tana7
|
IZVIRNO SPOROČILO: Estrella* IZVIRNO SPOROČILO: tana7 Mamice, ki želite zgubiti kg, ne preskakovat obrokov, pa se stradat. Poznam par ljudi, ki jim je res uspelo dati kg dol z Montignacom, celo jaz sem potem prebrala njegovo knjigo, ker me je zanimalo, kako deluje. In me je preprical - ceprav nisem nikoli prakticirala, ker pravih problemov s kg na srečo nikoli nisem imela. Vidim pa rezultate na drugih. Če katero zanima, lahko kaj več napišem, čeprav se mi zdi, da je kar znana metoda. No mene pa res zanima ta metoda. Mi lahko razjasniš Bom poskusila na kratko - če ga pa kaj pobiksam, ali pa se čudno izrazim (sem brala zadeve kake 3 leta nazaj...), pa me naj katera popravi - zihr še katera tukaj pozna Montignaca Skratka - bistvo je v izogibanju živilom, ki imajo visok glikemični indeks (GI). To so živila, ki povzročijo, da se kopiči sladkor v krvi, ki pa se potem nalaga kot maščoba. To so recimo: krompir (posebej pomfri, pečen krompir na maščobi,...), beli sladkor, bela moka (polnozrnata je OK) - torej ješ samo polnozrnat kruh, polnozrnate testenine,... Seznami, tabele živil z GI se najdejo na netu - če bi te res zanimalo, ti jaz kakšno poiščem, ker bom prej prepoznala, ali je res uporabna, ker sem takrat to malo raziskovala. Torej: namesto krompirja, "belih" testenin kot priloge ješ lečo, čičeriko, polnozrnati kus kus, polnozrnate testenine,... namesto belega sladkorja uporabljaš rjavi sladkor mislim da imajo visok GI tudi rozine, med,... temu se torej tudi izogibaš seveda pa črtaš vse sladice, ker so polne sladkorja, ki ti požene vse v maščobne zaloge čeprav Montignas pravi, da se recimo enkrat na teden lahko pregrešiš s kakšno manjšo zadevico torej ješ lahko ful, ampak res ful - tako so mi rekli tisti, ki so to sprobali (ja, tudi fante so bili med njimi ) samo izogibat se moraš določenim zadevam to so pa itak nezdrave zadeve - bela moka in izdelki iz bele moke so pač osiromašena živila, ker so jim taboljše pobrali beli sladkor enako v bistvu sem takrat, ko sem brala njegovo knjigo res malo spremenila svoj jedilnik - ampak ne zaradi hujšanja, ampak zato, ker me je vmes prepričal, kako so ena živila "prazna" (recimo krompir), "odkrila" sem lečo, ki je do takrat skoraj nikoli nisem jedla, odkrila sem čičeriko, amarant in kvinojo, ki sta ful zdravi žitarici, s ful pomembnimi aminokislinami, ajdo, polnozrnat riž (ne beli uncle bens, ki nima več nič v sebi, ampak samo še redi)... tako... saj vem, da nekatere to odbije, ko pomislijo, da bi morali namesto slastnega mastnega pečenega mladega krompirja jesti recimo lečo, ampak tudi te jedi znajo biti ful dobre, lahko se do sitega in še več naješ, pa boš shujšal...
|