Juno
|
Pa še tole. Prejšnji teden sem vam obljubila, da vam napišem izkušnje s prenosno klimo. Midva sva imela v Jaršah pravo, stensko Panasonicovo klimo, sedaj imava prenosno Delonghijevo (ki naj ne bi bila slaba). Lahko vam povem, da ni primerjave! Če se odločate med prenosno in ta-pravo klimo, se odločite raje za slednjo. Čeprav je dražja naložba, se splača! Midva sva se za prenosno klimo odločila izključno zato, ker se imava namen čez eno leto preseliti, stanovanje ni najino in se nama stenske klime ni splačalo kupiti. V prejšnjem stanovanju (35 m2), sva klimo prižgala, šla za dve urici na sprehod in ko sva se vrnila, je bilo stanovanje prijetno ohlajeno. Prenosna klima tega ne zmore. Res je, da sva jo bolj zasilno montirala in zato pogoji za hlajenje niso najboljši. A vseeno. Ko je prižgana, piha ven mrzel zrak, nekaj sicer hladi, ampak ko jo ugasneš, je čez eno uro isto kot je bilo. Meni pa ni do tega, da bi imela prižgano klimo med spanjem, ker se v tem primeru zjutraj zbudim z bolečin grlom. Za dojenčka pa to nikakor ne bi bilo primerno...... Druga stvar je pa, da je glasna. Mož me tolaži, da je dobra, da sploh ni tako glasna, da so tiste ki jih imajo v službi precej bolj glasne. Seveda, saj dosti bolj tiha ne more bit, saj je vse v enem, je tudi kondenzator not, medtem ko je pri stenski klimi zunaj. Meni ni všeč... Take so moje izkušnje. Kljub temu pa je v tej pasji vročini bolje imeti prenosno klimo, kakor nič...