|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  171 172 [173] 174 175   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2008 III. del
30.6.2008 9:42:45   
Inigo
dobro jutro, sotrpinke!

kak smo kaj spali? jst sm pa kr ok... res pa je, da imava čez celo noč odprta okna in balkonska vrata. je blo super fajn hladno. in še bi spala... do 12ih bi spala, ampak me tako bolijo rebra. u bistvu samo na levi strani. sem že razmišljala, da ni mogoče vranica?! ker imamo user posted image veliko krvi v sebi in je mogoče vranica nima časa prefiltrirat in me zato tko boli?! ma katera kako idejo o tem?

glugluglu - ja, ja... tile datumi. a si opazila, da tiste, ki smo bile na seznamu, smo še vse cele? user posted image tale seznamček sploh ne pali...

lunica - ti božica! najina fantka naju že zdaj vrtita okoli prsta... kaj šele bo?! user posted image

blacky - imam eno strokovno vprašanje zate user posted image pred dnevi me je začel še spodaj ščipat. v predelu jajčnikov. prav nerodno boli. ne znam povedat, če so to kot menstrualni krči, ker jih nikoli nisem imela user posted image in spolovilo je postalo ravno tako, kot ga je opisala bastian111 prej. trebuh ogromno otrdeva... misliš, da sem že blizu? lunica, se je tud tvoja "čebela" kaj spremenila v zadnjih dneh?

tinky - lepo zrihtaj v Izoli. upam,da bo ctg tak kot si ga želiš user posted image

motoristka - daj se kaj javi kako si... me kar malo skrbi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4301
30.6.2008 9:44:18   
Inigo
aurora - VSE NAJBOLJŠE! darilce pa is že tko prejela... pa še eno od mene user posted image

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 4302
   [Brisano sporočilo]
30.6.2008 9:44:22   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 4303
30.6.2008 9:45:54   
Anonimen
inigo, to da si že blizu, ti lahko jaz povem. tudi če se ne bi nič dogajalo, bo pri tebi prej ali slej.
moja čebelica hahaha, je čisto normalna, tko da na to žal ne znam odgovorit.
tisto kar čutiš bolečine, je pa verjetno res krč, ki je kot menstrualni.

ps: sam ti bi pa že res lahko šla danes, kaj praviš ? user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Inigo)
  Neposredna povezava do sporočila: 4304
30.6.2008 9:54:36   
lidija***
Aurora vse najboljše za rojstni dan!user posted image user posted image user posted image user posted image .
Čestitke vsem, ki ste rodile!!
Tudi meni se zdi, da bo počasi! Lažne popadke imam ponoči, potem pa do jutra kar nekako minejo. Prvi dve sem  rodila točno na rok, zato nimam upanja, da bo kaj prej, kljub želji.
Še vedno pa nimam plenic za široko povijanje. Kje ste jih kupile? Jaz sem od prvih dveh dala naprej, zdaj pa so nekje?? Koliko naj jih kupim, imam sušilni stroj.
Uživajte!

Neposredna povezava do sporočila: 4305
30.6.2008 9:58:06   
netki
čao pupe

kaj ne gre danes nobena rodit?

lex......samo nekaj glede seznama mamic....veš kaj sem razmišljala, da so mogoče tiste slikice malo prevelike in ko nas bo rodilo 100 komadov bo zelo nepregledno...a se da glede tega kej naredit
pa ne bit huda, sej je čist kul seznam, pa tud niso nujne spremembe....
upam da ne zameriš......

3jeMi....vidim da nas pogosto bereš...si julijka...javi se nam kaj, bomo zelo vesele, a ne punce? user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4306
30.6.2008 9:58:48   
lidija***
Zimska: mislim, da je porodniška nekje 15. v mesecu, če ni vikend.

(odgovor članu lidija***)
Neposredna povezava do sporočila: 4307
   [Brisano sporočilo]
30.6.2008 9:59:52   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Tinky)
  Neposredna povezava do sporočila: 4308
30.6.2008 10:00:27   
Yasminka
Jutro!

Vidim, da ste še vse v enem kosu. Jaz se prav odlično počutim... no vstajanje ponoči sem že nehala šteti. Mi je pa zelo všeč, ko mi čez noč splahnijo otekline in končno vidim svoje gležnje.
Aurora - vse najnajnaj za tvoj rojstni dan user posted image user posted image user posted image
Motoristka - Javi se kaj. Upam, da je vse O.K.
Blacky - Saj se bo Nejc počasi navadil na posteljico. Tudi mi2 sva najprej hotela Emi kupiti visoko posteljo, sam kaj ko punca spi z nogami in rokami čez, se nenehno vrti, zbuja in hodi k nama v posteljo user posted image
Zimska - mislim, da CSD nakazuje okol 15. Tudi jaz sem navajena na plačo 5. - ni kaj ...učiteljice user posted image
No sem hotela mojo Emo peljat na peskovnik, pa se mi je uprla user posted image ; čez kakšno uro bo pa zame prevroče. Ema gre v četrtek po enem mesecu v vrtec. Mi je kar malo hudo, po drugi strani pa vem, da že pogreša skupino. Po pravici povedano, bi jaz tudi rada malo počivala pred porodom. Bo pa sigurno še avgusta in septembra kaj doma user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4309
30.6.2008 10:01:47   
Inigo
lunica - ja, v sredo mam rok! user posted image me res zanima kdaj bo... tk bi mi blo lepo, če bi blo danes ali pa jutri.
1. zato, ker je to danes oziroma jutri - hitro torej,
2. če bi blo danes: ima moj bratranec rojstni dan in bi bil nenormalno srečen, če bi danes njegova najljubša sestrična rodila, in
3. če bi blo jutri, bi blo tut lepo, saj bi imeli lepe rojstne datume: mali 1.7., jaz 2.5. in marko 3.8. user posted image
no, če bi blo pa 2.7. pa tut neb blo slabo... bi mela pa oba z Brinom na drugega rojstni dan. user posted image
kompliciram, a ne?! na koncu bo pa... 16. oktobra user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4310
   [Brisano sporočilo]
30.6.2008 10:04:47   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Blacky30)
  Neposredna povezava do sporočila: 4311
   [Brisano sporočilo]
30.6.2008 10:06:41   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 4312
30.6.2008 10:17:49   
lidija***
Mojcej: mislim, da je vse odvisno kako se porod začne. Če ti odteče plodovnica potem nimaš kaj preveč za čakat. Meni je prvič odtekla od 7.30, rodila pa sem ob 17h. Res se mi je neskončno vleklo. Pa še sama sem bila, ker so mi sestre rekle, da naj gre moj domov in sem ga poklicala okoli 15h, ko se je začelo bolj resno, umetni popadki. V SG-ju res nisi imel kaj za početi( ne vem kako je zdaj). Zato pa sem drugič res čakala, mislila sem da to še ni to, ker me sploh ni kaj ekstra matralo, tako da sem pol rodila 45min po prihudu v P. Res pa je vse odvisno kako se porod začne in kako daleč imaš do P. Jaz imam 5min, tako da ni panike s čakanjem doma.

Neposredna povezava do sporočila: 4313
30.6.2008 10:21:12   
Inigo
ja jst mam do P 32 minuti. poleg tega, če se zgodi zdaj, morm 1 uro čakat da marko pride iz MB, kjer dela. torej mam uro in pol do P. kdaj ga pol nj pokličem, da me pelje? kaj pa če mi voda odteče, naj ga čakam?

< Sporočilo je popravil Inigo -- 30.6.2008 10:22:27 >

Neposredna povezava do sporočila: 4314
30.6.2008 10:25:36   
lidija***
Ja, mislim, da ga lahko počakaš. Saj ne odteče vsa plodovnica naenkrat. Mislim pa, da bosta imela majn nervoze, če te pelje kdo drug in potem on v miru pride do P. Verjetno pa imaš tudi napotnico za rešilca, če ne bi imela prevoza. Brez panike!!

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 4315
   [Brisano sporočilo]
30.6.2008 10:27:18   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Inigo)
  Neposredna povezava do sporočila: 4316
30.6.2008 10:36:15   
Blacky30
Neboglasnica, to pa je res pozornost, da se ena tako zaposlena zdravnica spomni na otroka in celo pokliče domov. Takih zdravnikov bi več potrebovali.

Inigo, kaj ti naj rečem? Tako mednožje imam jaz že od 20. tedna dalje, otečeno, da je joj, krčne žile izstopajo, dobesedno vijolične barve, vse nabreklo, pekoče, boleče. Pa mi je g. povedal, da so to samo hormoni, ki nam delajo take preglavice. Srečka, da ne veš, kaj so to menstrualni krči, jaz sem umirala od bolečin poleg M. Špikanje v jajčnikih je žal tudi normalno, maternica telovadi in se pripravlja, špika, zbada, šraufa, otrdeva, skratka, ni kaj ni. Ti pa napovem, da boš zagotovo v 14 dneh rodila.user posted image user posted image user posted image  
Glede seznama pa ni res, da nobena na gre nikamor. Kar poglejte, koliko jih je že v rdeči barvi napisanih.user posted image user posted image
Glede tega, če ti voda odteče in nimaš popadkov, pokliči Markota, da pride, ti pa se uleži in počivaj. Nima kaj bit narobe. Če pa se pojavijo zraven še močni popadki, potem pa kar rešilca pokliči, pa naj Marko prileti v P za tabo. Če pa se začne z rednimi popadki, pa bo itak imel čas priti do tebe pravočasno, da te odpelje v P.
Moj je cel paničen, ker mi pravi, takoj me pokliči, ko se začne, ker saj veš, jaz še moram do doma prit in šele potem lahko greva dalje. Jaz pa se mu samo smejim in pravim, da ne grem nikamor, dokler ne bo že zelo resno.user posted image

Zimska, porodniško dobimo nakazano 15. v mesecu.

Mojcej, glede drugega poroda v MŠ učijo, da je treba v P, ko imaš eno uro redne popadke na 10 minut, ampak meni se to zdi ful prehitro. Ko so mi prvič sprožili porod, sem dobila takoj redne popadke na 7 minut, potem čez eno uro pa že na 5 minut, pa sem vseeno rodila šele čez 7 ur, pa še pospešit so mi morali popadke, me z roko odpirali, skratka, meni je na 10 min. ful prehitro. Razen, da bi bili že zelo močni, ne samo šraufanje. Pa ne gre toliko za to, da se ti v P vleče, pač pa se ponavadi malo ustavi od strahu, ko prispeš tja, poleg tega te dajo ležat, kar definitivno upočasni zadevo za kar nekaj časa. Če bi dovolili hodit in se gibat tudi po razpoku mehurja, bi še šlo, vendar žal ni povsod tako.

Lidija***, na koliko si imela drugič popadke, ko si šla v P? Vidiš, to bi si jaz tudi želela, roditi tako hitro po prihodu. Daj božeeeeee...........user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 4317
30.6.2008 10:36:50   
lavita*
Ojla punce!

Vidim, da vas vse nekaj špika in matra. Zdaj bomo pa zares začeli.

Jaz sem kar vredu. Muči me pa tale vročina. No danes je še kr kul. Ponoči sem kar slabo spala, ker nisem mogla dihat od vse te vročine in sopare. Če pa že spim, potem pa smrčim kot slon. Moj pravi, da je kriza me poslušat. Ga prebudim, tak močn smrčim. Noge smo mi tud začele zatekat. Špika me pa tak tak. Kaj pa vem al to kaj pomeni al ne. Bomo vidl jutr na pregledu. Imam pa spet občasne glavobole in očitno nizek pritisk. Tak da si ga malo kontroliram.
No bo že.

Uživajte in dobr uštimajte, če vas bodo že pelajli rodit.

Neposredna povezava do sporočila: 4318
   [Brisano sporočilo]
30.6.2008 10:37:05   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 4319
30.6.2008 10:39:16   
Inigo
blacky - hvala za izčrpen odgovor user posted image in za napoved! user posted image

(odgovor članu Blacky30)
Neposredna povezava do sporočila: 4320
   [Brisano sporočilo]
30.6.2008 10:41:23   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Blacky30)
  Neposredna povezava do sporočila: 4321
   [Brisano sporočilo]
30.6.2008 10:45:12   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 4322
30.6.2008 10:47:41   
lidija***
Blacky30: Če povem po pravici nikoli nisem gledala na uro, mogoče prvič, ko se je bolj vleklo. Drugič pa me je zvečer začelo špikat, pa sem rekla to še tako ni to in sem šla spat in celo zaspala. Ob 2h ponoči pa je bilo res nekje na 3-5 min. Moj je takoj hotel it. Jaz pa sem hotla še pod tuš, potem peš do porodnišnice in po stopnicah v 5 oz.4 štuk. Čutila sem, da lahko in se mi ni mudilo. Vprašala pa sem G kako je tretji porod. Ali je podoben drugemu, ali prvemu. Rekel je da je v 90% še hitrejši kot drugi, lahko pa sem jaz med 10% in ne bo tako. Mene je res drugi porod majn izčrpal.

Neposredna povezava do sporočila: 4323
   [Brisano sporočilo]
30.6.2008 11:09:26   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 4324
30.6.2008 11:32:57   
lex
netki - to sem tud jaz razmišljala in prišla na idejo, da dam slikice 20, potem pa tem zbrišem in dam naslednjim 20 - kot eno darilce za rojstvo.

zimska + vse ostale - csd nakaže porodniško 15 v mesecu, če pride pa med vikendom pa potem nakaže v petek. Prej nakazujejo otroške doklade.
Pa še opozorilo: za otroške doklade je potrebno dati vlogo DO 3 meseca starosti otroka. po 3 mesecu ne dobiš dokladov za nazaj. Ker do 3 mesecav dobiš doklade za nazaj (če je recimo otrok star že 2 meseca in 3 tedne - če pa je star 3 mesece in 1 dan pa jih ne dobiš več za nazaj)

jaz se počutim super, bi pa šla rodit, da sem do ponedeljka nazaj ko se začnejo zidi vlečt goruser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , joj komaj čakam, da vidim kako bo izgledala najina hišauser posted image

Inigo - če ti odteče voda lahko še kar nekaj časa traja, da dobiš svoje popadke. jaz sem na tiste prave čakala pri Alini od 11.30 zvečer pa do 5h zjutraj. Je pa res, da če je plodovnica zelena potem pa nimaš kaj čakat, potem pokliči takoj rešilca, če pa je plodovnica bistra (lahko je rozasta) potem imaš čas. Takrat ima otrok na voljo 12 ur, da se rodi.

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

Neposredna povezava do sporočila: 4325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  171 172 [173] 174 175   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  171 172 [173] 174 175   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?