gbranka -> RE: Toxoplazmoza (30.7.2008 10:59:35)
|
hvala jaz sem mela prvi izvid igm pozitivno, avidnost nizko, igg 16, če se prav spomnim. Oziroma to berem iz materinske, pa ne vem če je čsito točno. izvidov pa nimam pri sebi. čez dva tedna pa sem imela igm poz, avidnost še vedno nizko, igg pa 72. in ravno zaradi višanja protiteles in nizke avidnosti so menenja da je prišlo do okužbe v prvih tednih nosečnosti, ali pa malo pred njo. potem sem brskala po spominu in ugotovila, da sem se verjetno okužila kmalu po poz. nosečniškem testu, ko sem sadila rožice in delala na vrtu. to pa sklepam že iz tega, ker so se mi takrat pojavile določene težave, ki sem jih jaz povezovala z nosečnostjo, pa so bile očitno tudi od okužbe. vročina, slabo počutje, otečena bezgavka na vratu. Vročina je kmalu izginila, bezgavka je rabila kaka dva meseca, utrujenost pa bistveno več. sedaj se zaradi počutja ne sekiram. Važno, da mali ni okužen, ostalo bom že potrpela. Imam pa vprašanje za vse ki ste bile na AC zaradi tokse. So vam izvide poslali na dom? Ali so mogoče pripisali tudi spol, ali to delajo samo kadar odkrivajo morebitne kromosomske napake? saj če sem poštena mi je sedaj figo mar za spol. samo da je vse ok. Parček pa tako in tako že imam.
|
|
|
|