arabela*
|
pozdravljene. Sem se malo spočila,pa en večerni sprehodek privoščla,tako da se sedaj počutje počasi normalizira . No,da vam malo poročam,kako je kaj bilo na posvetu za ultivo. Naročena sem bila petnajst do dve,predavanje pa se je začelo ob pol treh.Tak da sem skoraj mlade tam dobila,pa lačna... No skratka,vse to,kar že veste,bilo nas je sicer deset.So me kar prepričali.Edino ena stvar je kar me pa moti.Je tale zdravnica rekla,da včasih babice pač iz svojih osebnih razlogov nočejo poklicat anesteziologa.mislim,halo,si vse planiraš,se voziš tako daleč,pol pa ti ena babica svojo voljo vbija.Nevem no.Ampak tako baje pač to je in ni rešitve. Drugače pa,glede dihanja pri otroku nisem posebej spraševala,ker je že tak vmes bilo govora,da ni sploh kakih stranskih učinkov pri otroku,ker je ravno zato izbrana dovoljena doza.Drugače bi bilo,če bi se katera predozirala.To pa tudi ni mogoče,ker so te črpalke tako nastavljene.Pa tud v takem primeru imajo protizdravilo. Je rekla tud,da je baje epiduralna v primerjavi z ultivo bolj tvegana.In sicer,ker povzroči daljši porod,pa tud več vakumskih ji sledi.Je pa res da epiduralna zmanjša bolečino tudi v celoti,medtem,ko ultiva nekje do 50 %.. Uporabljajo jo pa baje že vrsto let,ampak ravno zaradi te hitre razgradnje(po 3.minutah),so jo začeli uporabljat tudi v porodništvu.Nevem,koliko drži,ampak baje so vsi otroci dobili dober apgar(9,10),katerih mamice so rodile z ultivo. Stranski učinek je pa itak pri vseh teh analgetikih,nekateri bolj,drugi manj.Pač pri ultivi so mogoče najbolj opažena padec tlaka,počasnejše bitje srca,slabše dihanje. Torej,vse to,kar mislim da smo po večini že obdelale na raznih temah. Jaz sem v glavnem odločena,trdno upam,da mi uspe dobiti ultivo,pa da mi uspe prit do Ptuja. Moram pa poudarit,da sem osebno še vedno velik pristaš naravnih porodov,ampak če pač nekaj ne gre po naravni poti,je bolje pomagat,kot pa neznosno trpet. Nič babe,lepo bodite,grem otroka skopat,pa spat spravit. Se beremo,čaooo
< Sporočilo je popravil Saraya -- 12.6.2008 20:40:38 >