polma
|
Hej, junijke-mamike moje! No, pri nas je pa posijalo sonce! Naš malček je do včeraj jokal vse dni, samo dojil bi se, sploh ni več spal-niti ponoči, skratka bilo je za jokat še nam. V zadnjih treh tednih po prvem pregeledu pa je dobil neke čudne napade. Do tega vikenda jih je bilo šest-utripal je z očmi, tleskal z jezikom, popolnoma se je zamaknil s pogledom in rokice dal od sebe stran, po napadih pa je bil kompletno izčrpan. Oba sva pomislila na epilepsijo, zato sem šla brskat po netu. O, groza-našla sem da ima ena od otroških epilepsij točno take simptome. Zato sem šla v ponedeljek v ZD po napotnico za Pediatrično kliniko. Takoj so naju sprejeli. Naredili so mu EEG možgan-vse ok. Potem UZ glave- vse ok, ampak bomo ponovili, ker je imel takoj po porodu vročino in se bo pri 3 mesecih videlo če je kaka posledica. No, potem sva prespala v bolnišnici, ker so mu preko noči nastavili sonde, ki so mu merile dihanje, dogajanje v želodcu, pretok kisika v krvi in EKG-srce, dihanje in kisik ok, ampak krivec za vse je bil odkrit: naš fant ima gastroezofagealni refluks! Zaradi slabih mišic mu torej zaklopka ne zapira mleka, ki ga popije. Zdaj štekam kaj pomeni da poliva-to je bilo tisto malo mlekca ki mu je priteklo iz ust ko sem ga položila v posteljo, to je polivanje. Ko me je zdravnica vprašala če poliva, sem jaz rekla, da ne-jaz sem mislila da je to bolj pljunek v loku. Pa ni. No, in napade je imel ker mu je kislina hodila nazaj gor, v požiralnik. in vsi krči so bili zaradi zraka ki ga je zajemal, pa kisline ki se mu je dvigovala, skratka v prebavilih je imel celo kolobocijo. Punce moje, ne morete si mislit, kako sem srečna, da smo ugotovili kaj je blo narobe-ker je bilo vse skup že precej mučno za vse . Zdaj pa mali pančka in smeje se, sploh več ne joka .... Posteljico imamo nagnjeno v klanček 30 stopinj, po dojenju ga moram držat še najmanj pol ure pokonci ( pa tako sem se trudila da bi ga spravila v lupinica položaj, kot svetujejo-zdaj mora bit pa kar lepo v prepovedanem položaju ) in konec septembra morava spet prespat na Kliniki, da mu ponovijo UZ glave in meritve čez noč. Res, srečna sem da bi vpila do neba!!!!! In, moram pohvalit sestre in zdravnice na kliniki-neverjetno profesionalne in vse tako zelo prijazne!!!! Ko bi vidle kako skrbijo za otročke...in nekateri so taki revčki... ... Bodimo hvaležne za vse neprespane noči in vse porisane in popisane stene, kavče, za vse neumnosti ki nam jih še bojo uštimal-SAMO DA SO ZDRAVI!!!!! TO JE KUP PIKAPOLONIC ZA VSE OTROČKE TEGA SVETA!!!!! Zdaj grem pa spat...zmatrana in srečna.... Lahko noč vsem.... lepe sanje....
< Sporočilo je popravil polma -- 23.7.2008 22:58:05 >
|