ditta
|
Mi smo prišli nazaj iz naših prvih skupnih počitnic. Z avtodomom smo šibali po Sardiniji in uživali na belem pesku zares lepih plaž. Voda je še premrzla za kopanje dojenčkov, čeprav sva Zoji namakala nogice in rokice... ona pa je vriskala in kričala od navdušenja. Čisto navdušena je tudi nad valovi in z vsakim novim valom, ki je prišel je vriskala in skakala tako, da sem jo komaj zadržala. Enako fascinirana je nad mivko in kamenčki. ji je pokazal kako je občutiti mivko v roka, po nogicah,...in potem smo jo komaj še zadržali pod senčnikom. Zoja sedaj že slab mesec zelo dobro samostojno sedi in se mi zdi, da je kar malce ponosna sama nase, če ne celo važna. Začela se je tudi postavljati na vse štiri in se zibati sem in tja. Plazi pa se kot kakšen vojak ali pa se kar meče naprej. Danes pa je prebil tudi prvi zobek, leva enkica spodaj. Na Sardinijo sem vzela celo lekarno, da se ja ne bo kaj nepričakovanega zgodilo,... pa je bilo vse super in ok, čeprav je pihalo pri Palau kot noro,... ker smo zaradi bili stalno na super surfarskih lokacijah. Ker je ugotovil, pardon, smo ugotovili, da je precej izven forme, bo svoje veščine začel pridno piliti v Voloskem oziroma v Preluki,... čeprav se mu še nobeno leto do sedaj ni dalo tako zgodaj vstajati. Klaudia jaz sem te sam enkrat imela možnost videti v živo in ponavadi se glede ljudi res ne zmotim,... ti in tvoja družina ste zakon in naj piše ali riše tista biba leze kar hoče! Klaudia, daj prosim še pri Zoji napopaj tistega luštnega zobatega smeškota, Thanks! Jaz priznam, da nisem brala vse za nazaj, ker bi potem res lahko vsaj dva dni samo brala in brala,... zato mi prosim povejte, a ste se potem že kaj zmenile za jesenski piknik za praznovanje rdja od naših oktobrčkov in oktobrk? če pa boste kdaj spet v čolnarni pa prav tako prideva, ker je tivoli res eno luštno zbirališče mamic in njihovih sončkov. A se da kateri napisati še kaj o uvajanju goste hrane? Klaudia če me spomin ne vara si ti delala neke bučke z kokosovim oljem? Jaz dostikrat pri kuhanju uporabljam kokosovo maslo, ampak mi patronažna ni znala odgovoriti, če ga lahko uporabljam tudi za Zojo. Je pa 100 % rastlinsko olje zato ne vidim problema. Samo vseeno bi rada bila čisto zihr predno ji ga dam. Jaz sem ji do sedaj uvedla že: korenje, krompir, brokoli, blitvo, špinačo, cvetačo, kolerabo, bučko, koromač, jabolko, hruško, melono, banano, borovnice, ribez, marelice, slive, fige, rozine, riž, koruzo, ajdovo kašo. Sedaj pa bi rada počasi začela še z čem novim. Kdaj ste vi začela uvajati meso? In, a kuha katera polnozrnat riž? A riž prepasirate ali ga date kar takega v zrnih, saj se mora naučiti počasi tudi gristi. Zoja sedaj čez dan sploh noče več piti iz zizik, samo kakih pet do deset požirkov naredi in potem noče več. Na zizki pa je zvečer ne glede na to koliko mlečne kašice poje in potem se mi ponoči zbuja tudi po trikrat, okoli petih zjutraj pa je na polno in potem tam okoli osmih spet. Včsih mi noče jesti tudi po 5 ur čisto nič, ne zizike ne goste hrane, ne vode, sokov, čajev.... pa naj ji pripravim karkoli. No ja, se vsaj jaz ob vsaki taki priložnosti dobro najem in si potem delam sive lase, ker mi ni jasno zakaj noče jesti niti piti.
|