Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
 | Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Biskvit-recept prosim!!!!!!!! 7.6.2008 19:45:59
|
|
|
|
Jančika_
|
Tale vedno uspe (sicer je temen - če želiš svetlega, spusti tiste tri žlice čokolade v prahu). Biskvit: - 4 rumenjaki
- 20 dag sladkorja
- 1 vanilin sladkor
Penasto zmešaj in dodaj: - 1 jajce
- 1 dcl tople vode
- 1 dcl olja
- 1 žlico sladkorja
- 20 dag moke
- 1 pecilni prašek
- žlice čokolade v prahu
- sneg 4 beljakov
Peci 60-80 minut pri 175-180 °C.
|
|
|
|
RE: Biskvit-recept prosim!!!!!!!! 7.6.2008 19:52:54
|
|
|
|
Martina27
|
A najprej ločim rumenjake in beljake in še potem ko zmešam dodam 1 jajce?
|
|
|
|
RE: Biskvit-recept prosim!!!!!!!! 7.6.2008 20:48:28
|
|
|
|
Jančika_
|
Ja, točno tako. Meni se je zdelo brezveze, pa sem enkrat dala kar pet rumenjakov in pet beljakov, torej nič tistega celega jajca - in ni bilo tako dobro! Tako da zdaj vedno naredim točno po receptu. Pojma nimam, v čem je fora, je pa recept z nekega kuharskega tečaja, tako da si mislim, da oni že vejo .
|
|
|
|
RE: Biskvit-recept prosim!!!!!!!! 7.6.2008 21:12:20
|
|
|
|
aischa1
|
še en recept 3 jajca beljak posebej rumenjake posebej pol zmešaš skupaj in dodaš 15 žlic mleka,15 žlicolja,15 žlic sladkorja,15 žlic moke 1 pecilni prašek in skupaj s sladkorjem še 1 vanilijo . Jaz pečem pri 175-18o dok ne dobi lepe rjave barve V pekač dam odspodaj narezane jabolka im maso odzgoraj in pride zelo dobro, otroci to zelo radi jejo.
|
|
|
|
RE: Biskvit-recept prosim!!!!!!!! 7.6.2008 21:13:25
|
|
|
|
Jančika_
|
IZVIRNO SPOROČILO: Jančika RR - 20 dag moke
- 1 pecilni prašek
- žlice čokolade v prahu
- sneg 4 beljakov
Ups, tule manjka - 3 žlice čokolade v prahu!
|
|
|
|
RE: Biskvit-recept prosim!!!!!!!! 7.6.2008 21:21:25
|
|
|
|
zvesta
|
meni vedno uspe tale... 5 večjih ali 6 manjših jajc 13 dkg cukra 13 dkg moke pol pecilnega Najbolj je ločit beljake in rumenjake, rata pa tudi, če jih ne. V vsakem primeru najprej speni jajca in cuker, potem dodaj beljak, če si ločla, pa še moko s pecilnim. Jaz iz tega delam tako torte kot biskvite kot rolade.
|
|
|
|
RE: Biskvit-recept prosim!!!!!!!! 7.6.2008 21:51:50
|
|
|
|
Lunca1
|
Najenostavnejši. 6 jajc in 6 žlic moke penasto vmešaš. Previdno dodaš 6 žlic moke. Pečeš na 180 stopinj (če se prav spomnim 30 minut ???).
|
|
|
|
RE: Biskvit-recept prosim!!!!!!!! 8.6.2008 6:15:27
|
|
|
|
Nenya
|
Tale je od Vendeline: 4 jajca, 14 dag sladkorja, 10 dag moke, 3 dag kakava. V trd beljakov sneg vtepamo sladko, nato rumenjake, in ko zmes lepo naraste potresemo z mešanico moke in kakava ter narahlo premešamo. biskvitno testo razgrnemo na namazan (jaz dam peki papir) in z moko potresen pekač (pride dovolj, da jaz dam na tistega, ki je prišel s pečico) in pečemo 10 min na 220. Namažeš in še vroče zviješ. Za navaden biskvit 3 jajca, 9 dag slakorja, 7 dag moke. Meni je ta res najboljši, nikoli ne zataji, je simpl in in nima pecilnega praška, ki meni ni všeč.
|
|
|
 | Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki10 rastlinskih živil z največ železaZ raznoliko rastlinsko prehrano, ki temelji na polnovrednih živilih, se lahko zaužije dovolj železa. Predstavljamo vam 1...
Danes so na jedilniku špargljiŠparglji so znani po svojem zdravilnem učinku. Preverite kuharske trike, ki jih morate poznati pri pripravi jedi iz špar...
Zadnje s foruma
Zdrava prehrana.
пеперутка16
Se prehranjujete zdravo?