|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  120 121 [122] 123 124   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majski hroščki 2008 - 1. del
19.7.2008 11:39:56   
Anitka
Dan!

Naš sonček je pa danes kar dolgo spal. Smo pa bedeli včeraj skoraj do pol dvanajstihuser posted image user posted image In sedaj spet že spi, mami bi pa tudi pa imamo delavce pri hiši in mora nekaj skuhati.

IZVIRNO SPOROČILO: ****

Jana prav razdražila si me s temi slikicami igralnih centrov in veš da bom kupila enega od tistih dveh na slikcah inshallah. Namreč zelo sta mi všeč oba, zdi se mi tudi pametna igrača in... Ma všeč mi je za znort. Pa prvič vidim kaj takega ( mater sem za luno ). 2 leti nazaj so bile samo take dekice za po tleh, kaj tko fajnega pa nisem videla. Skratka, to imam namen kupit samo če gre v kuferuser posted image

A se to da zložit v kuvček, da lahko sabo vzamem??user posted image user posted image

Da se lepo zložit. in spravit v malce večji kufer. Ti predlagam, da si ga greš ogledat v BC pa da potem vidiš. Mi smo zelo zadovoljni z njimuser posted image user posted image , smo pa vzeli enakega kot Jana. In seveda držim pestke, da Omarju ranica čimprej uspešno zaceli.user posted image

Jana user posted image user posted image user posted image za nakup. Zdaj imamo pa istegauser posted image user posted image .

Katy ne si preveč vsega tega k srčku jemat. In user posted image user posted image user posted image user posted image za tvojga lubija. Ti pa verjamem, da je hudo v takem sr.. živet. Želim ti čim manj stresa in da uspešno preguraš dneve, ko dragega ne bo doma.  Pa z njo se pač meni toliko kot bo nujno, o tem pa jaz na tvojem mestu več sploh ne bi debatirala. Če bo pa ona skušala kaj govorit o tem pa jo ignoriraj in spremeni temo ali pa pojdi proč. Vedi, da si najboljša mama za svojouser posted image in naj se noben ne vtika v to.user posted image user posted image user posted image user posted image

Upanje umre zadnje!

Moja sreča je postala popolna 25.5.2008 ob 17.45, ko se nama je pridružil samo najin sonček Gal.

http://gal2505.moj-album.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3026
19.7.2008 11:41:06   
Anitka
Jana imaš ZSuser posted image

Upanje umre zadnje!

Moja sreča je postala popolna 25.5.2008 ob 17.45, ko se nama je pridružil samo najin sonček Gal.

(odgovor članu Anitka)
Neposredna povezava do sporočila: 3027
19.7.2008 12:03:05   
tana7
IZVIRNO SPOROČILO: Estrella*

IZVIRNO SPOROČILO: tana7

Mamice, ki želite zgubiti kg, ne preskakovat obrokov, pa se stradat. Poznam par ljudi, ki jim je res uspelo dati kg dol z Montignacom, celo jaz sem potem prebrala njegovo knjigo, ker me je zanimalo, kako deluje. In me je preprical - ceprav nisem nikoli prakticirala, ker pravih problemov s kg na srečo nikoli nisem imela. Vidim pa rezultate na drugih. Če katero zanima, lahko kaj več napišem, čeprav se mi zdi, da je kar znana metoda.

No mene pa res zanima ta metoda. Mi lahko razjasnišuser posted image

Bom poskusila na kratko - če ga pa kaj pobiksam, ali pa se čudno izrazim (sem brala zadeve kake 3 leta nazaj...), pa me naj katera popravi - zihr še katera tukaj pozna Montignaca

Skratka - bistvo je v izogibanju živilom, ki imajo visok glikemični indeks (GI). To so živila, ki povzročijo, da se kopiči sladkor v krvi, ki pa se potem nalaga kot maščoba. To so recimo: krompir (posebej pomfri, pečen krompir na maščobi,...), beli sladkor, bela moka (polnozrnata je OK) - torej ješ samo polnozrnat kruh, polnozrnate testenine,... Seznami, tabele živil z GI se najdejo na netu - če bi te res zanimalo, ti jaz kakšno poiščem, ker bom prej prepoznala, ali je res uporabna, ker sem takrat to malo raziskovala.

Torej:
namesto krompirja, "belih" testenin kot priloge ješ lečo, čičeriko, polnozrnati kus kus, polnozrnate testenine,...
namesto belega sladkorja uporabljaš rjavi sladkor
mislim da imajo visok GI tudi rozine, med,... temu se torej tudi izogibaš
seveda pa črtaš vse sladice, ker so polne sladkorja, ki ti požene vse v maščobne zaloge
čeprav Montignas pravi, da se recimo enkrat na teden lahko pregrešiš s kakšno manjšo zadevico
torej ješ lahko ful, ampak res ful - tako so mi rekli tisti, ki so to sprobali (ja, tudi fante so bili med njimi user posted image )
samo izogibat se moraš določenim zadevam
to so pa itak nezdrave zadeve - bela moka in izdelki iz bele moke so pač osiromašena živila, ker so jim taboljše pobrali
beli sladkor enako
v bistvu sem takrat, ko sem brala njegovo knjigo res malo spremenila svoj jedilnik - ampak ne zaradi hujšanja, ampak zato, ker me je vmes prepričal, kako so ena živila "prazna"  (recimo krompir), "odkrila" sem lečo, ki je do takrat skoraj nikoli nisem jedla, odkrila sem čičeriko, amarant in kvinojo, ki sta ful zdravi žitarici, s ful pomembnimi aminokislinami, ajdo, polnozrnat riž (ne beli uncle bens, ki nima več nič v sebi, ampak samo še redi)...
tako...
saj vem, da nekatere to odbije, ko pomislijo, da bi morali namesto slastnega mastnega pečenega mladega krompirja jesti recimo lečo, ampak tudi te jedi znajo biti ful dobre, lahko se do sitega in še več naješ, pa boš shujšal...

(odgovor članu Estrella*)
Neposredna povezava do sporočila: 3028
19.7.2008 12:14:48   
valentina2006
katy82: Sem prebrala vašo "dogodivščino" od včeraj in lahko samo rečem oz. user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  za tvojga user posted image .

(odgovor članu katy82)
Neposredna povezava do sporočila: 3029
19.7.2008 12:19:57   
valentina2006
tana7: user posted image

(odgovor članu tana7)
Neposredna povezava do sporočila: 3030
19.7.2008 12:26:41   
jana81
tana7 svaka čast da si se tega držala...
jst nisem nikoli hujšala, razen sedaj po porodu, pa še to imam namen s telovadbo shujšat.
Jst se tega ne bi mogla držat, ker imam preeeeeeeeeveč rada sladko, polnozrnate stavri (riž, moka, kruh) pa tudi že sedaj uporabljam.
olga leta sem se ukvarjala  športom, pa mi je telovadba bližje, kot pa pazit kaj jem user posted image

...21.4.08 sva dobila najlepše darilo,ki naju bo spremljalo skozi življenje...

(odgovor članu valentina2006)
Neposredna povezava do sporočila: 3031
19.7.2008 12:27:34   
jana81
valentina tvoja punčka je pa tak sladka........

(odgovor članu jana81)
Neposredna povezava do sporočila: 3032
19.7.2008 12:52:19   
tana7
IZVIRNO SPOROČILO: jana81

tana7 svaka čast da si se tega držala...
jst nisem nikoli hujšala, razen sedaj po porodu, pa še to imam namen s telovadbo shujšat.
Jst se tega ne bi mogla držat, ker imam preeeeeeeeeveč rada sladko, polnozrnate stavri (riž, moka, kruh) pa tudi že sedaj uporabljam.
olga leta sem se ukvarjala  športom, pa mi je telovadba bližje, kot pa pazit kaj jem user posted image

ups... saj se nisem "držala"
saj pravim, da jaz nisem sprobala te diete, poznam pa ljudi, ki so jo
jaz sem samo prebrala njegovo knjigo, ker me je zanimalo, na katerem principu deluje
sem pa malo spremenila prehrano v tem smislu, da sem odkrila ene zadeve, ki jih do takrat nisem uporabljala pri kuhanju(sem že zgoraj napisala katere)
sem pa še vedno jedla sladice, krompir (samo krompirja manj, ker sem pač sedaj tudi druge zadeve jedla kot priloge)...
imam enako kg že od začetka srednje šole - vedno se gibljem nekje med 57-58 kg, včasih pade na 56... visoka sem pa cca. 171 cm

(odgovor članu jana81)
Neposredna povezava do sporočila: 3033
19.7.2008 15:05:37   
valentina2006

valentina tvoja punčka je pa tak sladka........

user posted image user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu jana81)
Neposredna povezava do sporočila: 3034
19.7.2008 15:25:15   
kasso
punce, hvala vsem za user posted image ...zlate ste user posted image

špelin@,,,meni je diagnisticirala glede na spremembe, ki so pokazale na MRT glave in glede na potek bolezni. Punkcije ni predlagala. Kakor se mi zdi, se punkcijo predlaga, če slike ne povedo dovolj. Nobena preiskava pa ni 100%. Lahko, da imaš znake, da slike pokažejo bolezen in punkcija pa nič ...potem pa so v dvomih al je al ni. Upam, da mi na to punkcijo ne bo treba nikoli it.

...držim pesti, da se Omar čimprej pozdravi user posted image

Vsem vam želim eno lepo sobotno popoldne user posted image

(odgovor članu valentina2006)
Neposredna povezava do sporočila: 3035
19.7.2008 15:36:20   
aurora28
Tana hvala ti za to obrazložitev. user posted image Jaz sem Montignaca prebrala in je super knjiga, sam kaj ko se potem nisem mogla vzdržati, da ne bi jedela krompirja pa riža...sladic da ne govorim. Sej če se odločiš, da boš jedilnik spremenil, moraš najprej razščistiti v svoji glavi in se zato trdno odločiti in tega se potem mora držati vsa družina, ker nima smisla, da en je polnozrnate testenine eni pa navadne bele. user posted image

Jana s kakšnim športom si se ukvarjala?

Moram se pohvaliti da so mafini uspeli za prste lizat user posted image . A sem vam naredila lušte user posted image , no tolk o Montignacu user posted image user posted image .

30.4.2008 ob 15. uri se nama je rodil najin sonček Gal.

(odgovor članu kasso)
Neposredna povezava do sporočila: 3036
19.7.2008 16:04:11   
aurora28
Aja pa sem še enkaj pozabila, včeraj me je začelo močno boleti grlo in me zelo boli kadar požiram, ne smem pa nobenih tablet, razen kar je na bazi zelišč. user posted image Kaj je dobrega za grlo, kaj iz domače lekarne? user posted image Nasvet prosim.

Še nekaj ali se lahko otork preko mleka prehladi, če je mama prehlajena? Vem, da kadar gre za kapljično okužbo se bo itak prehladil preko sline, ust, kaj pa preko mleka?

Še prehitro sem se hvalila, da Gal pridno spi od 20.30 ure pa vse do 2. ure zjutraj, nič več, spet se zbuja najprej na tri in nato na dve uri. user posted image user posted image

Opažam pa, da Galu paše spati na boku, samo kadar pade v trdi spanec zvečer ga naštimam na bok in spi približno 2 do tri ure na boku, nato pa se obrne na hrbet in se takoj zbudi, ker opleta z rokami in nogami po zraku in mu ne paše. Kaj naj storim, ker se mi smili, da se takoj zbudi in je vznemirjen. user posted image

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 3037
19.7.2008 16:32:15   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: ****

Sedaj laufam tamalega zrihtat bom brala pol... Jana upam da mi uspeš odgovoriti, da boš imela čas. Tok me zanima sedaj ta igralni center.user posted image

sori ker ti šele sedaj odgovarjam.. sem včeri pol igrala eno igro naseljence, potem pa ob pol1h začela gledat en film Step up 2...polsem pa omagala ob 2h in šla spat.

odločla sem za un center brez blazine, ker imam tako podobno blazino že doma, sem si jo kupila za dojenje in mu bom potem to dala noter... je pa res ful fajni ta center , ima gor 6 igračk ki visijom, pa tako ploščo, da ko brcne al pa z rokaciami udari potem se oglašajo živali, ali pa igra mozart. na drugi strani blazine je pa ogledalo.
Naš mali tak tolče po vseh igračah , da je pravo veselje.

Ta isti center sem danes  zjutri naročila in Omarček si že veselo ogleduje vse tiste stvari. Jaz sem se odločila za takega kot ti, zato ker ima oni drugi baje žico v robu in ga ne vi mogla stlačit v kovček...
Pa tudi po fotkah mi je ta bolj všeč.

Hvala za to idejo. user posted image user posted image user posted image  Če ti ne bi slikce napopala še vedela ne bi da to obstaja.user posted image

Katy: ne se preveč sekirat, skozi eno uho notri skozi drugo ven. Saj jaz se ne bi no.

Tana 7: Visok GI ima tudi koruza, lubenica in ostale buče poleg krompirja in bele moke...

(odgovor članu jana81)
  Neposredna povezava do sporočila: 3038
19.7.2008 17:10:27   
Anitka
**** zdaj se bojo pa že trije majski hroščeki igrali na istih blazinahuser posted image user posted image user posted image Naš Gal še sicer ni ne vem kako aktiven, amapk počasi si že ogleduje igrače in se jim smeji.

Aurora upam, da težave z grlom čimprej odpraviš. Poskusi malce grgrat žajbljov čaj. Pa na naravni bazi so ene pastile, ki sem jih v nosečnosti imela pa se žal ne spomnim imenauser posted image user posted image user posted image Če se spomnim ti napišem. Naš Gal ga pa malce sračka čez dan - spi mi ve v kratkih intervalih tak, da si nič ne morem postoriti zadnje čase. Sicer pa naj raje to počne čez dan kot čez noč. Ponoči pa spi prvo rundo 3-4 urce, potem pa se zbudi nekje na 2-3. Pa mi smo bolj nočne ptice in hodimo bolj pozno spatuser posted image user posted image Mi po eni strani kar paše, ker potem do jutra manjkrat vstanemuser posted image user posted image user posted image

Dajte mi povejte kako zvečer vaši jenčiji zaspijo - a jih date čisto budne v posteljice, jih uspavate na rokicah...?? Naš ponavadi zaspi pri dojenju po kopanju in ga potem preložim v posteljico ali pa mu pomagam z uspavanjem na rokahuser posted image Ene parkrat nam je pa že tudi uspelo, da je bil že zelo zaspan in je komaj gledal pa sva ga dala v posteljico in je zaspal. Bi bilo pa verjetno lažje, če bi imel kakšno dudico - ali? Aja pa še to, ali se vaši že tudi v posteljici tako dolgo ritajo, da se obrnejo in imajo noge na tisti strani kjer je bila prej glava? Našemu je uspelo to že dvakratuser posted image user posted image

Upanje umre zadnje!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3039
19.7.2008 17:34:08   
aurora28
IZVIRNO SPOROČILO: Anitka

Aurora upam, da težave z grlom čimprej odpraviš. Poskusi malce grgrat žajbljov čaj. Pa na naravni bazi so ene pastile, ki sem jih v nosečnosti imela pa se žal ne spomnim imenauser posted image user posted image user posted image Če se spomnim ti napišem. Naš Gal ga pa malce sračka čez dan - spi mi ve v kratkih intervalih tak, da si nič ne morem postoriti zadnje čase. Sicer pa naj raje to počne čez dan kot čez noč. Ponoči pa spi prvo rundo 3-4 urce, potem pa se zbudi nekje na 2-3. Pa mi smo bolj nočne ptice in hodimo bolj pozno spatuser posted image user posted image Mi po eni strani kar paše, ker potem do jutra manjkrat vstanemuser posted image user posted image user posted image

Dajte mi povejte kako zvečer vaši jenčiji zaspijo - a jih date čisto budne v posteljice, jih uspavate na rokicah...?? Naš ponavadi zaspi pri dojenju po kopanju in ga potem preložim v posteljico ali pa mu pomagam z uspavanjem na rokahuser posted image Ene parkrat nam je pa že tudi uspelo, da je bil že zelo zaspan in je komaj gledal pa sva ga dala v posteljico in je zaspal. Bi bilo pa verjetno lažje, če bi imel kakšno dudico - ali? Aja pa še to, ali se vaši že tudi v posteljici tako dolgo ritajo, da se obrnejo in imajo noge na tisti strani kjer je bila prej glava? Našemu je uspelo to že dvakratuser posted image user posted image

Anitka tole o Galu si pa napisala tako, kot da bi jaz napisala za svojega Gala user posted image user posted image . Čez dan klin..c kaj spi, danes je spal dva do trikrat po 10-15 minut in potem je tečen, ker je zaspan, jaz pa pojma nimam kaj naj naredim. Ga nosim, pas mu spet ne paše, mu dajem zizo je noče, ker je sit, ga položim v posteljico začne krolit, ga dam v ležalnik v ležeč položaj, se spet buni, ko pa ga dan v ležanil v višji položaj, da že skoraj sedi pa postane tiho in se občasno smeji. user posted image Pojma nimam kaj ga piči, ker je zaspan in noče nikakor zaspati.

Jaz Gala zvečer uspavam na rokah, večkrat zaspi med dojenjem in ga nato prestavim v posteljico. Mi je pa ponoči naredil, da se je iz dolžine posteljice skobacal v širino posteljice in bil tik ob zgornem robu, sej veste kako mislim in ni mi jasno kako mu je to ratalo user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anitka)
Neposredna povezava do sporočila: 3040
19.7.2008 17:36:45   
Anitka
Aurora jaz ti pravim, da je nekaj na imenu Galuser posted image user posted image user posted image user posted image Se bo treba čimprej  osebno spoznatiuser posted image user posted image user posted image Naš počne isto

Upanje umre zadnje!

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 3041
19.7.2008 18:14:03   
eole
pozdravljene ..

mi že pet dni nismo kakali .. bom spet morala uporabit palčkouser posted image

Anitka -  tudi naša tako rita, že nekaj časa user posted image  uspavamo jo pa različno.. večinoma sama zaspi. če zaspi na rokah, se itak zbudi ko jo položim v posteljico.
tana 7 - smo te pogrešale! user posted image  za kilce in postavo, pa za tako malo obrakov. pri nas je še vedno 10 in več obrokovuser posted image  kadar samo podojim zaleže za pol ureuser posted image  očitno se nikoli ne bom znebila pumpice.. sedaj razmišljam, da bi si kupila kar električno, čeprav sane 150 EUR!!

(odgovor članu Anitka)
Neposredna povezava do sporočila: 3042
19.7.2008 18:22:39   
Estrella*
Anitka: jaz svojo ne uspavam in ravno tako nisem sinkota. Po dojenju včasih zaspi a se ponavadi do posteljce zbudi. Položim jo b posteljco in grem. Včasih nam rata takoj, večinoma se vrnem in ji dam dudico. Včasih jo sprejme in zaspi, včasih pa ponovimo ritual tudi 10x. Na roke jo vzamem samo, da podere kupčka. Na začetku je bilo nekaj težavic in ni hotla zaspat tudi po dobri 2huser posted image , sedaj se je pa to umirilo. A, če ne gre drugače jo prelisičim s čajčkomuser posted image

(odgovor članu eole)
Neposredna povezava do sporočila: 3043
19.7.2008 18:31:59   
Estrella*
IZVIRNO SPOROČILO: eole

pozdravljene ..

mi že pet dni nismo kakali .. bom spet morala uporabit palčkouser posted image

Anitka -  tudi naša tako rita, že nekaj časa user posted image  uspavamo jo pa različno.. večinoma sama zaspi. če zaspi na rokah, se itak zbudi ko jo položim v posteljico.
tana 7 - smo te pogrešale! user posted image  za kilce in postavo, pa za tako malo obrakov. pri nas je še vedno 10 in več obrokovuser posted image  kadar samo podojim zaleže za pol ureuser posted image  očitno se nikoli ne bom znebila pumpice.. sedaj razmišljam, da bi si kupila kar električno, čeprav sane 150 EUR!!

eole: kako, da zaleže samo za pol urce? A se ji ne da vlečt? A mogoče veš kako deluje ta električna pumpica? Jaz bi si jo nabavila, ker me ponavai tako roka boli od črpanjauser posted image . Mogoče bi si raje kupila rabljeno, ker 150 eu je kar zajeten kupček

(odgovor članu eole)
Neposredna povezava do sporočila: 3044
19.7.2008 18:59:03   
eole
estrella - ja, točno to je, ne da se ji sesat. potem pa ali zaspi, ali pa se začne kregat..

potem si pač izčrpam in ji dam po steklenički. tako je vsaj na mojem mleku. če ne bi črpala, bi mleka že zdavnaj zmanjklalo. tudi zato sem ga imela v začetku premalo, ker je tako slabo sesala.

rabljene pumpice so sicer malo cenejše, ma mi je kar malo čudno kupit pumpico kar od nekoga..  mi je pa kolegica priporočala električno, pravi da se obnese, tudi hitreje sčrpa-.  kakšno imaš ti? jaz imam sedaj ročno od tommee tippee.

kako boli roka pa vem!!

Neposredna povezava do sporočila: 3045
19.7.2008 19:01:58   
tana7
električna črpalka - se mi sanja, ali se da na Aventu v Ljubljani izposodit njihove električne črpalke? Saj mogoče sem kaj zamešala... Ja, je veliko 150 EUR - ampak je ta zadeva, kot vse druge cost-benefit - če ti odtehta trud, živce, čas, slabo voljo, bolečine v zapestju (ena mi je nekoč rekla, da jo je po treh mesecih ročnega črpanja začelo ful boleti v zapestju, tudi ko ni črpala)....

glede postave mi pa ni treba ploskati - saj mogoče kateri dobro izgleda moje razmerje kilogramov in višine, vendar v realnosti ni glih za ploskat - mal krive noge, trebuh brez vsake mišice, čisto mehak, celulit,... verjetno imam lahke kosti - poleg tega je pa maščobno tkivo lažje od mišic...  ampak ja... se ne pritožujem preveč, edino za ploskati pa res nisem user posted image

uspavanje...
tukajverjetno ne znam preveč pomagati, ker Brino zvečer okoli 21.30 kopamo, potem papca in ponavadi kar zaspi na koncu papcanja - komaj podremo kupček, ker je že čisto mehka
če pa takrat še ne zaspi, jo pa vseeno damo v posteljico, pa v veliki večini primerov brez glasu zaspi. Včeraj je pa res čež kakih 10 minut začela malce jokcati, pa jo je user posted image mal dvignil in par minutk nosil po sobi v temi, pa je zaspala, ampak to je res izjemoma. Je pa naš najbolj "kritičen" čas tam med 19.30 in 21.00, ko res rabi vso pozornost, sicer joče. Na srečo smo našli en položaj nošenja, v katerem neha jokati. Pa jo tako malo nosimo, malo damo na trebušček, kjer tudi ne joče ponavadi,  malo jo zabavamo z mobilom,...  pa ponavadi kar zadrema, potem je pa itak že počasi čas za kopanje. Čez dan  je pa tudi kar precej budna, ampak ni zahtevna. Ji dam gor CD z otroškimi pesmicami, ali jo drugače zabavamo. Na srečo pa skoraj nikoli (mogoče recimo max. 5x do sedaj), da je jokala tako, da ne bi nič pomagalo. Moram res trkati po lesu!!!!user posted image

danes tudi je kar na redko...hm... upam, da je vse OK, in da bo vse OK z mojim mlekom...
ponoči sva papcali spet po 5.00, danes natančno ob 5.20, včeraj ob 5.30 - pred tem pa tisto po večernem kopanju okoli 22.15-22.30
Je pa res, da včeraj in danes še ni kakala - mislim pa, da še nikoli ni bila dva dneva brez kakanja
pa verjetno nimam nobene pravice jamrat, ker ste tukaj ene, katerih otročki po ful dlje niso kakali - poleg tega pa sem v knjigi prebrala, da pri dojenih otrocih pride en trenutek nekje med 1 mesecem in 4 meseci, ko začnejo bolj poredko kakat, ker začnejo bolje izkoriščati pojeden mlekec, pa da je tudi sicer zaprtost pri dojenih precej redka...upam, da gre res za ta razloguser posted image

dopust
še vedno ne veva, kam bi šla konec avgusta
zdaj sem dobila idejo, da bi šla na kašen večji dalmatinski otok (korčula, brač, hvar - od teh sicer nisem bila samo na braču, na ostalih dveh pa že kar nekaj let nazaj), ker imaš tam več potk, vasic...kamor lahko greš z vozčkom
midva itak nisva za poležavanje po plažah, poleg tega je fino imeti kaj za početi poleg plaže že zato, če bo slučajno malo slabše vreme - proti septembru se zna baje že malo skisat
pozna katera Brač, razen Bola na Braču, po možnosti kakšno manjšo vasico, notranjost otoka?
kaj pravite na to idejo?

muffini - mmmmmm ena mojih najbolj pribljubljenih sladic!!!user posted image

kdaj naj bi otroci izrekli svoje prve besedeuser posted image saj ne da sem nestrpna, samo zanima meuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3046
19.7.2008 19:06:39   
jana81
IZVIRNO SPOROČILO: aurora28
Jana s kakšnim športom si se ukvarjala?

že kot otrok sem začela plesat (najprej latinsko ameriške in standardne, potem pa jazz ablet) in plesala 7 let, potem pa nehala in začela trenirat rokomet, ki sem ga tudi trenirala 7 let in pol.
Potem sem nehala,zdaj pa športam vse po malem.

aurora mogoče Gal ni lačen, ampak samo žejen in se zato zbudi. Na hrbet se pa mogoče obrne zato, ker ga zvija in se tako lažje sprdi ko ima nogice v luft. Vem da Nejc če ga zvija se takoj obrne na hrbet, se sprdi , mu dam dudo in spi naprej, čeprav to čez dan, ponoči spi ko ubit.
za grlo so islamint zeliščne pastile (brez sladkorja), ali pa granobil tudi.

**** super, zdej pa bo užival Omar.

anitka tud mi smo bolj nočni, ker sva midva z atijem tud bolj nočna,zjutraj pa rada spiva.

IZVIRNO SPOROČILO: Anitka

Aja pa še to, ali se vaši že tudi v posteljici tako dolgo ritajo, da se obrnejo in imajo noge na tisti strani kjer je bila prej glava? Našemu je uspelo to že dvakratuser posted image user posted image

pod tole se pa čist podpišem.
Drgač pa včasih zaspi na rokah, včasih pa sam, kakor mu paše.user posted image

estrella zakaj bi si pa črpala?
Jst sploh ne črpam več že skoraj 2 meseca, se mi zdi da sva se uskladila z ponudbo in povpraševanjem.

(odgovor članu aurora28)
Neposredna povezava do sporočila: 3047
19.7.2008 19:12:00   
jana81

pozna katera Brač, razen Bola na Braču, po možnosti kakšno manjšo vasico, notranjost otoka?
kaj pravite na to idejo?

jst na Hvar ne bi hodila, ker niamjo bolnice v primeru če je kja narobe, na Braču je ista pesem, s tem da je malo bližje. Midva sva bila lani na Braču v sutivanu, samo sence ni kej velik. Se najde, ni pa to preveč zelena vasica.
Greva pa letos v starigrad -paklenica pri Zadru, sva tudi že bila, pa nama je bilo všeč. Drugo leto pa verjetno pičimo na kak otok, verjetno kar Brač.

(odgovor članu tana7)
Neposredna povezava do sporočila: 3048
19.7.2008 19:52:51   
tana7

kaj pravite na to idejo?

jst na Hvar ne bi hodila, ker niamjo bolnice v primeru če je kja narobe, na Braču je ista pesem, s tem da je malo bližje. Midva sva bila lani na Braču v sutivanu, samo sence ni kej velik. Se najde, ni pa to preveč zelena vasica.
Greva pa letos v starigrad -paklenica pri Zadru, sva tudi že bila, pa nama je bilo všeč. Drugo leto pa verjetno pičimo na kak otok, verjetno kar Brač.

vidiš...to je pa glavni minus otoka... ful razmišljam o tem, pa ne vem, kaj glede tega narestuser posted image - ali zdravstveni dom res ne bi bil dovolj...saj ne vem..
malo me res muči to, da mogoče na celini ne bi imela kaj počet, če se ne bi glih potikala po plažah - ne celini je težje krožit po kakšnih vasicah, ponavadi je itak samo "jadranska magistrala", pa morje, pa ful težko dostopna notranjost z vasicami

(odgovor članu jana81)
Neposredna povezava do sporočila: 3049
19.7.2008 19:56:42   
Estrella*
IZVIRNO SPOROČILO: eole

estrella - ja, točno to je, ne da se ji sesat. potem pa ali zaspi, ali pa se začne kregat..

potem si pač izčrpam in ji dam po steklenički. tako je vsaj na mojem mleku. če ne bi črpala, bi mleka že zdavnaj zmanjklalo. tudi zato sem ga imela v začetku premalo, ker je tako slabo sesala.

rabljene pumpice so sicer malo cenejše, ma mi je kar malo čudno kupit pumpico kar od nekoga..  mi je pa kolegica priporočala električno, pravi da se obnese, tudi hitreje sčrpa-.  kakšno imaš ti? jaz imam sedaj ročno od tommee tippee.

kako boli roka pa vem!!

No pol sta pa že dve. Moja je ista frača lena. Mleka sem imela ogromno , že na zaćčetku in je mala šla dam 100g  težja iz P kot se je rodila.Pol mi ga je pa začela sračkat in spat  na zizi. Še vedno to delauser posted image En čas dojim, pol si pa ščrpam....samo imam ful manj mleka kot na začetku. Imam pa ročno črpalko od mami vac (bila je 50eu!!) Samo imam kar težave s črpanjem, ker se mi zdi, da so moje zize malo prevelike za tisto luknjouser posted image .

tana7: ufff prve besede. Se sploh ne spomnim kadaj je mali rekel prvo besedo, vem samo, da je bila ATAuser posted image Je pa res začel kasno govorit, hodil pa že pri 10mescih. Od otroka do otroka je različno.

jana: jaz si črpa občasno, ker se mi zdi, da je povpraševanje tako majhno. No je majhno, kar se odraža na njeni težiuser posted image . Se bojim, da bi izgubila mleko, pa malo počrpam in izpraznim zizo. Problem je v tem, da mala ful malo poje in če je slučajno budna bi se dojila na 1h. To pa se pozna na mojih bradavicah, ki me začno pečt. Skratka jaz odkrito povem, da komaj čakam starost 1 leta, ko bo mala lahko jedla od A do Ž. Res je težko uvajat hrano, sploh če ti ne je rad, ampak vsaj ne boli in vidiš koliko ti poje, kar pri dojenju ne.

(odgovor članu eole)
Neposredna povezava do sporočila: 3050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  120 121 [122] 123 124   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  120 121 [122] 123 124   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

5 resničnih dejstev o spanju skupaj z otrokom
Nekateri starši so strogo proti temu, da bi spali skupaj z dojenčkom, otrokom v isti postelji, spet drugi v tem vidijo v...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?