|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  121 122 [123] 124 125   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majski hroščki 2008 - 1. del
19.7.2008 20:00:15   
Estrella*
tana: nisem ti odgovorila do konca. Prve besede je moč pričakovat okoli 9 meseca pri bolj ta zgodnjih. Še kakšne pol leta bo treba počakatuser posted image

(odgovor članu Estrella*)
Neposredna povezava do sporočila: 3051
19.7.2008 20:07:39   
eole
jaz ne vem kako dolgo bom zdržala to črpanje + dojenje.meni to ogromno časa in energije pobere.. še posebwej zato, ker ne je na tri ure, ampak pogosteje. mogoče do njenega pol leta? vem, da je priporočljivo dojit do enega leta... samo.. meni je to taka mukaaaaa

tana7- tvoja brina je res pridna, zares si lahko srečna..

Neposredna povezava do sporočila: 3052
19.7.2008 20:43:31   
mya26
Tablete za grlo: Granobil (so dobre, pa še dobrega okusa) user posted image

Naš Maj je izrekel svojo 1. besedo: MAMA user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Tko je jokal in ta njegov jok se ponavadi sliši kot meemee, danes pa mu je bolj na AAAAA potegnila.

To na ličku  (kot nek lišaj) pa mi je kolegica, ki je pediatrinja rekla, da je možno da so temenca. Lahko se napravijo tudi drugod po obrazu, ne samo na lasišču in obrveh. Me je kar mal potolažla, ker me je blo že kar strah kaj je.

KAty: user posted image user posted image user posted image user posted image bravo za moža, da se je postavil zate. Joj, tašče.

(odgovor članu eole)
Neposredna povezava do sporočila: 3053
19.7.2008 20:58:35   
aurora28
Tana ti si pa ena velika srečnica, blagor tebi. user posted image

Sicer pa določene probleme, ki jih imate ve, jaz nimam, in tiste, ki imam jaz nimate ve. user posted image user posted image Moj hvalabogu ziza zelo rad, zato pa manj spi, je čist po mami, ki ima čez dan počitek za 15 minut dovolj in ponoči 7 ur dovolj. user posted image

30.4.2008 ob 15. uri se nama je rodil najin sonček Gal.

(odgovor članu mya26)
Neposredna povezava do sporočila: 3054
19.7.2008 21:49:30   
jana81
mene zanima potem ko začneš dodajat hrano, a pol nehaš dojit al še vedno dojiš? vem da do 6.meseca je treba izključno dojit oz dajat AM...kaj pa potem?

a ti kdo pove katero hrano najprej al morš vse sam vedet?? ker jst namreč ne vem.

...21.4.08 sva dobila najlepše darilo,ki naju bo spremljalo skozi življenje...

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 3055
19.7.2008 21:52:41   
jana81
aja ČMRLIKA nisem pozabla na tvojo TAJO...

user posted image user posted image user posted image     user posted image user posted image user posted image   

ZA PRVEGA MAJSKEGA HROŠČKA KI IMA 3 MESECE.

(odgovor članu jana81)
Neposredna povezava do sporočila: 3056
19.7.2008 21:58:57   
mya26
Tam okoli 6m naj bi začel uvajat gosto hrano. Mi smo pri Lani začeli pri 4,5 (vedno ko sva jedla je z zanimanjem opazovala in se stegovala; tako anj bi se tudi kazala pripravljenost na GH). Takrat smo ji poskusili dat eno žličko rižolina. Ker si nisem mogla iztiskat mleka, sem ji pripravila z adaptiranim. Po dveh tednih smo en obrok dojenja nadomestili z rižolinom. Nato smo čez kak teden poskusili s korenčkom, primešan v rižolino. Nato smo probali še polento, pa počasi špinačo, jabolka,... Na začetku sem jabolka kuhala, šele čez čas sveža.
Nekje sem prebrala da je pametno začet z žiti ( se pravi riž, koruza ki sta brez glutena), nato zelenjava in na koncu sadje, ker če začneš s sadjem ki je sladko lahko ppotem nočejo drugih stavri. Pri nas se je obneslo.

Še ena ideja za hitrejšo pripravo. Zelenjavo sem skuhala in jo dala zmrznit v modelčke za led, nato sem odmrznila par kock in obrok je bil hitro pripravljen. Tudi riž sem skuhala, ga mal obdelala s paličnim mešalnikom in zmrznila.
Sicer pa je do takrat še kar nekaj časa.

(odgovor članu jana81)
Neposredna povezava do sporočila: 3057
19.7.2008 22:45:41   
Anitka
Tako, se še zadnjič danes oglasim potem pa tudi sama smuknem v krtkovo deželo, saj je dolg dan za mano, pa še nočno vstajanje in dojenje me čaka. Pa hrbet me čedalje bolj boliuser posted image user posted image Pa Gala so prej spet fajn krčeki matrali in revček ni mogel ne jesti in ne zaspati pa tako zmatran je že bil. No HB sedaj že spančka.

Eole
upam, da vam kakanje uspe in da revice ne bo več matralo, ker vem kako hudo je to za naše jenčijeuser posted image Jaz uporabim metodo s palčko že kar drugi ali tretji dan, ker našega Gala že takrat fejst muči.

Ja fino Estrella, če vam uspavanje tako dobro uspevauser posted image user posted image Saj pri nas še zaenkrat tudi ni panike. Bi pa bilo morda malce lažje, če bi naš fantič vzel dudico ali kako tekočino po flaški pa se ne z enim ne z drugim ne strinja. Se rajši za kratek čas priklopi k mamici.user posted image

U Jana ti pa si športnicauser posted image user posted image Jaz pa že kar pogrešam aerobiko in aikido. K prvi se bom vrnila jeseni, za aikido pa ne vem, če se mi bo že letos izšlouser posted image

Ja Aurora seveda Granobil sem mislila (hvala Jana, da si me spomnilauser posted image )

No kot vse kaže bomo mi naslednji vikend le odpotovali za tri dni na morje in sicer na Pag. Upam, da dobimo do takrat Galovo osebno izkaznico.

Mya tvoj prispevek o uvajanju GH pa sem si kar skopirala in shranila, ker sem tudi sama brez izkušenj kot Jana. Hvala za opisano.user posted image

Mi bomo pa jutri dopolnili 8 tednov.
user posted image user posted image

Tako sedaj pa bom tudi jaz rekla - lahko noč in eno bolho na pomočuser posted image

< Sporočilo je popravil Anitka -- 19.7.2008 22:46:38 >

Upanje umre zadnje!

Moja sreča je postala popolna 25.5.2008 ob 17.45, ko se nama je pridružil samo najin sonček Gal.

http://gal2505.moj-album.com/

(odgovor članu eole)
Neposredna povezava do sporočila: 3058
20.7.2008 5:51:43   
Estrella*

Jana: a niste v posvetovalnici dobil brošurce o uvajanju hrane od različnih proizvajalcev(FRUTEK, HIPP, ALETE...) Tam notri imaš sheme prehranjevanja in živil, ki jih kombiniraš?
Drugače sem jaz začela po dopolnjenem 4m starosti, najprej z zelenjavo in žiti v kombinaciji: krompir/riž-blitva, , krompir/riž-bučke, krompir/riž-korenje. ( jaz sem skuhala v rahlo slani vodici, spasirala in dodala svoje mčleko, kasneje pa nekaj vodice v kateri se je kuhal)Po 3 dni zaporedoma sem dajala enak obrok in sicer opoldanski(kosilo). Ostalo smo se dojili.Potem sem zaćela v većernega uvajat rižolino. Pri dobrem 5 mesecu sem začela dopoldanski obrok zamenjavat s sadno kašico......
Nekateri pravijo, da je bolje zaćet s sokovi???? Po 6 mesecu smo dodajali AM zjutraj in zvečer pa mogoče še kdaj vmes, ker se je po uvajani hrani puntal in ni hotel na zizouser posted image Pri 6 mescu sem začela v kosilo mešati tudi meso(piščanec, zajček, puran). Katera živila dodajaš pri katerem mesecu, pa sem malo pogledala po knjigicah

(odgovor članu Anitka)
Neposredna povezava do sporočila: 3059
20.7.2008 6:25:09   
aurora28
Hvala Estrella* in Mya26 za informacije o uvajanju GH. Sem si tudi jaz skopirala. user posted image

Anitka čestitke za Galovih 8. tednov user posted image user posted image user posted image .

Pa dobro jutro vsem user posted image . Danes je Gal malo bolje spal, sem pa ZATO JAZ MALCE SLABŠE, KER ME GRLO ŠE VEDNO BOLI IN UPAM, DA NE BO TREBA DO ZDRAVNICE, KER SE KAR BOJIM, DA BI MI DALA ANTIBIOTIKE, KER VERJETNO NE BOM SMELA DOJITI user posted image . Upas sem šele zdaj videla, da pišem z velikimi črkami, sam se mi ne lubi popravljat user posted image .

30.4.2008 ob 15. uri se nama je rodil najin sonček Gal.

Neposredna povezava do sporočila: 3060
20.7.2008 7:31:31   
Anitka
Dobro jutro še z moje straniuser posted image

Je zunaj tak lep sonček, da ga je veselje pogledati.

Moja moška še spita, jaz bi še tudi, a se bom šla lotit kupa perila in ga zlikala, ker drugače med tednom to težje storim.

Mi smo tudi spali še kar dobro - od pol desetih do pol dveh, nato do pol petih, sedmih in sedaj smo zadremali nazaj.user posted image user posted image user posted image

Aurora držim pestke, da ne boš pristala na antibiotikih - hitro grgrat žajbelj, pa po Granobil v lekarno.
Pa hvala za čestitke za 8 tednov. Čas res beži.user posted image

Upanje umre zadnje!

Moja sreča je postala popolna 25.5.2008 ob 17.45, ko se nama je pridružil samo najin sonček Gal.

http://gal2505.moj-album.com/

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 3061
20.7.2008 9:19:42   
Svojeglava
Kasso,

a mi lahko razložiš kaj natančno se ti je zgodilo?
Sem zasledila enkrat tvojo zgodbo ampak zdaj je ne najdem... sprašujem pa zato, ker mislim, da se mi je zgodil enak "napad" kot tebi, le da se je meni to zgodilo 2 dni pred porodom...
najprej nisem nič videla na eno oko, nato nisem znala govorit in brat, potem pa še mravljinci v roki...
so mi postavili diagnozo strdek v možganih, nato pa so jo nevrologi spremenili v migreno z auro... a mi lahko poveš, če se je tebi dogajalo enako in na kakšne preiskave si šla, da si ti potem postavili to diagnozo? mene so poslali na UZ srca in nič drugega...

Hvala 100x...
če ti ni do tega, da bi vse razlagala na forumu povej, mogoče mi lahko razložiš po mailu... ali ZS, čeprav ne vem kako to deluje tukaj...

lp,
svojeglava

(odgovor članu kasso)
Neposredna povezava do sporočila: 3062
20.7.2008 9:26:24   
kasso
Dobro jutro!

IZVIRNO SPOROČILO: mya26

Še ena ideja za hitrejšo pripravo. Zelenjavo sem skuhala in jo dala zmrznit v modelčke za led, nato sem odmrznila par kock in obrok je bil hitro pripravljen. Tudi riž sem skuhala, ga mal obdelala s paličnim mešalnikom in zmrznila.
Sicer pa je do takrat še kar nekaj časa.

Jaz sem tudi tako delala, ker dojenček poje zelo malo, sploh na začetku.

(odgovor članu mya26)
Neposredna povezava do sporočila: 3063
20.7.2008 9:29:33   
jana81
dobro jutro..
za nami je spet ena super noč... spali smo od pol 9h do rekordnih 5h, in potem do 9h...

Anitka user posted image user posted image  ZA GALOVIH 8 TEDNOV

ooo aikido si trenirala...nevarna punca.

sem pa včeraj dala Nejcu en drug otroški čas od Hippa, ki je od 2 mesecev dalje, pa ga je z veseljem pil, medtem ko mi je prejšnjega zavračal in samo cucelj žulil. Al pa ga je zato pil, ker je bil že lačen, pa sva bila na sprehodu in se je samo potolažil s čajem.

(odgovor članu Anitka)
Neposredna povezava do sporočila: 3064
20.7.2008 9:29:45   
kasso

svojeglava, ti bom odgovorila na zs takoj ko bo moja mala pridkana, da se ne matram s pisanjem z eno roko.

< Sporočilo je popravil kasso -- 20.7.2008 9:30:19 >

(odgovor članu Svojeglava)
Neposredna povezava do sporočila: 3065
20.7.2008 9:33:35   
jana81
aja pa vseh hvala z obrazložitev kako začet uvajajt hrano...

estrella ne nisem dobila nobene brošurce - ŠE. imamo pa spet posvetovalnico 12.8. mogoče bomo takrat.

(odgovor članu jana81)
Neposredna povezava do sporočila: 3066
20.7.2008 9:53:31   
kasso
jana, kako uvajat hrano zelo dobro piše v reviji Paparica, ki izide vsake toliko (je od revije Mama)... kopirano iz Paparice je meni pustila patronažna, ki bi sicer morala priti pri dojenčkovih petih mesecih in malo odpredavat, ampak glede na to, da imam že od prej dva otroka, se ji je enostavno zdelo nesmiselno. 

(odgovor članu jana81)
Neposredna povezava do sporočila: 3067
20.7.2008 10:06:37   
Tina 28
Aurora,,,JAZ SEM PRI PRVAM MELA GRIPO S 40 STOPINJI VROČINE, ko je bil startri tedne. Ne vem kaj so mi dali za zdravljenje, samo ko sem vprašala babco, če zdaj ne smem dojit, pa je rekla, da moram obvezno, saj so v mojem mleku protitelesa, ki ga ščitijo, drgač lohk še nalezeuser posted image . povej da dojiš, alpa ne jemlji antibiotikov...če so tolk nevarni

(odgovor članu kasso)
Neposredna povezava do sporočila: 3068
20.7.2008 10:24:42   
jana81
punce ve ki imate te igralne centre...a pustite bejbije noter , če zaspijo ali jih prestavite v posteljico?

(odgovor članu jana81)
Neposredna povezava do sporočila: 3069
20.7.2008 10:26:42   
kasso
svojeglava, sem ti poslala zs.

(odgovor članu jana81)
Neposredna povezava do sporočila: 3070
20.7.2008 10:33:53   
eole
Dober dan..

mene pa spet danes glava boliuser posted image  to se mi včasih sploh ni dogajalo, sedaj pa kar pogosto. mogoče zato, ker premalo spimuser posted image
IZVIRNO SPOROČILO: jana81

punce ve ki imate te igralne centre...a pustite bejbije noter , če zaspijo ali jih prestavite v posteljico?

jaz pustim kar notri, ker se gotovo zbudi, če jo grem prestavljat.

(odgovor članu jana81)
Neposredna povezava do sporočila: 3071
20.7.2008 12:41:10   
mixi
Opažam pa, da Galu paše spati na boku, samo kadar pade v trdi spanec zvečer ga naštimam na bok in spi približno 2 do tri ure na boku, nato pa se obrne na hrbet in se takoj zbudi, ker opleta z rokami in nogami po zraku in mu ne paše. Kaj naj storim, ker se mi smili, da se takoj zbudi in je vznemirjen.

aurora moja tamala je bla ista pa raje kot da jo dam na bok in se vznemirja in zbudi čez pol ure, jo dam spat na trebuh ali hrbet in mi spi od 7-9 ur čez noč. S tem da ker mi je full težko zaspala in bla vznemirjena sem ji začela dajat zvečer in okoli 5ih ko se je zbudila novallac nočno formulo (ker smo drugače itak na aptamilu). Povem ti da daj otroka spat tako kot mu paše in čez en teden zna bit da se ti bo zbujal že na 4 ure.Zna bit da ti bo spal še dlje, raje kot da se v snu matra obračat na hrbet al na trebuh, ker se itak bo če se že ne.

10.5.08 je na svet prijokala naša pikica Kaja, ki mamici vsak dan bolj nagaja

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 3072
20.7.2008 15:49:18   
špelin@
Kako kaj? user posted image

A mislite, da bom zdajle sfolgala prebrat vse za nazaj - od petka? Ali bodo motnje prepogoste... user posted image user posted image

****, igralni center gre komot v kufer - no, berem, da si ga že kupila user posted image  Aja, sem te hotela vprašat: Omarjev poseg je bil opravljen v splošni narkozi, ne? Kako je prestal? Držim pesti, da se lepo zaceli, in bo vse ok user posted image

Moj mali princ ogromno prespi v igralnem centru user posted image  Zdaj mu je že toliko zanimivo, da je vedno manj v ležalniku in več na igralni predlogi, kjer pač tudi občasno dremlje čez dan user posted image

katy82, mi je kar pritisk narastel, ko sem brala dogajanje okrog tvoje tašče... user posted image  Odkrito povem: meni bi se zrolalo!!! Dobra si, da si toliko trdna in trmasta, da lahko voziš tam še naprej. Seveda pa en velikanski user posted image  za tvojega user posted image  Kar se joka tvoje princeske tiče: dojenčki pač jokajo! Včasih se jih da potolažiti, drugič pa precej težje. In tašča bi to lahko vedela, najbrž njeni nuiso bili ves čas tiho. Ti si svoji Lari odlična mamica in mi gre dobesedno na kozlanje ob njenih pripombah user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: kasso
špelin@,,,meni je diagnisticirala glede na spremembe, ki so pokazale na MRT glave in glede na potek bolezni. Punkcije ni predlagala. Kakor se mi zdi, se punkcijo predlaga, če slike ne povedo dovolj. Nobena preiskava pa ni 100%. Lahko, da imaš znake, da slike pokažejo bolezen in punkcija pa nič ...potem pa so v dvomih al je al ni. Upam, da mi na to punkcijo ne bo treba nikoli it.

Uf, tudi jaz si ne želim na punkcijo... user posted image  Me pa čaka kmalu ponovni MRT - bomo videli potem, kako naprej user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Anitka
Dajte mi povejte kako zvečer vaši jenčiji zaspijo - a jih date čisto budne v posteljice, jih uspavate na rokicah...?? Naš ponavadi zaspi pri dojenju po kopanju in ga potem preložim v posteljico ali pa mu pomagam z uspavanjem na rokahuser posted image Ene parkrat nam je pa že tudi uspelo, da je bil že zelo zaspan in je komaj gledal pa sva ga dala v posteljico in je zaspal. Bi bilo pa verjetno lažje, če bi imel kakšno dudico - ali? Aja pa še to, ali se vaši že tudi v posteljici tako dolgo ritajo, da se obrnejo in imajo noge na tisti strani kjer je bila prej glava? Našemu je uspelo to že dvakratuser posted image user posted image

Naš zaspi tako, da ga okrog 22h po kopanju in hranjenju položim v košek in mu dam dudko. Če sitnari, mu dudko posladkam s kapljico vetrovnih kapljic. Dostikrat je treba dudko večkrat popraviti in ga božati po glavici, da lahko zaspi. Potrpljenje je božja mast user posted image
V košku naš že toliko rogovili, da se tudi obrne na čisto drug konec, potem pa benti, ker ima premalo prostora user posted image  Bo treba počasi misliti na posteljico, da bo bolj na komot.

tana7, ne rinit v notranjost Brača, ker po tamkajšnji kamniti pustinji ne moreš nikakor vozičkati.

IZVIRNO SPOROČILO: Anitka
Mi bomo pa jutri dopolnili 8 tednov.user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image

aurora28, pozdravi se user posted image user posted image user posted image

Ej, v temle kratkem času, ko sem brala in komentirala, sem imela že 3x motnje... user posted image  Pa ni sitnaril user posted image ...

(odgovor članu mixi)
Neposredna povezava do sporočila: 3073
20.7.2008 16:57:35   
jana81
špelin kakšne motnje pa tebe napadajo?

jst sem se pa tako najedla sladoleda, da bom počila. Sem pojedla še preostale pol banjice sadnega sladoleda. mmmmmmmmmmm

aja Anitka veš tud naš Nejc se obrača v postejici, vasih se zbudim in ga pogledam pa se mi smeji iz posteljice ven, noge ima pa na ograjici (ker imava še vedno na najvišji stopnji jogi), me je vasih kr strah da bi se ven prevrgu, sam vem da še ni tak močn.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 3074
20.7.2008 20:10:49   
špelin@
špelin kakšne motnje pa tebe napadajo?

user posted image  in obe piki, ki rabijo večno asistenco... user posted image

Pa da se pohvalim z novo pridobitvijo: mikrovalovko user posted image  Kupili smo jo včeraj in je naravnost fantastična user posted image  Super za pogrevanje tekočin, tudi meso sem tiktak odmrznila, skuhala riž v pari in naredila pokovko user posted image
Ampak en grenak priokus: ko smo ravno kupili mikrovalovko, nam je danes očitno za kazen crknil pralni stroj in sem vlekla napol oprano žehto k moji mami, potem pa oprano nazaj... user posted image

jana81, grem zdajle še sama "uničit" preostanek banjice Planice user posted image

(odgovor članu jana81)
Neposredna povezava do sporočila: 3075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  121 122 [123] 124 125   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  121 122 [123] 124 125   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?