Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mandek Niti enkrat si ne bi upala kaj drugega, ker je zelo zamerljive narave in se ne bi pogovoril z mano, tako kot delajo to očetje...Namulil bi se in tako bi ostalo mesece. Ampak on je tak. Mami pa ne. In njena reakcija me je šokirala.... Zakaj pa se ti njega bojiš? To, da je zamerljive narave, škodi zgolj njemu samemu. Če se on ne bi pogovarjal s tabo, bi kaznoval zgolj samega sebe. ne bi te videl, ne bi te slišal, ne bi spoznal svojega vnuka, ne bi ga mogel objeti.... in čist zihr sem, da mu ne bi bilo vseeno. Zgolj izsiljeval bi te, in menil, da te kaznuje in ponižuje in da boš "že videla", in na silo s trmo zganjal nasilje nad tabo - saj se tega vsi bojite in mu potem ustrežete, a ne? In ne bi ga brigalo, kolk tebe boli vse skupaj, dol bi mu viselo, če se ti sekiraš in če trpiš..... kaj češ s takim človekom, ki ga briga samo on sam? Ga ljubit, če je tak ego? Mu vse ustreči, da ne bo podel in nasilen do tebe? Daj no daj, tako pa to ne gre. Tudi ti imaš svoje življenje. A veš, ni razlike, a bi te pretepel, ali pa bi se držal nad tebe. oboje je nesprejemljivo in ni vredno tega, da se tepeš za ljubezen takih ljudi. Samo obrnit moraš stvar - gčledati moraš iz pravega zornega kota, dovolj dolgo se ti mora to dogajati, da boš enkrat imela dovolj. Ta hip se ga pa še preveč bojiš. Nehaj se ga bati. Ne rabiš ga za svojo srečo. Saj kaznovati na ta način te ne more, če tega ti tako ne gledaš. Če se ti isti hip zdi bolan in nasilen, če to dojemaš enako kot fizični pretep, se nehaš sekirat. Naenkrat jasno vidiš, kaj s teboj počne. In fizičnega nasilja ne bi tolerirala, psihičnega pa, ali kako? Ne rabiš pomoči in ljubezni takega fotra. Vendar te mora on najprej dojemati kot nekoga, ki ga mora spoštovat. Dokler se ga pa bojiš, pa to ne bo šlo. Toliko časa te bo tepel na svoj način, če ne boš v vsem ustregla. Če želiš, da te ljudje ljubijo, te morajo najprej spoštovati. Spoštujejo te, če jim znaš reči tudi ne. Kaj bi jaz naredila? Vrnila bi toliko, kot bi zmogla. Več zihr ne. Oz. vrnila bi takrat, ko bi to nekako normalno zmogla - seveda če ona dva res nista v finanči stiski. Najbrž bi me to, kar sta rekla zelo podžgalo k temu, da bi jima ne prej, ampak kasneje vrnila denar. Če se ne bi počutila ljubljeno, če bi se mi zdelo, da me ponižujeta, da se ne vedeta kot mama in fotr, postanem zelo "sposobna poskrbeti zase", ne glede na to, da sem sicer človek, ki bi vsakemu vse ustregel. Torej poskrbi zase. Če ti nalašč, po nepotrebnem otežujeta življenje, se vedi tako, da si ga boš olajšala - vrni, ko boš lahko, četudi kasneje, ne glede na to, kaj si onadva mislita. In se ne sekiraj - kaj je sploh najhujše, kar se ti lahko zgodi? Se te bo odpovedal? Naj se te - kaznoval bo v prvi vrsti samega sebe.
|