titanika -> RE: Toxoplazmoza (9.6.2008 18:07:11)
|
Pozdravljeni anonimna in anapikica Tudi jaz imam izkušnje s toksoplazmozo. Bila je moja druga nosečnost, leta 2000.Okužbo sem "fasala" baje ob zanositvi- morda kak teden prej oz. pozneje, kar sem izvedela takoj po prvem pregledu,katerega pač opraviš v nosečnosti. G. me je poklicala na ponovni odvzem krvi, kateri je pokazal svežo ok. toxo. In tako se je začelo moje potovanje vsakih 6 tednov v Ljubljano na kontrole k dr. Premrujevi. Vseskozi sem jemala Rovamycin. Tudi mene je bilo zelo strah, sploh ker ti vsak drugače govori in te strašijo .... Nosečnost je potekala normalno in v 18.tednu sem morala na AC (krije zavarovalnica). Edino, kar je bilo mučno je čakanje na izvide = 4 tedne. Seveda te prej seznanijo tudi z možnostjo splava (baje 1% se konča tako), kar pa takrat nisem razmišljala- v meni je živelo bitje, ki je hotelo živeti. Po posegu AC moraš 3 dni strogo počivati. Potem pa čakaš, čakaš... Po 4 tednih sem poklicala v LJ glede izvidov, ker še jih ni bilo. In HVALA BOGU vse ok. Nato sem lažje zadihala in uživala v nadaljni nosečnosti. Vseskozi sem še morala v Lj na kontrole in po zdravila. Pri zadnji kontroli v Lj sem dobila tudi sirup za novorojenčka (Rovamycin), katerega naj otrok dobi v nekaj urah po rojstvu. Dobila sem tudi dodatna navodila ob rojstvu otroka s svežo okužbo toksoplazmoze- kar neseš s sabo v porodnišnico (navodila tudi za babico). Dva dni pred rokom, sem zjutraj začutila rahle popadke.... Ko so postajali pogostejši sva se okorg 12h z možem odpravila proti Celjski porodnišnici in ob 17.50 sem rodila ZDRAVEGA FANTKA, težkega 3490g in dolgega 52 cm. Mož je bil ves čas z mano in oba sva bila presrečna da je vse ok. Zaradi okužbe s toxo so imeli porodničarji nekaj več dela z mano in otokom, ker je bilo potrebno vzeti kri meni, kri otroku in kri iz popkovine, ter vse skupaj posortirati in poslati v LJ. Po dveh dneh so prišli izvidi.... Nič hudega, vsebnosti IGM, IGG so bile pri malem prisotne v mejah normale. Sirup je dobival še nekaj časa. Nato smo morali z njim na kontorlo v Lj pri njegovih 10 dneh starosti, nato pri 3 mesecih in ob 1 letu. Danes je nabrit drugošolček, brez kakšnih znakov okužbe, edino kar je prinesel s sabo je njegova trma in borbenost, kar dokazuje, da se je celo nosečnost boril za obstoj! To je moja dogodivščina s toxoplazmozo, ni lepa ,je pa neko doživetje, katerega ne bom nikoli pozabila in sočustvujem z vsako "sotrpinko". Treba je imeti samo pozitivne misli..... P.s. naj še pripomnim, da sva se z možem klub vsemu strahu v tej nosečnosti odločila še za tretjega otroka. Sem v 36. tednu nosečnosti in pričakujemo po dveh fantih punčko. Seveda je vsaka nosečnost lepa in drugačna (pri tej sem morala ponovno na AC- (moja starost), kar pa je nova zgodba. Punce, uživajte v nosečnosti in samo ++++++ misli.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]
|
|
|
|