Anonimen -> RE: partnerjev otrok in praznovanje (23.5.2008 12:43:18)
|
IZVIRNO SPOROČILO: metuLJchy punce, ta mali hodi z nami k moji drugi babici na počitnice, je vedno zraven. Samo ta drugi babici je to ok. Ta je pa malo bolj starokopitna. Ne da ni vabila, ampak sem čutila iz njenega glasu da bi ji bilo neprijetno. Ona je moja babi, da pa njen naredim tak rojstni dan tak da ji ne bo ok, a to pa ni grdo? Ne bi rekla, da je kaka druga priložnost, ampak mi je zelo važno da se tudi ona dobro počuti. Ko sva se prvo leto spoznala in smo šli prvo poletje skupaj na počitnice sem mojo drugo babico vprašala če lahko pridemo za kak dan vsi. Je najboljša ženska kar jih poznam Pa je pomišljala - ne zaradi sebe, pač pa zaradi dedka, ki je zdaj žal že pokojen. Da naj gre še malo časa mimo, da se bo dedek navadil. Sem takrat vztrajala pri svojem, na vso silo da gremo vsi. Ampak sva se takrat z deedskom odtujila, sem imela vse do njegove smrti občutek da ga takrat nisem upoštevala. In zaradi te izkušnje sem se dala v kožo babice. Parnerju sem to razložila, ker ve da njegovega fantka v vseh ostalih situacijah sprejemam, če je bilo kdaj potrebno varstvo sem tudi že dopust vzela, na drugi konec slovenije ga hodim iskat če partner ima sestanke še, da pride čimprej k njemu. Ampak tu sem pa res v dilemi. Moja primarna družina je še vedno moja družina. In jo imam rada, čeprav je včasih zategnjena in starokopitna. Naj rečem babici ali pridemo vsi ali pa noben - ne morem, jo imam rada takšno kot je. Že tako sem se počutila bad, zdaj me je pa v jok vse skupaj spravilo. Ker žal vsem ne bom morala ustreči, samo koga manj prizadanem - partnerju mojemu je itak skoraj vseeno če ne gre, ta mali itak je ko je tu najraje da se igrata, babici pa ne bo vseeno... Dejstvo je da svojo rodno družino daješ na prvo mesto, sedanjo družino pa na drugo. Oz. sedanje sploh ne jemlješ kot družino. Ker če bi, nebi tega nikoli naredila, pa babica gor al pa dol. Za svojo družino se vedno potegne, more bit vedno na prvem mestu. In če se ti ne potegneš za svojo družino, ne vem zakaj pričakuješ da te bo kdo sprejel. Saj te ne more......saj še ti ne sprejemaš.
|
|
|
|