mamuška
|
IZVIRNO SPOROČILO: kanarka Imam pa še eno zame pomembno vprašanje: RABIM NASVET!!! Moji pupa ima zaradi antibiotikov že 2 dni drisko. Pri zadnjem previjanju zvečer, ji je ritka čisto pordečela in se vnela. Nogice mi je tako tiščala skupaj, da sem jo komaj umila. Namazala sem jo z Mustelino kremo. Kaj naj še naredim? Zraven mi kriči in sploh ne pusti, da se ji ritke dotaknem. Verjetno je to normalno (driska namreč) in je stranski učinek antibiotikov. Ampak kako ji naj pomagam, da ji vnetje čimprej odpravim. Pojavilo se je res kar naenkrat. Mogoče zato, ker sem ji dala Papayo in jo je še to dodatno pognalo. Nisem prej razmišljala. Papaya je izredno zdrava, ampak je N.1 pri urejanju prebave. Evo dr. mamuška na prvi tir Sicer ne vem, kakšne imaš zaloge "naših" zdravil, ampak če maš, ji daj linex oz. katerikoli preparat, ki vsebuje mlečnokislinske bakterije in je primeren za dojenčke. Če nimaš in ni alergična na kravje mleko (ga ti normalno ješ ali jo hraniš z ad. mlekom brez problema-ne vem več kera doji kera ne, naj mi bo odpuščeno, prosim!), ji daj večkrat po malem par žličk jogurta, najbolje probiotičnega. Tudi če ga še ni jedla, ji bo zdaj naredil veliko več koristi, kot škode. Lahko ji daš tudi skuto, ampak jaz bi probala jogurt. Ne več kot 3 žličke hkrati, pa vsako uro, dokler se ji driska ne umiri (velja za čez dan, logično). AB ji je skuril črevesno floro in zato driska. Ne pomaga drisko ustavljat, pomagalo bo, če dobi nekaj, kar vsebuje mlečnokisl. bakterije, da se flora obnovi. Če pije, ji lahko daš kak šipkov čaj, ki naj bo BLAG, kak požirek hibiskusa tudi ne bo škodil, od sokov kakšno mešanico s korenčkom, ki načeloma malo zapira. S kakimi bolj divjimi prijemi ala suhe borovnice ali črni čaj se ne igrat, ker to mora ven in pika. Pazi, da ti ne dehidira, ponujaj čimvečkrat pijačo, če pa se še dojita, jo priveži nase, dobesedno. Za rit celit boš najbolj verjetno tudi pri vas dobila ta roza bepanthen, za "praško pasto" dvomim, da so slišali, v bistvu pa ti bo pomagalo vse, kar je ornk ornk fejst mastno in tisto napacaj na rit vsaj 5 mm na debelo (hladilno mazilo, becutan, bubchen - karkoli samo da je resmastno). Brez heca! Samo v tem primeru drekec ne bo prišel do kože (če boš hitro previla po kakanju), to pa je predpogoj, da se koža na ritki lahko celi. Namesto z vodo umivaj z olivnim oljem (lahko tudi s katerimkolli drugim, ki je fajn mastno - sončnično ipd- ne s kako kozmetično navlako a la johnsons') in hrastovim lubjem, če ga dobiš - po mojem je to čista utopija. Znala bi pa kje ujagat kako olje čajevca, ki pa tudi zna bit zelo v redu, je antisepično, antimikotično - pojma pa nimam, a ga lahko uporabljaš čistega ali ga je treba s čim redčit - to rajš vprašaj. Hrana zdajle ne bo bistveno vplivala na to, koliko jo bo pucalo, zihr pa ji bo pasala hrana, ki je bolj kompaktna (riž npr) in lahko prebavljiva. Kakim ananasom, papajam ipd se bo le bolje izogibat, dokler se stanje ne umiri. Vsem bolnikom držim križce in želim čimprejšnje okrevanje!