Blacky30
|
Neboglasnica, to pa je res pozornost, da se ena tako zaposlena zdravnica spomni na otroka in celo pokliče domov. Takih zdravnikov bi več potrebovali. Inigo, kaj ti naj rečem? Tako mednožje imam jaz že od 20. tedna dalje, otečeno, da je joj, krčne žile izstopajo, dobesedno vijolične barve, vse nabreklo, pekoče, boleče. Pa mi je g. povedal, da so to samo hormoni, ki nam delajo take preglavice. Srečka, da ne veš, kaj so to menstrualni krči, jaz sem umirala od bolečin poleg M. Špikanje v jajčnikih je žal tudi normalno, maternica telovadi in se pripravlja, špika, zbada, šraufa, otrdeva, skratka, ni kaj ni. Ti pa napovem, da boš zagotovo v 14 dneh rodila. Glede seznama pa ni res, da nobena na gre nikamor. Kar poglejte, koliko jih je že v rdeči barvi napisanih. Glede tega, če ti voda odteče in nimaš popadkov, pokliči Markota, da pride, ti pa se uleži in počivaj. Nima kaj bit narobe. Če pa se pojavijo zraven še močni popadki, potem pa kar rešilca pokliči, pa naj Marko prileti v P za tabo. Če pa se začne z rednimi popadki, pa bo itak imel čas priti do tebe pravočasno, da te odpelje v P. Moj je cel paničen, ker mi pravi, takoj me pokliči, ko se začne, ker saj veš, jaz še moram do doma prit in šele potem lahko greva dalje. Jaz pa se mu samo smejim in pravim, da ne grem nikamor, dokler ne bo že zelo resno. Zimska, porodniško dobimo nakazano 15. v mesecu. Mojcej, glede drugega poroda v MŠ učijo, da je treba v P, ko imaš eno uro redne popadke na 10 minut, ampak meni se to zdi ful prehitro. Ko so mi prvič sprožili porod, sem dobila takoj redne popadke na 7 minut, potem čez eno uro pa že na 5 minut, pa sem vseeno rodila šele čez 7 ur, pa še pospešit so mi morali popadke, me z roko odpirali, skratka, meni je na 10 min. ful prehitro. Razen, da bi bili že zelo močni, ne samo šraufanje. Pa ne gre toliko za to, da se ti v P vleče, pač pa se ponavadi malo ustavi od strahu, ko prispeš tja, poleg tega te dajo ležat, kar definitivno upočasni zadevo za kar nekaj časa. Če bi dovolili hodit in se gibat tudi po razpoku mehurja, bi še šlo, vendar žal ni povsod tako. Lidija***, na koliko si imela drugič popadke, ko si šla v P? Vidiš, to bi si jaz tudi želela, roditi tako hitro po prihodu. Daj božeeeeee...........
|