|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Noseča sem
6.5.2008 7:35:08   
Martina27
Lepo pozdravljene! Včeraj sem ugotovila,dasem noseca. Vse skupaj se nebi bilo tako sokantno,ce nebi pred dvema tednoma klicala zdravnika za tole tabletko,ki se vzame 48 ur po spolnem odnosu. Rekel mi je,da sicer te tabletke vec ni ampak da,naj vzamem 4 kontracepcijske tabletke in cez 12 ur spet stiri,da se zdaj tole uporablja in cez par dni bi naj zacela krvavet. Sej sem o tem pisala tudi na forumu in so mi tudi druge punce tako povedale,celo, da ni nujno, da začnem krvavet.
No,včeraj v sluzbi pa mi je postalo tako slabo,vrtelo,da sem pač posumila,da bi lahko bilo to to!
No,kupila sem 2 testa in pokazalo je,da sem noseca.
Zdaj pa vas lepo lepo prosim,da mi poveste kaj naj naredim.
Imam ze enega pikeca,pred 2 mesecema sem menjala sluzbo,ki je ne zelim izgubit,v tem trenutku si se pikeca nisem zelela(zato sem tudi klicala a tole tabletko, ki se zauzije po 48 urah)ne zelim ga pa zdaj tudi ne izgubit oz it kar na splav.
Zanima me,kako so lahko te tabletke vplivale na plod?
No, ce ima katera ze kakšne izkušnje s tem:
HVALA VAM ,CIST SEM OBUPANA,CELO NOČ NISEM SPALA,KER NE VEM, KAJ DA NARDIM.

HVALA. MARTINA

< Sporočilo je popravil Teni RR -- 6.5.2008 21:03:33 >

13.06.2009- BOM POSTALA GOSPA!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: NOSECA SEM!!
6.5.2008 7:45:56   
kristinaj
pa ja je bolj pomembna pikica kot služba.

jaz sem v drugouser posted image , nobena user posted image  ni bila načrtovana, pri obeh do 1,5m sploh nisem vedela da sem. ko sem bila v prvo sem celo user posted image  s tabletkami prestavljala, ker smo na eno ohcet šli, v bistvu sem bila pa že noseča...  nameravali smo imeti 2 ampak ne tako hitro, sedaj pa mi ni žal....

če ste nameravali imeti še enega user posted image  je najbolje, da se z g posvetuješ kako so tvoja dejanja vplivala na plod, ker lahko se zgodi, da ko bosta v drugo želela, ne bo uspelo in bo trajalo in trajalo.....

jaz ne bi imela moči niti vesti pikico ven iz mene spravljat.... razlike bosta leto in pol, skupaj iz plenic, skupaj bosta rasla in si delala družbo drug drugemu..ne predstavljam si, da bi imela otroka par let razlike, ker se ravno navadiš brez plenic, komot postaneš, potem pa še 1x vse znova......

(odgovor članu Martina27)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.5.2008 7:56:42   
Polona31
Če bi zaradi tega ker nosiš novo življenje izgubila službo, potem niso vredni da delaš zanje. Služba se bo že našla, otroček ki ga imaš pod srčkom je pa eden in edini. Veseli se da ti je še enkrat zaupana naloga biti starš. Vso srečo!!!

Neposredna povezava do sporočila: 3
6.5.2008 8:00:31   
frutka_
Najprej čestitam!user posted image
In drugo čimprej se naroči v gin ambulanti pa boš najboljše vedela.

Neposredna povezava do sporočila: 4
6.5.2008 9:09:01   
srki
Se strinjam s frutko.

In seveda čestitke tudi.

Ni pa rečeno, da boš ob službo.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.5.2008 9:24:24   
Anonimen
Jaz ti bom pa tako rekla. Ne vzami tabletke, in ne naredi abortusa, ker te bo vso življenje spremljala slaba vest zaradi tega. To sem enkrat naredila pa nikoli več. No sedaj sem tako noseča-31. tednov, in sma se s partnerjem zmenila, da če se že nama zgodi v prihodnosti, da zanosim obdržima otroka, ne glede na vse. Sem sama bila v kar veliki dilemi. Začela sem takoj po faxu s pripravništvom, in sem morala mesec in pol pred koncem pripravništva v bolniško zaradi krvavitev. Sprva sem se bala, kaj pa zdaj, ko nimam še pripravništva, pa najemnino je treba plačat, pa sam en redno zaposlen,.....pač tisoč stvari mi je šlo po glavi. No po 2 mesecih se je vse uredilo, pripravništvo so mi podaljšali, tako, da bom pač morala it nazaj delat za tistih 6 tednov po tistih 105 dneh porodniške. Ampak so mi zagotovili, da me pa po pripravništvu tam čaka služba. Kaj veš, kaj pa če tebe ne bodo vrgli na cesto, kaj če se bo vse uredilo, in boš imela tako otroka in službo?

Ni vedno vse tako temno, kot se zdi. Navadno se vse samo od sebe uredi, samo ne smeš izgubit upanja.

Odločitev pa je tvoja, jaz sem ti napisala pač svoje mnenje.

(odgovor članu srki)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
6.5.2008 9:55:12   
carly
Veš saj te iz službe po zakonu itak ne smejo vržti.razen če imaš službo samo za določen čas in ti potem ne bodo podaljšali.kar se pa tabletk tiče, je pa najbolje da pokličeš svojega gin. in se bosta vse pomenila.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
6.5.2008 10:50:06   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu carly)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
6.5.2008 11:04:10   
Martina27
Pozdravljene!
Zdaj sem bila pri ginekologu. Rekel je, da iz njegovega stališča gledano bi rajš videl,da grem na abortus,ker sem zaužila preveč hormončkov pa se tramal tabletke sem jemala po operaciji roke.

Ne vem več kaj da naredim. Sedim in jočem,ker sevsega skupi resnično bojim.
Gledam svojega sončka in razišljam o tem v trebuščku.

Grem se na genetski posvet in bodo oni odločili kako in kaj.

Hvala vam ki ste prebrale  moje sporočilo in mi svetovale.

LP MARTINA

13.06.2009- BOM POSTALA GOSPA!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.5.2008 11:18:36   
srki
Lepo,da si se šla posvetovat. Vsa ta kamija se tudi meni ne zdi OK, v prvih tednih se itak vsa zdravila odsetujejo, ti pa si jih jemala in to močna. Srečno v naprej, pa ne očitaj si, karkoli se boš odločila.

Neposredna povezava do sporočila: 10
6.5.2008 11:26:21   
karinka
Najbrž ti je ginekolog kar prav svetoval. Res si pojedla toliko tablet, da to najbrž ni dobro za otročička.

Tako kot pravijo predhodnice pred mano, ne očitaj si kakorkoli boš naredila.

Moja prijateljica je bila noseča , pa ni vedela in je ravno takrat pojedla cel kup raznih zdravil ker je imela hude težave z zobmi. Tudi njej je ginekolog svetoval abortus. Tudi sama se je s tem strinjala.

Pol leta po tem je spet zanosila in danes imajo 3.letnega zdravega fantka.

Srečno !

Neposredna povezava do sporočila: 11
6.5.2008 11:28:24   
Anonimen
Če se boš odločla za splav ti priporočam, da ga narediš s pomočjo tabletke. Vem, da to delajo na Ptuju, Mariboru in Ljubljani. Moraš pa bit noseča največ 7 tednov oz. kako veliki je plod. Poteka pa tako, da zjutraj prideš v bolnišnico, ti vstavijo neko tabletko v nožnico in potem spontano splaviš. Moram ti povedat, da ni tako lahko kot se sliši. Imaš lahko kr močne bolečine in krče, kaj pa je najhuje pa je, da nikoli ne boš pozabla na to. Vedno te to spremlja. user posted image . Ti pa sama najbolje veš v kakšni situaciji si in ti svetujem, da se konkretno pogovorita s partnerjem.
Upam, da se ti bo vse uredilo.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 12
6.5.2008 11:36:39   
Anonimen
Aja pa še to sem ti pozabla napisat. Jaz sem se odločla tudi za splav s tabletko. Nisem vedla, da sem noseča in sem imela neko bolezen in sem en kup močnih zdravil pojedla. Je res, da nikoli ne bom pozabla na to malo pikico, vendar sem se zavedala, da bi lahko bilo kaj narobe. In tega si noben ne želi. Tolaži me edino to, da vem, da bom spet enkrat srečka user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
6.5.2008 12:45:46   
bastian111
Samo nekaj ti polagam na srce,mislita na vse in nato prespita pa se potem odločita! Skratka čestitam iz srca.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
6.5.2008 15:08:45   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: Martina27
Zdaj sem bila pri ginekologu. Rekel je, da iz njegovega stališča gledano bi rajš videl,da grem na abortus,ker sem zaužila preveč hormončkov pa se tramal tabletke sem jemala po operaciji roke.

Pri zanositvi oz. tako zgodnji nosečnosti je možno samo vse ali nič: če je plodek preživel in se bo obdržal, potem mu ni nič škodilo. Lahko pa vprašaš še dr. Pušenjaka na njegovem forumu, kjer je že dostikrat tako odgovoril.

Tako da se odločaj le po svoji vesti oz. pogojih.

Imam kolegico, ki ji je njen G tudi po rtg slikanju zoba resno svetoval splav, ona ga je tudi naredila, potem pa je šel ta G v pokoj, nova G pa se je zgrozila nad vsem skupaj... user posted image  No, tudi jaz sem na začetku tretje nosečnosti slikala zob, ampak je z malo vse ok user posted image

Srečno user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 15
6.5.2008 15:12:51   
Anonimen
Jaz sem imeli pljučnico in 39 vročine, pa še delala 8 ur v službi, pa takrat še nisem vedela da sem noseča, in sem jemala tud tablete proti bolečinam, pa je z malo vse ok. Se strinjam s tem, da če se ti je plodek obdržal, pol že ni tak hudo.

(odgovor članu špelin@)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
6.5.2008 15:17:07   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Jaz sem imeli pljučnico in 39 vročine, pa še delala 8 ur v službi, pa takrat še nisem vedela da sem noseča, in sem jemala tud tablete proti bolečinam, pa je z malo vse ok. Se strinjam s tem, da če se ti je plodek obdržal, pol že ni tak hudo.

Vidiš, si me spomnila: ko sem zanosila prvič (nisem še vedela, da sem noseča) sem tudi jaz prebolevala pljučnico. Dobila sem Ospen, po le-temu hudo alergijo in kopico injekcij antihistaminikov in še nečesa, ker je bila fajn kriza, potem pa druge, nepenicilinske antibiotike. Doma imam zdravo devetletnico user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
6.5.2008 18:55:22   
AnciM
Glavo pokonci! Kot so napisale, v tako zgodnji nosečnosti je ponavadi vse ali nič. Napisala si, da greš še na genski posvet. Ne obupaj do takrat, če si otročka želiš obdržati! Tam ti bodo povedali, ali je z malim vse OK, al ne. Raje se potem odločaj kako naprej!

Kdaj pa imaš posvet? V katerm tednu boš takrat?

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 18
6.5.2008 20:57:13   
BUŠICA
Imam kolegico, ki ji je njen G tudi po rtg slikanju zoba resno svetoval splav, ona ga je tudi naredila, potem pa je šel ta G v pokoj, nova G pa se je zgrozila nad vsem skupaj...

jaz sem tudi zgrožena!!!! pa ni mogla še koga drugega vprašati??
pa to se ja ve, da če ni potrebno se ne slika-če je nujno potrebno, pa se slika in se ne splavlja!!!
svašta...

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 19
6.5.2008 22:28:37   
Anonimen
Ne vem kakšne razmere imaš doma (če je oče otroka zanesljiv) in če si sploh želiš otroka, vendar ti lahko povem svojo izkušnjo. Jaz si otroka želim, vendar sem nezaposlena, čeprav diplomirana in iščem službo. Otrok zato s partnerjem nisva mogla načrtovat, čeprav sem si ga zelo želela. Sva v fazi nakupa stanovanja in glede na to, da sem brez službe, bi nama ostalo zelo malo denarja. Zanosila sem - po nesreči. Oba sva bila zelo vesela, po nekaj časa pa sva se začela prepirati, saj je bilo vse neurejeno. Bila sem ogorčena nad razmišljanjem partnerja in sem začela naglas razmišljati o splavu. Kmalu sva se pogovorila in se naprej veselila otroka. Na sredini nosečnosti pa sem splavila, ker mi je naenkrat po dolgotrajnih krvavitvah odtekla plodovnica. Zelo pozno se je to zgodilo, vsi so že vedeli, da sem noseča, otrokec je že veselo brcal po mojem trebuščku. Zdaj nama je zelo hudo in ne bova več postavljala službe na prvo mesto, saj si želiva družino. Glede na to, da po tako dolgi nosečnosti ne smem zanosit pol leta, si bom poskusila najti službo, ampak ne glede na karkoli (tudi, če bo služba nova), bova otrokeca vedno vesela.

Odloči se glede na tvoje želje, službe pa ti tako ali tako nihče ne more zagotoviti, niti zanositve v času, ko si boš to najboj želela.

(odgovor članu BUŠICA)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
6.5.2008 22:39:15   
Naja30
Odločitev je samo tvoja. Sama veš, pa še G ti je povedal, da si precej kemije pojedla. Kot je ena rekla, lahko je narobe vse ali pa nič. Jaz vem samo to, da otroka nikoli ne bi postavila na drugo mesto.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
6.5.2008 23:24:38   
Pia77
Zaradi zaužitih kontracepcijskih tabletk se ne bi rabila sekirat... Če zarodek preživi, ni z njim zaradi KT nič narobe (ko si vzela tbl, je bil zarodek gručica enakih celic... tabletke samo preprečijo vgnezditev. Itak pa vsebujejo človeškim podobne hormone, le v večjih koncetracijah). Tudi Tramal naj ne bi bil tako problematičen. Ne vem, zakaj je tvoj G tako prestrašen...Verjetno se boji, da bi, če bi šlo karkoli narobe, krivila njega... Ampak v vsaki nosečnosti gre lahko kaj narobe. Sam ne zarad kontracepcijskih tabletk in tramala! Vprašaj še na Pušenjakovem forumu... http://med.over.net/forum5/list.php?19

Drugo pa je razmišljanje o splavu zato, ker trenutno ni pravi čas... Dobro premisli in se odloči tako, da boš zadovoljna.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 22
7.5.2008 9:39:01   
hillmagic
Zaradi zaužitih kontracepcijskih tabletk se ne bi rabila sekirat... Če zarodek preživi, ni z njim zaradi KT nič narobe (ko si vzela tbl, je bil zarodek gručica enakih celic... tabletke samo preprečijo vgnezditev. Itak pa vsebujejo človeškim podobne hormone, le v večjih koncetracijah

res je zaradi tabletk se ne sekiraj Imam za seboj podobno zgodbo z jemanjem tabletk. Moja dojenčica je zdrava in živa ko mali vragec.

Vse je za nekaj dobro :))

(odgovor članu Pia77)
Neposredna povezava do sporočila: 23
7.5.2008 10:29:31   
Anonimen
Jaz sem imela podobno izkušnjo nekaj let nazaj. Ginekolog mi je rekel, da če je prišlo do vgnezditve, potem bo z otrokom vse vredu, oziroma ne bo nič narobe zaradi jemanja KT. Razložil mi je isto, kot ti je napisala Pia77. Sicer pa ti tudi jaz priporočam Pušenjakov forum.
Kar se tiče drugih razlogov za splav, je pa seveda stvar tvoje presoje. Ko sem se jaz pogovarjala o tej temi z zdravnico, mi je rekla "vsaka odločitev je prava". In s tem se strinjam. Karkoli se boš odločila, bo na koncu vredu. Če boš imela splav, bo šlo tvoje življenje naprej tako kot si si ga začrtala in boš zadovoljna, če se boš odločila za otročka, bo pa to tvoja nova pikica, ki jo boš imela neskončno rada in ti ne bo žal, da si ga obdržala.

(odgovor članu hillmagic)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
   NOSECA SEM!!
7.5.2008 12:38:48   
*Mišek*
V ponedeljek sem šla k ginekologinji in mi je rekla, da naj pridem v torek na UZ, ker mi je rekla da sem verjetno noseča. Jaz ji pa prvo nisem verjela. In res, noseča sem. Sem v 10 tednu. V torek sem dala kri, sam rezultataov pa nimam. Kdaj in kje jih dobim? A moram it sama po izvide in jih pogledat, ter uživat tise stvari katere mi v primankujejo? Ginekologinja mi ni nič rekla, da naj jemljem folno kislino ali pa karkoli drugega. Zdej pa ne vem kaj nej! Sem čisto v dvomih. Skrbi me za mojo pikico. Naročena sem pa šele čez en mesec. Takrat bom bila v 15 tednu. Nej mi prosim katera napiše kaj je ona jemala pri 10 tednih.
Hvala za odgovore. Obupankauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?