vlaganje črešenj (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


baja* -> vlaganje črešenj (8.6.2008 19:34:47)

Doma imamo polno češnjo, mi pa ne folgamo več jest,[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] zato vas prosim za recept za vlaganje, da se bomo lahko basali tudi pozimi.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

hvala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: vlaganje črešenj (8.6.2008 20:01:37)

Dobro zrele češnje, vendar še nekoliko trde operi in odcedi, potem izpuli peclje, ter jih vloži kolikor mogoče tesno v kozarce.Med vlaganjem kozarec večkrat pretresi. Ko je kozarec poln, dodaj klinček in malo cimeta, nalij na češnje sladkorno vodo, pokrij in kuhaj v sopari 15 do 20 minut na 85 stopinj.
Lahko kozarce postaviš v široko posodo v katero si nalila vodo in segrevaš do 85 stopinj.Za kg češenj potrebuješ približno 15 dag sladkorja in 1 1/4l vode.
Vroče kozarce zavij v debelo odejo, da se počasi ohlajajo.Hrani v temnem prostoru.




MAŠKA -> RE: vlaganje črešenj (9.6.2008 10:44:37)

Jaz nadevam razkoščičeno sadje v kozarce, dodam 4 žlice sladkorja, zalijem z vodo, zaprem in jih postavim v pečico ogreto na 200 st. za 25 minut, nato pečico ugasnem in pustim kozarce v pečici, da se počasi ohladijo. Če bi dodala še cimet in klinčke kot je napisala predhodnica, bi bil okus še najbrž boljši.




jernejav -> RE: vlaganje črešenj (9.6.2008 11:48:04)

ČEŠNJE V SIRUPU
 
2 kg češenj, lahko višnje
600 g sladkorja
cimet
klinčki
1 l vode

Sadje operemo, odstranimo peclje in koščice. Vodo zavremo s sladkorjem, dodamo sadje, klinčke, cimet in kuhamo še 5 minut. Takoj vlijemo v vroče kozarce, zapremo in počakamo, da se ohladijo.




zvesta -> RE: vlaganje črešenj (9.6.2008 11:50:35)

IZVIRNO SPOROČILO: kind lady

Dobro zrele češnje, vendar še nekoliko trde operi in odcedi, potem izpuli peclje, ter jih vloži kolikor mogoče tesno v kozarce.Med vlaganjem kozarec večkrat pretresi. Ko je kozarec poln, dodaj klinček in malo cimeta, nalij na češnje sladkorno vodo, pokrij in kuhaj v sopari 15 do 20 minut na 85 stopinj.
Lahko kozarce postaviš v široko posodo v katero si nalila vodo in segrevaš do 85 stopinj.Za kg češenj potrebuješ približno 15 dag sladkorja in 1 1/4l vode.
Vroče kozarce zavij v debelo odejo, da se počasi ohlajajo.Hrani v temnem prostoru.


Jaz vlagam na ta sistem, le da brez cimeta in klinčkov. <<<<<<<<vloženo pa se ohrani leta in leta. Jaz zdaj meče im shrame 10 let stare kompote, pa so kot bi bili vloženi letos.




baja* -> RE: vlaganje črešenj (9.6.2008 12:22:06)

hvala punce[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

IZVIRNO SPOROČILO: kind lady

kuhaj v sopari 15 do 20 minut na 85 stopinj.
Lahko kozarce postaviš v široko posodo v katero si nalila vodo in segrevaš do 85 stopinj.


Kako se kuha v sopari? In kako naj vem, kdaj je 85 stopinj?
A lahko nadevam kozarce v posodo in segrevam, potem pa malo pred vretjem zmanjšam - samo a ne bo v teh 15-20 minutah zavrelo?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] A ne sme čisto nič vret?

Pa še to: kakšna mora bit voda, s katero zalijem češnje - vroča, mrzla al je vseeno?




kokoska007 -> RE: vlaganje črešenj (10.6.2008 14:50:02)

IZVIRNO SPOROČILO: baja*

Doma imamo polno češnjo, mi pa ne folgamo več jest,[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] zato vas prosim za recept za vlaganje, da se bomo lahko basali tudi pozimi.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

hvala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]


odpečkaj jih in daj 1/4 ali 1/2 kg paketke v skrinjo. za štrudelj ali marmelado.




zvesta -> RE: vlaganje črešenj (10.6.2008 15:21:04)

IZVIRNO SPOROČILO: baja*

hvala punce[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

IZVIRNO SPOROČILO: kind lady

kuhaj v sopari 15 do 20 minut na 85 stopinj.
Lahko kozarce postaviš v široko posodo v katero si nalila vodo in segrevaš do 85 stopinj.


Kako se kuha v sopari? In kako naj vem, kdaj je 85 stopinj?
A lahko nadevam kozarce v posodo in segrevam, potem pa malo pred vretjem zmanjšam - samo a ne bo v teh 15-20 minutah zavrelo?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  A ne sme čisto nič vret?

Pa še to: kakšna mora bit voda, s katero zalijem češnje - vroča, mrzla al je vseeno?


baja* jaz nalijem mrzlo vodo med kozarce, pod kozarce dam pa eno krpo da slučajno kak ne poči. Potem pa na počasnem ognju segrevam in opazujem, da voda ne začne vret. V bistvu počakam, da začne malo kazat, da bo zavrela in potem nekje 10 minut vzdržujem takšno temperaturo.

Potem pa vroče kozarce zlložim na časopisni papir, pokrijem s  časopisom, vržem čez koco in počakam, da se ohladi.




Sulfinija -> RE: vlaganje črešenj (11.6.2008 7:33:22)

Kind lady,včeraj pa sma z mamo vlaganje češnje po tvojem recptu ti sporočim kak so se nama posrečile,ok?

LP Mojca[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Stran: [1]