij na češnje sladkorno vodo, pokrij in kuhaj v sopari 15 do 20 minut na 85 stopinj.
Lahko kozarce postaviš v široko posodo v katero si nalila vodo in segrevaš do 85 stopinj.Za kg češenj potrebuješ približno 15 dag sladkorja in 1 1/4l vode.
Vroče kozarce zavij v debelo odejo, da se počasi ohlajajo.Hrani v temnem prostoru.


Jaz vlagam na ta sistem, le da brez cimeta in klinčkov. <<<<<<<<vloženo pa se ohrani leta in leta. Jaz zdaj meče im shrame 10 let stare kompote, pa so kot bi bili vloženi letos.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: vlaganje črešenj
9.6.2008 12:22:06   
baja*
hvala punceuser posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: kind lady

kuhaj v sopari 15 do 20 minut na 85 stopinj.
Lahko kozarce postaviš v široko posodo v katero si nalila vodo in segrevaš do 85 stopinj.


Kako se kuha v sopari? In kako naj vem, kdaj je 85 stopinj?
A lahko nadevam kozarce v posodo in segrevam, potem pa malo pred vretjem zmanjšam - samo a ne bo v teh 15-20 minutah zavrelo?user posted image  A ne sme čisto nič vret?

Pa še to: kakšna mora bit voda, s katero zalijem češnje - vroča, mrzla al je vseeno?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: vlaganje črešenj
10.6.2008 14:50:02   
kokoska007
IZVIRNO SPOROČILO: baja*

Doma imamo polno češnjo, mi pa ne folgamo več jest,user posted image zato vas prosim za recept za vlaganje, da se bomo lahko basali tudi pozimi.user posted image user posted image

hvalauser posted image


odpečkaj jih in daj 1/4 ali 1/2 kg paketke v skrinjo. za štrudelj ali marmelado.

(odgovor članu baja*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: vlaganje črešenj
10.6.2008 15:21:04   
zvesta
IZVIRNO SPOROČILO: baja*

hvala punceuser posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: kind lady

kuhaj v sopari 15 do 20 minut na 85 stopinj.
Lahko kozarce postaviš v široko posodo v katero si nalila vodo in segrevaš do 85 stopinj.


Kako se kuha v sopari? In kako naj vem, kdaj je 85 stopinj?
A lahko nadevam kozarce v posodo in segrevam, potem pa malo pred vretjem zmanjšam - samo a ne bo v teh 15-20 minutah zavrelo?user posted image  A ne sme čisto nič vret?

Pa še to: kakšna mora bit voda, s katero zalijem češnje - vroča, mrzla al je vseeno?


baja* jaz nalijem mrzlo vodo med kozarce, pod kozarce dam pa eno krpo da slučajno kak ne poči. Potem pa na počasnem ognju segrevam in opazujem, da voda ne začne vret. V bistvu počakam, da začne malo kazat, da bo zavrela in potem nekje 10 minut vzdržujem takšno temperaturo.

Potem pa vroče kozarce zlložim na časopisni papir, pokrijem s  časopisom, vržem čez koco in počakam, da se ohladi.

(odgovor članu baja*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: vlaganje črešenj
11.6.2008 7:33:22   
Sulfinija
Kind lady,včeraj pa sma z mamo vlaganje češnje po tvojem recptu ti sporočim kak so se nama posrečile,ok?

LP Mojcauser posted image

_____________________________

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu baja*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?
RECEPTI: Tri jesenske enolončnice
Na jesenske hladnejše dni in sezono virusov se lahko pripravite tudi s toplimi in prehransko bogatimi jesenskimi enolonč...




Pogovori o porodu
willma

Bi se udeležile preproste skupine, ki se pogovarja o porodu? Namen skupine: odpravit strah in stereotipe o porodu.

Da, enkrat na mesec (40%)

Da, dvakrat na mesec (8%)

Da, enkrat na teden (9%)

Da, dvakrat na teden (4%)

Ne (37%)

Drugo(komentar) (3%)


Število vseh glasov: 839

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!