Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Gina Povej očetu, da imaš zaradi njega za plačat dohodnino, in da mu zaradi tebe in zaradi tega, ker laže dursu, ni treba plačati dohodnine, oz. jo bo zato dobil toliko in toliko nazaj. Povej mu, da želiš, da ti on plača dohodnino, ker je zaradi tebe toliko in toliko na plusu (en otrok pride vsaj okoli 1000eur na leto za neko povprečno plačo, ali več). Poleg tega mu povej, da zahtevaš, da te neha uveljavljati v dohodnini, ker ne moreš zaradi njega plačevat reči, ki ti jih ni treba - saj te zihr uveljavlja tudi ta hip ali te pa bo na koncu leta spet. Ali si poročena? Če si poročena, si uveljavljani član od moža in lahko na tej podlagi daš ugovor na durs, ne moreš biti od očeta uveljavljani družinski član. Kaj pa potem, če ne bo govoril s tabo? Kaznoval bo samo sebe. Tebe v bistvu ne more, če sprejmeš njegove otročje fore za bolane. Če jasno vidiš bolezen, virus, bacil, ki se mu širi po glavi, da je zaradi tega tiho, se ne moreš jezit nanj, lahko se ti kvečjemu smili. A ti njega kaj brigaš? A se mu kaj smiliš? Prav dol mu visi, glavno da bo dobil denar. Še ignoriral bi te in kaznoval, ker si si drznila reči mu karkoli! Halo?! Zakaj se potem tepeš za njegovo ljubezen in se sekiraš, če se ne bo pogovarjal? To je njegov problem. Ne bori se za njegovo ljubezen, ti si pa ja vredna vse kaj več kot to, da se bo norčeval iz tebe. Izbori si svoj denar nazaj. Ni ti treba mu šenkat nekaj, kar mu ne pripada. Se strinjam. Sama sem bila oz. sem v podobni situaciji pa verjemi, danes mi ni noben hvaležen zato, da sem se odpovedovala. Ne pogovarjajo z mano, še več, okoli me blatijo, (in to lastna mati) ker sem se jim končno uprla, da nečesa pa ne dam, nujnega deleža po očetu!!!! Če bi imela v mladosti tako pamet, kot jo imam sedaj, ne bi pustila niti centa (očetova pokojnina, dokladi - tudi vedela nisem, koliko je mati dobila). Ni bilo veliko, ampak za internat vem, da bi bilo dosti. Sem pa osupla, ko sem prebrala, da morajo starši plačati preživnino otroku, če ne živi z njimi. Pa kje ste ble pred 20 leti? Pa kje je bila moja pamet? Ja, valda, enga otroka je bilo lahko vrteti okoli prsta. O Bog, kako sem mati spoštovala. Mater sem danes jezna ko Mandek, vzemi se v roke in vzemi tisto, kar ti pripada. Vem, da je hudo, ker se gre za očeta. Ti bo manj hudo, če mu boš pustila? Vprašaj se. Pa srečno.
< Sporočilo je popravil decembrka -- 13.5.2008 22:51:13 >
|