|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: NOSECA SEM!!
7.5.2008 12:51:14   
baguSka
kaj pa je najhuje pa je, da nikoli ne boš pozabla na to. Vedno te to spremlja.

ja se strinjam da je mozno... mozno pa je tudi, da z otrokom ne bo vse v redu... a to je pa ne bo spremljalo vse zivljenje!? njo in njenega otroka in se vse ostale naokoli???user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
7.5.2008 13:10:11   
srki
Meni tudi ni jasno, saj se ne gre samo za to, da otroka donosiš ali ne. A mislite, da ta kemija in zdravila nič ne vplivajo na razvoj otroka, četudi je samo skupek celic?

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 27
7.5.2008 13:49:16   
Martina27
Pozdravček.
Kot prvo,vam res iz srca hvala,za vaša razmišljanja in nasvete.

Da vam napišem svojo zgodob in boste razumele,da ne oklevam sam zaradi službe.

Imam ze sineka starega tri leta in ga imam najraje na celem svetu,tako kot vsaka mami svojega. Včasih mi že kolegice rečejo,da je to pretirana ljubezen,ki bi jo morala presekat z drugim otročkom. Z očetom Žan Tai-a sva šla pred 2 letoma narazen in sem ostala sama z njim.
Kar se tiče materialnih stvari nama resnično nič ne manjka,včasih še je celo česa preveč,ampak meni manjka on.
Še zdaj ga imam rada in sem ponosna na to,da mu je sinek tako zelo podoben.
Ne morem se zaljubit v dobenega,zmeraj vsakega primerjam z njim. No in spoznala sem enega zelo simpatičnega fanta,lepega bi lahko rekla,s katerim prijateljujema že 1 leto.Ampak videvava se takrat ko je Tai pri očiju in sem jaz sama. Z njim sem tudi zdaj zanosila. On je maneken in tak frfotavček se. Bojim se,da bom spet ostala sam se z enim otročkom.

Vem,da je to pristranska stvar ob vsem tem,pa vedar premišljujem tudi o tem. Ko sem mu povedala, da sem noseča je bil zelo vesel,včeraj pa mi je rekel,kaj ti ga res misliš imet?

Me lahko zdaj vsaj malo razumete,zakaj tudi razmisljam o splavu?

Vem,da me bo to spremljalo v življenju,ker enega že nosim na duši,in to Tai-evega bratca al sestrco.
Sem pa pisala tuid dr.pušenjaku in čakam na njegov odgovor.

13.06.2009- BOM POSTALA GOSPA!

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 28
7.5.2008 13:58:51   
AnciM
*Mišek*, če bodo izvidi slabi te bodo zagotovo poklicali. Jaz hodim v Kranj in tam je tak sistem. Ko imaš pregled ti vzamejo kri in urin in ju pošljejo v laboratorij. Če je slučajno kaj narobe, pa me pokličejo na GSM.

Kar se pa dodatkov tiče, je pa za folno že nekoliko pozno, saj naj bi se jemala prve 3 mesece. Meni je G svetovala minerale in vitamine. Jaz jih sicer nisem jemala, ker sem proti kemiji, vendar če jih želiš jemati malo pobrskaj po starih temah in boš našla, kaj so druge jemale.

(odgovor članu *Mišek*)
Neposredna povezava do sporočila: 29
7.5.2008 14:13:21   
gajka
*Mišek* - če je tvoja prehrana dovolj raznovrstna, ni treba peljati posebne panike glede folne kisline. Sicer pa se folna kislina priporoča 3 mesece pred zanositvijo in prve 3 mesece po zanositvi. Lahko pa, da boš brez skrbi, jemlješ kakšne posebne vitamine za nosečnice. Pojdi v lekarno, pa ti bodo tam svetovali. Drugače pa ne pozabi na pregled nuhalne svetline, ki je samoplačljiv in se moraš sama naročit, je zelo priporočljiv, izvaja pa se med 11. in 14. tednom nosečnosti. Pa nikar ne bodi obupana, ker nimaš biti zakaj! Glavo pokonci in uživaj v nosečnosti!

Martina27 - hmmm, res nimaš zavidljive situacije. Če sem odkrita, bi v tvoji situaciji sama resno razmišljala o splavu. Ker podpora partnerja po mojem mnenju mora biti, biti mama samohranilka z dvema otrokoma dveh različnih očetov pa si sama res ne bi želela. Ne vem, mene bi tudi možnost, da je zaradi tablet kaj narobe, žrla ves čas nosečnosti. Mogoče bolje, da najdeš eno sorodno dušo, ki ji resnično lahko zaupaš in si ustvariš temelje za novo družino in potem Tai dobi še bratca/sestrico. Težko svetovati, res! Kakorkoli se boš odločila, pa svoje odločitve nikoli ne obžaluj. Vso srečo!

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 30
7.5.2008 14:17:15   
Anonimen
Res nisi v zavidljivi situaciji. Tudi sama sem bila enkrat v podobni dilemi. Zelo težko sem se odločila za splav in še danes me boli ko pomislim na to. Vendar kljub temu še vedno mislim, da sem se prav odločila, saj moja takratna situacija ni bila zrela za pikico in ne glede na vse pomisleke o splavu je pri meni pretehtala misel na to, da ne želim otročka vzgajati sama.

Zdaj sem srečno poročena, pričakujemo novega člana naše družinice in tudi zame končno spet sije sonček.

Zagotovo pa drži, da je vsaka odločitev prava in da boš ne glede na številne nasvete, ki jih dobiš, v končni fazi samo ti morala živeti z njo.

(odgovor članu AnciM)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
7.5.2008 14:26:18   
Acjom1
*Mišek* - jaz sem pri 10. tednih jemala Centrum materna in še zdaj jemljem te tablete. Vsebujejo vitamine, vključno s folno kislino. Tisti glavni čas, ko naj bi jemala folno, je zdaj sicer že mimo, vendar jo nekateri ginekologi priporočajo celo nosečnost Sicer pa se ne preveč sekirat glede prehrane in raznih dodatkov - poskusi jesti uravnoteženo prehrano in mislim, da je to čisto dovolj. Naše mamice so nas vse rodile, brez vseh teh možnih dodatkov, ki se danes pojavljajo. Če bi blo kaj pomembnega narobe s tvojimi izvidi, oziroma če bi ti česa primanjkovalo, pa bi te ginekologinja poklicala.
Edino kar še lahko narediš je, da dobro opereše sadje in zelenjavo, se izogibaš majonezi, mehkim sirom in surovemu mesu. O tem je bilo pa itak že dosti napisanega. user posted image
Uživaj v nosečnosti. user posted image

< Sporočilo je popravil Acjom1 -- 7.5.2008 14:28:04 >

(odgovor članu *Mišek*)
Neposredna povezava do sporočila: 32
7.5.2008 14:33:23   
srki
U, Martina, ti pa res nimaš fajn situacije.

Jaz ne vem, sama najbolje veš, kaj in kako. Če že imaš enega "na vesti", premisli, če želiš imeti še tega. Škoda, ker ti ta fant ne stoji toliko ob strani, da bi se veselil otročka. Očitno ni pripravljen na otroka.

Kaj bi sama naredila, nimam pojma. Mogoče se bo grdo slišalo, vendar bi se, dokler zares ne bi prebolela prvega, vsaj zaščitila in se prej pogovorila s partnerjem, ki bi ga imela, o otrocih.

(odgovor članu Acjom1)
Neposredna povezava do sporočila: 33
7.5.2008 14:35:55   
srki
Mišek, ne sekiraj se. Moja sestra za prvega, niti drugega otroka ni jemala folne kisline. Jej pač hrano, bogato z vitamini. Lahko pa si še vedno kupiš tablete Elevit, ki se lahko celo nosečnost uživajo.

(odgovor članu *Mišek*)
Neposredna povezava do sporočila: 34
7.5.2008 14:44:59   
detelja
Martina27, meni so rekli, da če takoj ko nehaš jemati kt zanosiš, da je večja verjetnost, da pride do ss...jaz bi na tvojem mestu pikico obdržala...glej tudi če si zamenjala službo te kar tako zaradi nosečnosti ne smejo in ne morejo odpustiti..imaš pogodbo za določen, nedoločen čas??? poglej ZDR...sama sem zgubila pikico v 7 t...pojdi na forum spontani splav pa boš vidla kaj vse bi nakatere naredile samo, da bi lahko obdržale pikico...sama imam pogodbo za določen čas pa me sploh ne gane, glavno, da bom lahko enkrat srečna nosečka...mamica...

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!

(odgovor članu *Mišek*)
Neposredna povezava do sporočila: 35
7.5.2008 14:48:49   
danchy
martina,

a se ti zdi da ma ta tvoj "maneken" mogoč sam tist trenutni strah? pa sej veš, da se mnogi fantje takoj ob takšni izjavi "posračkajo" v hlače... pol pa rabjo dan dva da to prespijo... jaz ti predlagam, da se s tem tipčkom fajn pomeniš in mu zaupaš ter poveš vse kar ti leži na duši... res, brez kakršnekoli ovire... vse, kaj pričakuješ od njega, vajine nadaljne zveze in podobno... pa ti bo pol čist jasn kolk lahk nanj računaš...
kaj bi jaz naredila na tvojem mestu, pojma nimam... in si ti tudi ne upam karkoli v tej smeri svetovati- navsezadnje samo ti veš kako stvari stojijo...
držim fige, da se odločiš pravilno- pa kakorkoli že... sam da boš ti srečna...

srečno!

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 36
8.5.2008 12:29:05   
*Mišek*
Najlepša vam hvala za razne nasvete
Thanks user posted image
*Mišek*

(odgovor članu danchy)
Neposredna povezava do sporočila: 37
8.5.2008 14:57:52   
pepa6
Ginekologi priporočajo da jemlješ folno kislino. Jaz sem namreč jemala sprva CentraMed mami-pred zanositvijo skoraj 9 mesecev, ko sem zanosila pa Elevit, ki mi ga je priporočila ginekologinja. Pa čestitke ob nosečnosti.

(odgovor članu *Mišek*)
Neposredna povezava do sporočila: 38
8.5.2008 15:10:34   
Anonimen
Martina27 verjemi mi, da te vse podpiramo ne glede na to kako se boš odločila. Jaz bi se najbrž v tvojem primeru odločila za abortus. Pač bi me to spremljalo celo življenje. Včasih je boljše splavit, kot pa kasneje po tiho obtoževat otroka, da si nesrečen. Ne me ostale obsojat, ampak imam pač tako mnenje.

(odgovor članu pepa6)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
8.5.2008 16:32:13   
* Mateja *
Martina jaz sem tudi spila te tablete tako kot ti in sem vseno zanosila in donosila. res je bil nedonošen, ampka mu čisto nič ne fali.
Si pa res v nezavidajoči situaciji in ti svetujem, da dobro premisliš kaj si želiš in ne se ozirat na komentarje iz okolice, ker pač vse me različno razmišljamo in bi vsaka naredila po svoji vesti. Ti naredi tudi po svoji oz. naredi kar ti srce naroča!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 40
8.5.2008 19:29:47   
Anonimen
Martina, videla sem, kaj ti je odgovoril Pušenjak. Zdaj ti ostane še, da dobro premisliš situacijo, ker samo ti veš kako in kaj. Priporočam ti tudi jaz čim bolj iskren pogovor z očetom, da boš vedela pri čem si, preden sprejmeš odločitev. Sem razmišljala, kaj bi jaz naredila na tvojem mestu. Mislim, da bi ga obdržala. Ampak to je tako... Ne moreš vedet, dokler se ne znajdeš v takšni situaciji. Kakorkoli se boš odločila, vedi, da si naredila prav! user posted image

(odgovor članu * Mateja *)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
15.5.2008 14:31:11   
Martina27
Pozdravljene. Da vam povem,da sem spontano splavila. V četrtek sem bila pri G in ga je ful iskal,v petek pa sem začela krvavet. Mislim tudi,da je bil ta pikec že mrtev,ker je bil ta moj zdravnik tak čuden. No tolk o moji situaciji. Aja se to. So mi rekli v bolnici,da imam cisto na jajčniku in moram na operacijo. A katera mogoče ve al je to huda operacij ali taka bolj lažja?

Hvala in lep pozdrav.

13.06.2009- BOM POSTALA GOSPA!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 42
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?