|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  89 90 [91] 92 93   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
13.6.2008 12:57:55   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 2251
   RE: Julijke 2008 III. del
13.6.2008 13:13:33   
karamela6
Neboglasnica, ojoj, upam, da je vse uredu s tvojo hčerkico. user posted image

Kot vidite, me ni v Lj. Včeraj že drug večer zapored pozno praznovali in sem danes čisto zanič. Ne da se mi nikamor, še v trgovino čez cesto ne! user posted image

Čedalje bolj se zavedam, da smo res že me na vrsti. Zaenkrat še ni strahu, kaj pa še bo, bomo pa videli.
Danes, pa včeraj zvečer tudi, se mi je že parkrat zgodilo, da me zaboli čisto spodaj. Tako, kot bi mi za kakšno sekundo nekdo pritisnil na mehur, takrat, ko me res fejst lulat. A se še kateri tako dogaja? Pa spet me peče pod prsmi, jao, to je za znoret!
Jaz imam naslednji pregled 23.6. Me je hotela naročit 19., pa ne morem, ker mam izpit. V torek pri pregledu sem imela tudi ctg in je bilo vse ok, pa bris za streptokok B mi je vzela. Ker zaenkrat ni bilo nobenih klicev, je očitno vse uredu.

Grem malo vodoravno...

Neposredna povezava do sporočila: 2252
13.6.2008 13:27:06   
Blacky30
Mariborske in okoliške nosečke, ste videle to:

http://www.trebuscek.com/index.html

Meni je to ful lepo in sem že povprašala za ceno.user posted image

(odgovor članu karamela6)
Neposredna povezava do sporočila: 2253
   [Brisano sporočilo]
13.6.2008 13:32:00   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Blacky30)
  Neposredna povezava do sporočila: 2254
13.6.2008 13:40:30   
Anonimen
flower si poskusla z donatom? men sicer pomaga samo tolk, da en požirek zabije tisto zgago dol, čez pet minut me spet prime, samo je pa super, ko ne pride do vrhunca.   pardon ko jamram... še tri tedne do roka, jaz sem pa že tko naveličana, tak rada bi šla rodit. kr zdejle, kr ta trenutek. takojjjjjjjjjjjjjjjjjj zdaj!!!!!! user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2255
13.6.2008 14:12:53   
Blacky30
Lunica, pa česa si toliko naveličana?? Prvič si noseča, te ne navdajajo tisti ful posebni občutki? Jaz ful uživam  v user posted image , tudi v prvi sem, večno bi bila user posted image  kljub težavam, ki se mi pojavljajo. Trebuha ne jemljem kot oviro, uživam v vsaki brciki, res. Pa nikamor se mi ne mudi, vse bo ob svojem času. Dokler se ne bo začelo, pomeni, da je user posted image  prijetno notri, da uživa in mu privoščim. Naj se ima lepo in naj pride, ko bo pripravljen na življenje zunaj. Jaz bom svoj trebušček zelo pogrešala.user posted image

Da pa ti bo lažje, glej s te strani - če si vzdržala že dobrih 8 mesecev, kaj so potem 3 tedni proti temu???

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2256
13.6.2008 14:21:25   
Anonimen
zgleda, da v nosečnosti ne vidim neke posebne romantike. sploh se ne gre za oviranje trebuha, pa bolečine in težave, tisto jemljem pač kot nekaj za zraven. ampak men nosečnost pomeni samo ena pot do otroka. ne vidim nič kaj lepega v tem, da bi bila skoz noseča, ker razen trebuha in polno nevšečnosti ne vidim nič drugega lepega. spet seveda gre za pričakovanje novega bitja, ampak sej zato pa ga želim met ob seb, ne čakat na tistih 20 brcik čez dan, ampak ga lubčkat, božat, stiskat, skrbet zanj. če bi blo po mojem , bi nosečnost trajala maksimum 3 mesece, tolk da se navadiš misli, da boš mamica, očka... user posted image

(odgovor članu Blacky30)
  Neposredna povezava do sporočila: 2257
   [Brisano sporočilo]
13.6.2008 14:31:53   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2258
13.6.2008 14:35:15   
Blacky30
Joj, veš kolikokrat v prvih 3 mesecih se boš spomnila na te besede in si mislila: kak bi jaz rada bila spet noseča!!!!!! Takrat je tak fajn priden, pa tiho, pa nič ne joka.....pa spim lahko....user posted image user posted image user posted image  
Mene je kar strah teh prvih mesecev, ko se spomnim nazaj. Ni nič kaj prijetno in se bolj veselim časa, ko bo star nekje 6 mesecev, takrat se začne šele pravo uživanje. Upam, da bo tokrat lažje, ker prvič sem poleg težkega poroda in poporodnih težav imela še rahlo poporodno otožnost, ki je lažja oblika depresije.

Ja, punce, to sem vam že hotela omenit. Da se ne boste ustrašile, če boste dobile poporodno otožnost, namreč, za njo "zboli" nekje 80% vseh user posted image . In če se znaki ne odkrijejo pravočasno in se ne potegneš iz tega ven, lahko zapadeš v poporodno depresijo, pri kateri pa je obvezno zdravljenje. Jaz sem se izvlekla s pomočjo družine, nekje 2 meseca po porodu sem bila ok.
Znaki pa so:
- menjava razpoloženja (jok, smeh, jok)
- občutek, da si nesposobna mama
- izjave, da te otrok sploh ne mara, ker joka vedno v tvojem naročju
- totalna otopelost
- strah biti sam z otrokom

Vse to je pri meni povzročilo slabo telesno počutje (težek porod, gnojna angina z 39 vročine, ki se je vlekla še mesec po porodu), nezmožnost dojenja, boleči šivi in vnetje šivov, otrokovi neznosni krči, utrujenost ..... Jaz sploh nisem mogla uživat v materinstvu, dokler ni bil Nejc star 6 mesecev in se je vse umirilo. Šele takrat sem rekla, da res uživam, da sem mama. Do takrat pa sem se samo spraševala, zakaj sem šla v to, če nisem sposobna, če sem malo nora itd. Res, zdaj, ko gledam nazaj, dokaj nerazumno, a takrat je vse izgledalo, da je tako in drugače ne gre.

No, to je moj nasvet, da se ne boste ustrašile, da ste zmešane, če vas bodo obdajali taki občutki. Je čisto normalno in s podporo družine tudi mine.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2259
   [Brisano sporočilo]
13.6.2008 14:39:33   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 2260
13.6.2008 14:41:21   
jocika
Jst bi se pa kar z Blacky30 strinjala. Men je nosečnost taaaak všeč. Kr ne morem se privadit misli, da bom končno, po dolgih letih pričakovanja, tud jst mami. Obožujem že tuje otročke, pa tak ljubim mojgauser posted image , tak da se mi zdi, da me bo od ljubezni do moje Patricije razneslo. Lahk bi bla noseča 2 leti, pa se ne bi mogla privadit misli, da bom res mamiuser posted image  Mi še kr ni čist potegnal, da je res...
Pa tti premiki, pa brcike, ko ne veš, kak tvoj otroček izgleda, pa ga maš vseen tko zlo rad...Tak bom pogrešala te skrivnostne premike po trebuhu... Ne vem. Mene pa nč ne matra, sam uživam. Še vedno se počutim, tak ko sem se v 4. mesecu - super.

Patricija je sonček, ki nama je polepšal svet...

Neposredna povezava do sporočila: 2261
   [Brisano sporočilo]
13.6.2008 14:42:39   
Brisani uporabnik

(odgovor članu jocika)
  Neposredna povezava do sporočila: 2262
13.6.2008 14:47:34   
netki
veste kaj pa mene zanima.....na seznamu nas je rekordno število, tu gor pa komaj za vzorec tistih ki se javljajo.....malo čudno bo potem izgledal seznam novopečenih mamic....ta bo veliko krajši user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2263
13.6.2008 14:48:48   
Anonimen
ma ja sej v tem je fora. to pričakovanje, pa ko ljubiš svojega otročka, čeprav ga še sploh nisi vidu, pa brcike, vse to je krasno, ampak ne vidim razloga da bi si želela bit celo življenje noseča, če pa sem noseča ravno zaradi tega, da dobiva otroka.  tko pač jst gledam na to. jaz tut božam svoj trebušček nonstop, se pogovarjam z malim, ga nestrpno čakam, se veselim ko so brcike, ampak vse to ni NIČ v primerjavi s tem, ko ga bom enkrat držala v naročju.

Neposredna povezava do sporočila: 2264
13.6.2008 14:53:39   
netki
lunica24....samo iz naročja se potem hitro zmuzne....čas beži vse prehitro user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2265
13.6.2008 14:55:26   
Anonimen
ja netki, to je pa res user posted image  ampak je pa fino, ker vsako obdobje nekaj prinese.

(odgovor članu netki)
  Neposredna povezava do sporočila: 2266
13.6.2008 15:06:18   
TODI
IZVIRNO SPOROČILO: zimska

Todi - ti si šla?

Ja sem in je bilo prav fajn spoznati obraze po nickih. user posted image user posted image

Hvala vam punce za prijeten klepet!!! user posted image

Po novem je povprečna slovenska družina tista, ki ima tri otroke. In mi smo od 4.7. 2008 tudi med njimi. :-)

Neposredna povezava do sporočila: 2267
13.6.2008 15:07:40   
jocika
Res je. Ampak več kot mesec ne bomo več čakale, tak da čist mal še, pa bouser posted image user posted image user posted image
Uživajmo še zadnjič malo v samoti, pol bo konec. Bo super, na to smo čakale, ampak čisto malo še pa lahko uživamo same s sabo, pa z lubiji, ki bodo pol najbrž kr mal na stranski tir postavljeni zarad norenja okrog otročkauser posted image

Patricija je sonček, ki nama je polepšal svet...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2268
13.6.2008 15:27:27   
Blacky30
Ja, netki, imaš prav, o tem sem tudi jaz zadnjič razmišljala. Morda bi bilo bolje tiste, ki se niso nikoli več javile, kot le prvič s PDP-jem, potem pa nič več z datumi pregledov in to, odstraniti s seznama in jih dati na en poseben stranski seznam, v kolikor se javijo s podatkom o rojstvu otroka.

Sem pa zadnjič, ko sem malo brala junijke, zasledila tudi eno našo s seznama tam, ROMY...., da se je preselila tja in tam aktivno sodeluje, me pa jo imamo še vedno na seznamu. Morda so ji PDP prestavili v junij in nam je pozabila javit, naj jo črtamo. Morda je tudi še več takih.

Lex, šefica, kaj praviš?

Neposredna povezava do sporočila: 2269
13.6.2008 15:36:50   
lex
Evo mene iz ctg. Popadkov še niuser posted image , tamala je živa kot sam user posted image user posted image . Edino slabo mi je postalo po ctg, zgleda da sem tako nerodno ležala. Pa skor zaspala sem ji na miziuser posted image user posted image user posted image user posted image .

Fajn, da ste uživale.

Lunica jaz te pa popolnoma razumem. jaz sicer uživam v nosečnosti, ampak mi gre trebuh že tako na živce, da če bi mi danes rekla naj grem rodit bi šla z največjim veseljem. Po moje predvsem zato, ker si niti Aline več ne morem naštimat, da bi jo uspavala. Pa sedaj rabi toliko cartanjauser posted image . pa čimprej bi se rada rešila, da pridem k mojim mišekom nazaj domov. Ker ju bom ful pogrešala. Še najbolj Alino. Sploh ne smem pomislit na to, ker imam skoz občutek, da nihče ni tako dober z njo kot jaz. Aleks že pove kaj mu manjka. Alina je pa le stara samo leto. Upam, da jo bo res moja mami prevzela, njej še najbolj zaupam. Ati bo pa ziher 1 dan brez zavestiuser posted image , ko le ne bi bilo tega prok... pijančevanjauser posted image . Ok pri prvem razumem, samo pol je pa treba za otroke skrbet, ne pa da cela žlahta leti okoli. Evo to je predvsem moj strah pred porodom. Pred samim fizičnim porodom ga nimam več. le zakaj, to je nujno zlo, da pridem do Vite. Ki pa je lahko tudi lepo.
Blacky ti želim tak porod kot sem ga imela jaz drugič.

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu jocika)
Neposredna povezava do sporočila: 2270
13.6.2008 15:39:14   
neboglasnica
Da se vam malce javim: s Saro bo vse ok, nekaj dni mora počivati. Smo se načakali na urgenci, uro in pol, nato pa še pred malo operacijsko. Ni panike, izgledalo je hujše. Bomo pa v ponedeljek kar trije doma, samo še ana vztraja. Hvala vsem, ki ste držali pesti, da ne bo kaj hujšega.

Julijke sem tako ujela v Playi samo za trenutek, spila pijačko in že odšibala po moža, ker sem bila čisto mokra po hrbtu in rokah, saj je lilo, ko sva šli iz KC. Mi je žal, da nisem mogla več čvekati, ampak saj do julija je še nekaj dni, torej se lahko še dobimo. Aja, pa tudi slikale smo se, žal nam je ena ravno ušla, bo pa na drugem srečanju na sliki.

lex, kje si??

Zdaj grem pa malce ležat, ker mi bo hrbet počil od vsega tega sedenja, pa zdi se mi, da mi je cukr padu.... Nam je Tims pripravila nekaj sladkega, moram preizkusit, da ni čez rok... Tims, ne bit huda.

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 2271
   [Brisano sporočilo]
13.6.2008 15:48:17   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 2272
13.6.2008 15:56:09   
Majuska
Uh, nisem zasledila da ste imele miting ... škoda, drugače bi se lahko oglasila user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2273
13.6.2008 16:14:16   
lex
neboglasnica doma sem, sama z obema.  Jaz sem že tako naveličana tega dežja in tega, da sem vsak dan do 5-6h zvečer sama z njima. Pa še jutri gre do 10 h na šihtuser posted image user posted image user posted image . Ni mi več sem zmatrana, pa nisem bila tako pridna kot HDuser posted image user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil lex -- 13.6.2008 16:19:11 >

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu Majuska)
Neposredna povezava do sporočila: 2274
13.6.2008 16:15:16   
nanka
Evo še mene, sem nahranila vojsko, zdaj se vam pa oglašam. Punce super je bilo, ve ste krasne. Pa ja dež smo res naredile.

Moya jaz imam električno črpalko za izčrpavanje mleka in je fantastična. Imam problem z dojenjem in sem si s črpalko pomagala do 4 meseca. Če bi imela ročno bi že prej obupala. Jaz sem si jo kupila pri tretji, ker sem že po prvih dveh vedela da dojenje nebo šlo ( vdrte bradavice). Imam Medelino.

(odgovor članu Majuska)
Neposredna povezava do sporočila: 2275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  89 90 [91] 92 93   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  89 90 [91] 92 93   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?